Witam Wszystkich.
Czy możecie polecić kogoś z okolic Poznania do konwersji Stelvio ze Stanów? Rok modelowy 2022, data produkcji 11/2021
Jestem skłonny nawet całe auto zlecić, żeby nie wozić z warsztatu do warsztatu. Byle naprawy lakiernicze nie były robione niechlujnie.
To jest samochód dla mnie, a nie na handel i mam nadzieję, że tak jak moja ukochana 156 będzie ze mną chociaż kilkanaście lat. Termin dostawy luty 2025.
elektryka:
- wymiana przednich reflektorów na EU bez poziomowania
- konwersja tylnych lamp
- wgranie PL
Uszkodzenia blacharsko lakiernicze są niewielkie według zdjęć (nie mogę dodać), tylko nadkole jest czasochłonne:
https://zapodaj.net/plik-NJwpYPV6bn
1. TYŁ LEWY - wszystko mieści się w małym obszarze, od końcówki wydechu do nadkola, do wysokości wlewu.
- zderzak tylny do szpachlowania i lakierowania
- nadkole jest uszkodzone prawie do wlewu, ale wolałbym je odzyskać niż wstawiać ćwiartkę, więc czasochłonna naprawa
- nakładka/poszerzenie nadkola do lakierowania
- klapa, drzwi, próg do lakierowania
- od spodu zamontowanie osłony za tylnym kołem
2. Przód:
- wymiana scudetto - brakuje V
- lakierowanie maska i zderzak (nie widać uszkodzeń, ani przesunięć. Coś jednak uszkodziło scudetto i lampę, więc zakładam na masce i zderzaku więcej niż odpryski po kamyczkach)
3. Wymiana oleju i filtrów, oraz zakładam jakieś możliwe uszkodzenie mechaniczne, przy tylnym kole. Dostał zderzak i nadkole, więc coś za kołem się może jeszcze ukrywać.