Cudowny czlowiek - pomogło i odpalila....dziekuje CI ! niech Ci wynagrodzi w czym sobie wymarzysz !
Gratulacje wykwalifikowanych warsztatów w Szczecinie![]()
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Warsztaty to pikuś, ale do autora przyjechali z serwisu Alfy podobno, a to już przegięcie - choć wcale nie jest dziwne. Jak nie ma podpowiedzi online - tzn że nie ma problemu, albo nie jest on do rozwiązania.
Przez ostatnie 7 lat mając VW też się o tym nie raz przekonałem, forum szybciej diagnozę postawiło czasem wróżąc z szklanej kuli, niż ASO z ich łącze on-line.
Pomijam że część warsztatów na gwarancji robi tylko online, ale jak mają auto używane i im się chce to zapinają chińskiego prywatnego VCDS i nim diagnozują usterki.
Hitem jest naprawa zaniku zasilania, przy motorach w12/v10 w ASO to koszty pod 10k zł, prywatnie naprawa zajmuje 30min i kosztuje 1zł samemu, a u elektryka od 100-200zł za wiedzę i to ze ma palnik albo kolbę.
Stelvio I gen. USA
bo nie czytali forumi mądrych ludzi
Kiedyś też w Szczecinie, na gwarancji wymieniono mi (nie wiem dlaczego, podobno walcząc z Alfa Connect Box) radio. I zniknęło mi AA. ASO nie wiedziało jak to odpalić, ponoć było nie do zrobienia. Ale kolega epsonix wrzucił info na forum i pokazałem diagnoście w ASO w telefonie fragment wątku z forum... czytał, przewijał, zrozumiał, podłączył witecha i odpalił.
tak nie sprawdzili, ogolnie to szukali wszystkie co najdrozsze. komputer wyciagali, spradzali czy nie ma zadnych uszkodzen, podejrezwali ze silnik zostal wymieniony, ze elektryka - powodzianin, jak ich sluchalem to myslalem ze padne. koniec koncow jedyne wlasciwe miejsce to forum . jeszcze raz dziekuje![]()
Tak, byl gosc z alfy z ich kostka jakas czarodziejska, ze niby wszystkie modele gulii ogarnia. usa eu nei ma znaczenia.
posiedzial poszperal zmarzl bo auto stalo na zewnatrz- zblokowane kola i jak zdjeli z lawety tak stała. jednym slowem MASAKRA. Naprawde ciezko znalesc powaznego mechanika ktory zna sie na Alfach tak jak osoby z forum . To jest paradoks![]()
Jaka firmę przerabiającą lampy polecacie?