Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
miałeś do mnei przyjechać robić auto, jakbyś się zdecydował to bym spędził nad Twoim przypadkiem czas, wszystko Ci wytłumaczył, przedstawił jakie masz opcje, wady/zalety/problemy itp, trochę jest opcji/gadania
wszystko jest proste, ale zajmuje czas i trzeba trochę się rozeznać - dużo małych tematów a dla kogoś niezorientowanego za dużo może być na początek. ePer np nie działał wczoraj, dziś już działa, do tego nieaktualny, więc wielu numeró nie sprwadzisz. ja wykupuję jak potrzeba, ale mam konto - z marszu Cię nie zaaktywują bo nie wystarczy się zarejstrować i zapłacić, jeszcze muszą Ci dać błogosławieństwo gdzieś w italii na ten dostęp. mam rozeznanie ,w głowie wszystkie przypadki praktycznie. pewnie można siedzieć, czytać itp, coś się przeoczy i koszty. wiem bo do mnie większość przyjeżdża z bardziej lub mniej ogarniętymi autami, i często słyszę - nie wiedziałęm tego i kupiłem złą część potem drugi raz wydawałem kasę a robota stała i czekałą na części.Ale czy sprawa nie jest prosta?
Wystarczy ePer, opisy, nr i wiesz co kupić... przynajmniej ja tak zrobiłem i wszystko się zgadza.
robi się to tak: wykupujesz konsultacje za 100-150zł (z czegoś muszę żyć) analizuję Twój przypadek konfig/rok/co uszkodzone, konsultujemy możliwe rozwiązania, pomagam doprowadzić auto do stanu zarejestrowania/dojechania do mnie (czerwone czy czarne tablice - bo przegląd jednak często daja bez problemu mimo niedokończonej przeróbki), przyjeżdżasz, kończę, rozliczamy się, zadatek rozliczam z rachunku.Zgadza się miałem do Ciebie przyjechać, tylko jak z Wrocławia do B.B bez lampy z (w lewej miałem zbity klosz) chyba tylko na lawecie. Auto nie odpalało, skrzynia na"P" koła zablokowane. Zeby odblokować skrzynię, uruchomić silnik musiałem zdobyć info. co należy zrobić i udało sie. Dużo pomógł @tomand przy okazji jeszcze raz dzięki. Kupiłem program diag., na początek @kozak pożyczył kable diag. bo mój ELM 327 z AR 159 nie działał. I pomału udało się wszystko zrobić zgodnie z przepisami EU. Tobie również dziękuję za podpowiedzi i dobre chęci w ogarnięciu całości.
robi się to tak: wykupujesz konsultacje za 100-150zł (z czegoś muszę żyć) analizuję Twój przypadek konfig/rok/co uszkodzone, konsultujemy możliwe rozwiązania, pomagam doprowadzić auto do stanu zarejestrowania/dojechania do mnie (czerwone czy czarne tablice - bo przegląd jednak często daja bez problemu mimo niedokończonej przeróbki), przyjeżdżasz, kończę, rozliczamy się, zadatek rozliczam z rachunku.
Kręci normalnie, czy tak jak bez sprężania?[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] szanuje wspieram i przyjadę z lampami, ale narazie chce ją odpalićwymieniony bezpiecznik przy klemie ale dalej nie odpala takie oto 3 błędy zostały, ktoś może wie co oznaczają i jak mogę się ich pozbyć?
Kręci bez sprężania, „fuel cut off” był ale nie mam pewności czy został skasowany
przypomnę Ci ile dałeś za rozwiazanie problemu zamków - 1800zł?
Dzięki za podpowiedź.Myślę że nie odpala przez cut off.
Ja kasowalem go przez kombinację ruchów dźwignią kierunkowskazów.
W Google znalazłem instrukcję. (Po angielsku)
Ja z tabelki na dole strony korzystałem
https://www.giuliaforums.com/threads/giulia-fuel-cut-off.42856/
A skąd ta kwota?![]()
a nie taka? no chyba że coś źle zrozumiałem/zapamiętałem jak mi opowiadałeś w październiku
Szczerze, to ja już nawet nie pamiętam jaka to była kwota, ale na pewno mniejsza. Poza tym w tej cenie miałem robione jeszcze mnóstwo innych tematów i kilka wizyt u mnie.
No i rozpracowywali to w czasie gdy jeszcze mało kto się orientował w temacie.
Pewnie źle się zrozumieliśmy
Ps. Jak najbardziej popieram Twoje stanowisko, by "nie rozdawać" wiedzy![]()
[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] szanuje wspieram i przyjadę z lampami, ale narazie chce ją odpalićwymieniony bezpiecznik przy klemie ale dalej nie odpala takie oto 3 błędy zostały, ktoś może wie co oznaczają i jak mogę się ich pozbyć?