[Giulia] Aftermarket-owe wydechy Giulia

Witam, jestem nowy na forum lecz w swojej historii to moja 3 Alfa teraz nabyłem nowa giulie veloce i mam pytanie ponieważ przeczytałem cały ten wątek i nie doczytałem czy
jak założę wydech końcowy ulter na klapach to czy na zamkniętych będzie dużo głośniejszy niż seria? Bo zależy mi aby na zamkniętych klapach było poruwnywalnie do serii. Pozdrawiam
Wewnątrz jest trochę głośniej, niż seria, ale te 140-160km/h jest ok z rodzinką. U mnie przy tych prędkościach to i tak już szum wiatru najbardziej słychać.

Jakbyś w profilu dopisał jeszcze skąd jesteś to ułatwiłoby zadanie, bo może ktoś z okolic by Ci pokazać na żywo jak to słychać;)

Cześć,

Stałem się niedawno posiadaczem Giuli Veloce 280KM My2021 i bardzo boli mnie dźwięk wydechu, a raczej jego brak. Przesiadłem się ze 159 2.4 Q4 z pełnym przelotem i tam robi on robotę a tu jak jest wszyscy słyszymy.

Do sedna, jako że auto jest na gwarancji oraz w leasingu to zastanawiam się jak ten temat ugryźć by nikt potem nie protestował.
Chciałem zmienić serię na Ultera z klapami (chociaż jak przebrnąłem przez cały wątek to mam już wątpliwości czy GPF i klapki to sensowny wybór).
Jak sobie radzicie w takich wypadkach, ktoś potem się czepiał, że to nie seria?
W sklepie Ultera widzę, że homologację mają tylko te komplety bez klapek co w sumie jest dość sensowne - czy ta homologacja jest respektowana przez FCA?

Homologacja jest tylko do dopuszczenia do ruchu na terenie UE. Ja kiedyś montowałem tłumik końcowy Supersprinta w ASO (w Giulietcie) i nie było problemów z gwarancją.

Robiłeś to na gwarancji jeszcze czy po?
Wysłałem zapytanie do mojego handlowca (auto kupione z salonu ale jako demówka) i przekierował je dalej do serwisu, zobaczymy co odpiszą

Mega, no to zobaczymy co mi odpiszą bo od razu zapytałem o wymianę sprężyn na pro-kity

Mi w serwisie powiedzieli, że mogą zmienić na Ultera (z klapami chciałem), ale oczywiście przestaje obowiązywać fabryczna gwarancja na wydech. Reszta bez zmian.

Mi w serwisie powiedzieli, że mogą zmienić na Ultera (z klapami chciałem), ale oczywiście przestaje obowiązywać fabryczna gwarancja na wydech. Reszta bez zmian.

Pytanie czy ktokolwiek kiedykolwiek reklamował wydech :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

U nas tak. Nawet po prawie 5 latach eksploatacji, w ramach przedłużonej gwarancji. Rzadko ale zdarza się.

Cześć,

Stałem się niedawno posiadaczem Giuli Veloce 280KM My2021 i bardzo boli mnie dźwięk wydechu, a raczej jego brak. Przesiadłem się ze 159 2.4 Q4 z pełnym przelotem i tam robi on robotę a tu jak jest wszyscy słyszymy.

Do sedna, jako że auto jest na gwarancji oraz w leasingu to zastanawiam się jak ten temat ugryźć by nikt potem nie protestował.
Chciałem zmienić serię na Ultera z klapami (chociaż jak przebrnąłem przez cały wątek to mam już wątpliwości czy GPF i klapki to sensowny wybór).
Jak sobie radzicie w takich wypadkach, ktoś potem się czepiał, że to nie seria?
W sklepie Ultera widzę, że homologację mają tylko te komplety bez klapek co w sumie jest dość sensowne - czy ta homologacja jest respektowana przez FCA?

Polecam tego Ultera, a dokładniej Ulter-Sport 100-317ZB/BK P. Czyli ten z homologacją ale też dospawaną przelotową rurą. Tak to powinno brzmieć po wyjeździe z salonu;)
Jak chcesz posłuchać jak to brzmi na żywo to zapraszam do kontaktu.

Świetnie, musimy się zgadać bo z chęcią bym posłychał jak to powinno brzmieć a nie jak to zrobili obecnie :)
niestety dalej czekam na zgodę ASO i Leasingu na modyfikację (wydech, obniżenie, przyciemnienie szyb) i zaczyna mnie to powoli irytować. Niby sezon ogórkowy, ale prawie miesiąc to trochę długo jak dla mnie.

tu na forum pewnie ze 100 osób ma ulterm zamontowanego więc nie wiem w czym miałby być problem z niedopasowaniem. prototypy były robione w oparciu o moją Veloce w 2019r, pożyczałem im auto parokrotnie, kumpel z Super tez do nich jechał wymienić właśnie za głośnego ragazzona

tu na forum pewnie ze 100 osób ma ulterm zamontowanego więc nie wiem w czym miałby być problem z niedopasowaniem. prototypy były robione w oparciu o moją Veloce w 2019r, pożyczałem im auto parokrotnie, kumpel z Super tez do nich jechał wymienić właśnie za głośnego ragazzona

Chodzi mi o ten model, w jego opisie jest napisane ze pasuje do wersji 280 konnej ,a na stronie ultera do wersji 200 konnych sa wystawione tlumiki z ich akcoseryjnymi dyfuzorami ,ktorego nie chce ,dlatego pytam sie o ten konkretny model

[MENTION=49705]dareksz[/MENTION] zagadaj z [MENTION=6679]Teddy84[/MENTION] i od niego kup albo i zamontuj jeśli przejeżdżasz czasem przez Legnicę

Zapraszam do kontaktu www.facebook.com/shopefi zadzwoń w dzień wszystko Ci wytłumaczę

Wysłane z mojego 21081111RG przy użyciu Tapatalka

Chodzi mi o ten model, w jego opisie jest napisane ze pasuje do wersji 280 konnej ,a na stronie ultera do wersji 200 konnych sa wystawione tlumiki z ich akcoseryjnymi dyfuzorami ,ktorego nie chce ,dlatego pytam sie o ten konkretny model

Pasuje bez problemu do 200 i 280. Trzeba tylko mieć dwa otwory w dyfuzorze ;) No i chyba trzeba coś tam dociąć zgodnie z instrukcją.

Amortyzatory
Powrót