[Giulia] Sprowadzenie z USA

Wiekszosc chinczykow wymaga kladzenia kluczyka przy schowku inaczej nie łapie

A konkretnie, znasz jakieś pewne źródło chińczyków, które działają prawidłowo czy raczej kupić wyczyszczoną używkę ?

Gdzie na śląsku można zrobić update softu USA i map, odłączenie alfa connect i proxi czy modyfikację softu - przeprogramowanie rpm dla zmiany biegów, ewentualnie niekłopotliwe mapy ok 300kM + eko ?

Ostatnia edycja:
nie, kilka lat temu było ale się zbyło - coś zaczeli cykać może że sprzedają z logo AR czy coś?
ja kupiłem w USA czystego, dochodzą opłaty za cło/VAT i od kuriera najwięsze za przeprowadzenie odprawy.

Z kluczykami są niuanse tez przy programowaniu - MES nie ogarnia dobrze chyba żadnych stelvio, a ani mes ani alfaOBD nie ogarniają aut produkcja od 4.2020, niby wpisuje, ale RFHUB uwalony i przestają działać pewne funkcje auta - trzeba nowego RFHUBa kupować...

kluczyk, updaty, tune na śląsku zrobi CI Grzegorz Wiekiera z works.pl - Bedzin, chyba że inna część śląska to masz Kamila Czeszejko [MENTION=6679]Teddy84[/MENTION] Shopefi w Legnicy

Ostatnia edycja:
Górny Śląsk, ewentualnie małopolska, Będzin ok, Kamil Czeszejko to ten z qv store ? Dalej ale po zakupach części widzę, że to solidna firma więc od biedy można zrobić sobie wycieczkę.
Trzeba w alfach robić mod olejowy, widzę, że pokazuje na jałowych obrotach ok 2,1 bar, jeżeli dobrze kojarzę to typowe ciśnienie zacierania się niektórych vagów, w audi podnoszą na ok 2,6 bar ?

tak shopefi to jego warsztat, qvstore to jego sklep od niedawna rozdzielenie i zmiana nazwy.

nie wiem o jakim modzie piszesz. w 2.0 pompa jest dwubiegowa, na niższych obrotach mniejsze ciśnienie, na wyższych większe, próg to chyba 3800obr. nie słyszałem w 2.0 o żadnych problemach ze smarowaniem, są w 2.2 uszczelnienie dzielonego smoka pada jak we wcześniejszych 2.0JTDM i tu się wymienia uszczelkę na wieczną aftermarketową.

"Nowa Alfa Romeo Giulia QV (2022) – cena i wyposażenie"

"A wcześniej Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio (2022) – dane techniczne, moc, osiągi, zużycie paliwa". Widzisz tam gdzieś w nazwie Verde? ;)
To pokazuje znajomość marki Twoją i autora tego tekstu :)

Napisz do producenta, bo chyba nie wie co sprzedaje. Albo znajdź chociaż jedno QV na stronie Alfy Romeo ;)

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Strona się nie ładuje :)

Tymczasem Włosi: https://www.alfaromeo.it/modelli/quadrifoglio/giulia-quadrifoglio

https://autogaleria.pl/alfa-romeo-giulia-quadrifoglio

"Nasze spotkanie z Giulią nie zaczęło się jednak od przeciętnej wersji, którą będziecie mogli regularnie spotkać na drogach. W nasze ręce trafiła odmiana nosząca dumnie logo czterolistnej koniczyny - Quadrifoglio. W tym miejscu warto wyjaśnić jedną rzecz, czyli nomenklaturę. Znaczek ten zwykle kojarzył się z pełną nazwą Quadrifoglio Verde. Nowa Alfa nosi jednak tylko pierwszy człon, czyli skrót Giulia QV jest w tym przypadku całkowicie nieprawidłowy."

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
[MENTION=96771]pawelbr[/MENTION] kupiłeś klucz, czy szukasz kogoś kto zaprogramuje?

Panowie, jak to wygląda Waszym zdaniem?

Auto odpala , poduszki całe.

Załączniki

• IMG-20230922-WA0010.jpg
    IMG-20230922-WA0010.jpg
    53.3 KB · Wyświetleń: 113
kwestia ceny, trochę mało zdjęć

Udało mi się kupić pdc który jest widoczny w mesie.Jest tylko problem - ma inny numer Vin - jak go zmienić.

Amortyzatory
Powrót