[Giulia] Aftermarket-owe wydechy Giulia

Dobry wieczór, mam Alfę Super 200. Planuję zakup wydechu czy mógłby ktoś polecić mi coś sensownego? Ja kompletnie nie znam się na tym. Mam zakupiony karbonowy dyfuzor jak w QV i chciałbym żeby były 4 końcówki. Przeglądałem Raggazona, Ultegrę, Milltek ale dla mnie wszystko brzmi na jedno kopyto. Nie chciałbym wyrzucić pieniędzy w błoto. Na co dzień mieszkam w Szwajcarii, więc coś z homologacją musiałabym mieć. Pozdrawiam

Zazwyczaj też Remusy brzmią dobrze.

Dzięki, może jeszcze ktoś wypowiedzieć się, najlepiej z użytkowników Ultegry i innych. Jak po roku ( i więcej ) użytkowania nadal jesteście zadowoleni ? Wszelkie sugestie mile widziane.

Mam ultera z homologacją - polecam. Cenowo wygląda to nieźle a serwis podczas montażu (na gwarancji) nie miał z tym problemów

Dzięki. A masz może jakiś filmik jak to brzmi? Albo możesz podać konkretny model? Jak dla mnie one wszystkie są "podobne" w brzmieniu, więc chyba wielkiej różnicy nie będzie między poszczególnymi markami, jedynie więcej za nazwę zapłatę a nie o to mnie chodzi skoro i tak wyraźniej różnicy nie będzie/nie ma.

Ten remus widzę, że ma większa puszkę np od ragazzona i wydaje się być bardziej basowy a nie ryczący (torowy), ale to moja opinia na podstawie odsłuchania filmów z YT, myślę o czymś co by trochę przyćmiło dislowy dźwięk w moim benzynowym veloce.

Witam wszystkich, w dniu dzisiejszym stałem się posiadaczem wydechu Ulter. W trakcie montażu okazało się że na spawie jest mała nieszczelność, krople wody sączą się przy rozgałęzieniu rur. Czy waszym zdaniem opłaca się reklamować/załatać dziurę? Czy może mieć to jakikolwiek wpływ na użytkowanie? Druga sprawa to wycinanie plastiku. Mechanik tego nie zrobił, gdyż tłumik się cały zmieścił i nie dotykał do osłony. Nie chciałbym jednak żeby coś potencjalnie się stopiło, dlatego zastanawiam się czy ktoś również zdecydował sie tego nie wycinać?

Witam wszystkich, w dniu dzisiejszym stałem się posiadaczem wydechu Ulter. W trakcie montażu okazało się że na spawie jest mała nieszczelność, krople wody sączą się przy rozgałęzieniu rur. Czy waszym zdaniem opłaca się reklamować/załatać dziurę? Czy może mieć to jakikolwiek wpływ na użytkowanie? Druga sprawa to wycinanie plastiku. Mechanik tego nie zrobił, gdyż tłumik się cały zmieścił i nie dotykał do osłony. Nie chciałbym jednak żeby coś potencjalnie się stopiło, dlatego zastanawiam się czy ktoś również zdecydował sie tego nie wycinać?

Możesz reklamować, ale demontaż, wysyłka i ponowny montaż- bardzo dużo zachodu. Ulter ma dość dobre podejście do klienta, mi po gwarancji wymienili zawór, wiec pewnie naprawia, ale myśle, ze lepiej i łatwiej będzie podjechać do tlumikarza żeby w 5 min poprawił spoinę. Ja plastik wycinałem, wiec nie wiem czy to może się stopić czy nie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jeśli ktoś śledził moje wpisy tu na forum i na fb, to wie że mój wydech (z klapami) ewoluował był dwukrotnie przebudowywany, zrobił się 4-o końcówkowy (2 działały na zamkniętych klapach, 4 na otwatych), a dokładki 2x2 z rurami fi 9cm były przykręcane do mocowań absorbera/haka.
Poniewaz gość wjechał mi w tyłek 5 tyg temu, wszystko poszło się paść. Hak uratował podłogę/blachy, ale zniszczone zostały zderzak i tłumik.
Aso wymieniło zderzak/hak, Ulter odbudował wydech, tym razem zrobili korzystając z doświadczenia/wcześniejszej wersji ulepszając konstrukcję.
Końcówki tym razem już sie dało zrobić razem z tłumikem - żadnych dokręcanych/niezintegrowanych z tłumikiem - teraz rozstaw jest ciut mniejszy, i też wystają ciut mniej - szczególnie zewnętrzne. Końcówki dzieki temu dało się zastosować z siatką wewnątrz. Sugestia moja przy odbudowie była tak samo otwarte zamkniete, a jeśli już coś mają pole manewru to przy otwartych może być głośniej, przy zamkniętych ciszej - obie sugeste tak o ćwierć moze pół dB spełnili. Minimalnie tez zbliżyli końcówki do siebie - wczesniejsza wersja była robiona pod 2x 2x fi10cm czego nie chciałem i potem tylko zmienili końcówki na fi 9cm - teraz jest to zrobione pod 9cm.
Jestem mega zadowolony.
Powiedziałem im żeby tym razem udokumentowali dobrze projekt, bo pewnie ktoś woli taki wydech niż ich wersje z półki.

IMG_1677.jpgIMG_1678.jpg

Kolego Epsonix, czy wydech końcowy od ultera pasuje pod oryginalny dyfuzor bez przeróbek z Veloce?

Nie znam ich stockowego produktu bo mam customowy :) Ale o ile kojarzę tak, pasuje przynajmniej wersja sam tłumik bez końcówej 2x2 - bo te chyba zrobili tylko pod swój (Maxtona)dokładkę która zaś jest tylko do wersji standardowej zderzaka Giulia/Super.

Aaaa dobra, nie ogarnąłem. Tak jak mówisz jest. Miałeś okazję słuchać ich stockowego produktu? Jeśli tak to znośnie one brzmiały?

Jesteś w stanie nagrać jak to słychać wewnątrz w trakcie jazdy? Z otwartymi klapami i zamkniętymi? Czy z zamkniętymi jest dużo głośniej niż seria?

Nagrywanie na komorce ma sens? Zamkniete sa troche glosniejsze niz stock, otwarte dosc glosne ale daleko od tego co kumpel mial na 3" przelocie
[MENTION=90414]lisu7[/MENTION] nie bardzo znam, wjezdzalem do garazu takim autem tylko jak byli kiedys na robocie. Inaczej brzmialo.

[lang=en]Witam. Czy ktoś próbował wycinania tłumnika?

Naoglądałem się filmików na jutubie i bardzo spodobał mi się efekt takiego zabiegu.[/lang]

Witam czy posiada ktos z Was tlumik remusa z homologacja zamontowany w swojej Giulii

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót