• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Sprowadzenie z USA

Czy mogę prosić namiar na tych panów/panie do których można wysłać lampy tył do zmiany ledów z czerwonych na pomarańczowe. Lub namiar na innych sprawdzonych panów/panie które to mogą zrobić nie za miliony. Ewentualnie jakaś instrukcja zrób to sam też byla by ok.

Tylne robie jak cos 604650250 a instrukcja rozcinasz lampy wymieniasz diody sklejasz i cala tajemnica.

Witam.
Zwracam się z prośbą o odkodowanie nalepki z wyposażeniem, którą dostaje dealer. Dzisiaj udało mi się wylicytować Giulię. Wiem, niektórzy powiedzą, że za wcześnie, ale część forumowiczów pisała o problemach z lampami. Mam dużo czasu, ale na pewno muszę kupić obie przednie i stąd moja prośba o rozkodowanie.

Ostatnia edycja:
Witam.
Zwracam się z prośbą o odkodowanie nalepki z wyposażeniem, którą dostaje dealer. Dzisiaj udało mi się wylicytować Giulię. Wiem, niektórzy powiedzą, że za wcześnie, ale część forumowiczów pisała o problemach z lampami. Mam dużo czasu, ale na pewno muszę kupić obie przednie i stąd moja prośba o rozkodowanie.

Widzę ciemnosc....

OK, nie podałem Vinu, ale czekałem na odzew, już się poprawiam :-)
ZARFAECN1J7573550

[MENTION=82207]Shimmy[/MENTION], [MENTION=80719]marekkoczta[/MENTION]
Dzięki, niestety nie widać w opisie czy to 25 czy 35W i czy są skrętne. Chyba będę musiał poczekać aż auto będzie na miejscu.

Ostatnia edycja:
Nie szukałeś na forum - jest sporo o lampach. W skrócie - najlepiej założyć 25W + panel ze sterowaniem wys. świateł (ja tak zrobiłem) wszystko pasuje i jest legalnie. W USA żadne lampy nie mają samopoziomowania, ani regulacji ręcznej w kabinie. Jak dasz 35W skrętne, trzeba dorabiać spryski + poziomowanie, wiązki inst. elektr., żeby nie było kłopotów w czasie kontroli drogowej. Po zmianie komp. na UE trzeba przelutować 2 przewody - jest to gdzieś na forum opisane.

Dzięki, przeglądam forum i im więcej czytam i przeglądam tym więcej pytań i wątpliwości :-))
Czyli 25W nie są skrętne, a przelutowanie przewodów dotyczy panelu sterowania lampami?

a przelutowanie przewodów dotyczy panelu sterowania lampami?
"Przelutowanie" dotyczy centralnego zamka od strony kierowcy.

niestety nie widać w opisie czy to 25 czy 35W i czy są skrętne.
Opis mówi, że auto ma 25W nieskrętne. 35W skrętne nazywają się "high performance" czy coś w tym guście.

Powodzenia, egzemplarz wygląda na dość dobry nabytek. Niech tylko dopłynie w miarę szybko :)

Dzięki, mam nadzieję, że wszystko okaże się OK i nie będzie przykrych niespodzianek. O co chodzi z tym zamkiem, co ma wspólnego ze światłami?

Czy chodzi o przeprogramowanie komputera?

Tak, jak zmienisz na UE to nie działa blokada drzwi kierowcy i wlewu paliwa. Prosta sprawa jeden przewód przy komp. (w nogach pasażera) ucinasz i lutujesz do drugiego. Gdzieś pisałem o kolorach. To jest temat na póżniej.

Panowie jak by ktoś potrzebował to mam lampę przednią lewą USA 25w i cały komplet tylnych, zmieniłem u siebie na Europejskie

[MENTION=68865]Paszczak[/MENTION] masz 25W. opcja "LM2" to jest 25W lampy.

by mecz lampy 35W musi byc opcja "230"

Szukam lamp refl. do Stelvio 2018r. W ogłoszeniach widzę, że lampy te, 35W skrętne występują po róznymi nr. Jakie nr. kat. powinny mieć lampy do MY 2018, czy to nie ma różnicy?
Może ktoś ma na sprzedaż właściwe lampy, proszę o kontakt na PW.

Szukam lamp refl. do Stelvio 2018r. W ogłoszeniach widzę, że lampy te, 35W skrętne występują po róznymi nr. Jakie nr. kat. powinny mieć lampy do MY 2018, czy to nie ma różnicy?
Może ktoś ma na sprzedaż właściwe lampy, proszę o kontakt na PW.

gdy kupowalem, szukalem odpowiedniej wersji - EU lub USA. nigdy nie sprawdzalem numerow katalogowych ani rocznika.

@ shpuncik
OK. Dzięki, czas na poszukiwania

Ostatnia edycja:
gdy kupowalem, szukalem odpowiedniej wersji - EU lub USA. nigdy nie sprawdzalem numerow katalogowych ani rocznika.

Zanim kupię wolę dopytać, jeśli nie ma różnicy (w Stelvio z tego co doczytałem są tylko 35W - skrętne) i te z roku prod. 2016, czy 2020 będą pasowały do mojego auta z 2018, to uprości mi wybór.

Zanim kupię wolę dopytać, jeśli nie ma różnicy (w Stelvio z tego co doczytałem są tylko 35W - skrętne) i te z roku prod. 2016, czy 2020 będą pasowały do mojego auta z 2018, to uprości mi wybór.

beda pasowaly. ostatnio zamontowalem lampy z 2018 do 2020 modelu bez problemu

Amortyzatory
Powrót