[Giulia] Sprowadzenie z USA

alfa.jpg Witam. Tak organoleptycznie, jaki koszt naprawy tej "usterki". Warto to ściągać?

Bardzo fajna usterka do naprawy. O cenach niestety nie ma co dyskutować. Pytaj w swojej okolicy.
O widlaka nie ma się co martwić.

- - - Updated - - -

Upgrade:
Niestety... Ale tej sztuki nie kupuj :( Słaby title
A jak ktoś Ci podpowiada to go zmień

Miałem podbnie uszkodzone stelvio - też sie martwilem o transport ( załadunek + wyładunek) dlatego dobrze jest ogarniać temat ze sprawdzoną ekipą . U mnie obyło sie bez problemów czy wiekszych zadrapań od spodu.

Witam. Mam do wymiany lampę przednią o nr 50552985. Tylko na allegro i OLX nie ma ani jednej w dobrym stanie on identycznym oznaczeniu. Jest jakiś zamiennik?

Nr. na lampie mówi tylko o przedziale czasowym, w którym ją wyprodukowano. Wszystkie lampy biksenon EU do Stelvio mają żarniki 35W, są skrętne mają silniczki do samo poziomowania i pasują zamiennie niezależnie od nr. na nich.

Nr. na lampie mówi tylko o przedziale czasowym, w którym ją wyprodukowano. Wszystkie lampy biksenon EU do Stelvio mają żarniki 35W, są skrętne mają silniczki do samo poziomowania i pasują zamiennie niezależnie od nr. na nich.

No w ten sposób, ma dużą szansę trafić na reflektor od anglika ;).

Zapomnialem dodać że auto z USA. Każda 35W z USA podejdzie zamiennie?

Zapomnialem dodać że auto z USA. Każda 35W z USA podejdzie zamiennie?

Poszukaj jak radzi Marek i poczytaj, wiele razy o tym pisano. Lampy USA to inna bajka, może być z innym nr. Jak i tak musisz kupić jedną lampę, to sprzedaj swoją dobrą USA i kup dwie UE

numerów zamiennych lamp na dany rynek jest po ileśtam, więc jest w czym wybierać. trzeba zwrócić uwagę tylko na 2 rzeczy:
1.NIe kupić anglika - o ile wiem (nie mając dostępu do ePera żeby sprawdzić po numerze) to można poznać po strzałkach pod numerem na kolszu oraz na naklejce - u nas strzałki idą w LEWĄ stronę auta
2.Były 2 warianty kolorystyczne lamp, z opcją 5EM więcej czarnego - więc dobierając z innych źródeł pooglądać czy wszystko tak samo.

Od którego roku były wersje kolorystyczne 5EM? Czy te lampy były montowane do każdego modelu od jakiegoś rocznika czy może do jakiejś wersji (np. veloce)?
Przeglądałem uważnie wiele aukcji i nigdy nie zauważyłem różnic w czarnych elementach w kloszu (być może trafiałem na same lampy nie-5EM).

na pewno były w giuliach, nie wiem jak w stelvio. nie szukałem, kiedyś komuś robiłem listę na forum z zamiennikami bodajze dla 25W i były takie i mu zwróciłem uwagę. nie interesowałem się tematem bo nigdy nie kupowałem lamp - mam swoje ori 35W EU i nie potrzeba mi innych
pewnie jakiś dodatek do pakietu typu black czy coś - te z czarnymi napisami zamiast srebrnych i innymi pierdołami na czarno.

Ostatnia edycja:
numerów zamiennych lamp na dany rynek jest po ileśtam, więc jest w czym wybierać. trzeba zwrócić uwagę tylko na 2 rzeczy:
1.NIe kupić anglika - o ile wiem (nie mając dostępu do ePera żeby sprawdzić po numerze) to można poznać po strzałkach pod numerem na kolszu oraz na naklejce - u nas strzałki idą w LEWĄ stronę auta
2.Były 2 warianty kolorystyczne lamp, z opcją 5EM więcej czarnego - więc dobierając z innych źródeł pooglądać czy wszystko tak samo.
Jeżeli chodzi o lampy z RHD to może być tak, że wewnątrz jest przesłona, która po przestawieniu jest na LHD czyli kontynent. Kolega tak miał w AR159, ja w Mini.

W naszy cie ma przedstawianej przeslony. Poza tym przestawiana przeslona w 159 byla na symetryczne a nie odwrotny kierunek ruchu.

Amortyzatory
Powrót