[Giulia] Giulia. Sprężyny sportowe.

Azalgo

Nowy
Auto
Giulia Veloce 2.0T
Po zmianie opon na letnie, kłuje mnie po oczach otchłań pomiędzy kołem a błotnikiem.
Oficjalnie eibach robi set tylko dla 2.2d rwd z wyraźnym zaznaczeniem o nikompatybilności z Q4, ale jak wysłałem zapytanie o veloce Q4 2.0 TB, dostałem taką oto odpowiedź od Eibacha:
374.jpg

To jak, kto pierwszy???:)

Ostatnia edycja:
A amory jakie do tego?

Ja w 159 założyłem Eibach Prokit bez zmiany amorów i to nie działa idealnie, bo zmieniają się punkty pracy amorków - inna sprężyna to i inny amor powinien być (do tamtych sprężyn są inne dopasowane). Wygląd się poprawia ale praca zwieszenia gorsza, a więc komfort i trakcja w dół.

Przy obniżeniu eibacha, seryjne amortyzatory dalej są w optymalnym oknie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

-3 cm w 159. Może miałeś zajechane amory? U mnie była znacząca poprawa w prowadzeniu auta na eibachu. Do tego dobra guma i 159 szła jak po szynach, tylko mogłaby trochę schudnąć...:)

W 159 to ja wiem bo mam, pytam o Giulię - czy zapytanie wysłałeś czy w ogóle coś mają do Giulii czy już o konkretny zestaw?

159 idzie pięknie (-35 Eibach ProKit, +25/+20mm dystanse, 235/45/R18) mimo samej masy i jej rozkładu (ciężka morda), nawet lepiej w zakręcie niż moja Giulia - ale to zakładam wina opon w Giulii.

No widzę, że zaczynasz przychylać się do moich opinii a tak nieładnie ostatnio polemizowałeś ;p

To dotyczyło sensu RF :) No więc, zapytanie wysłałeś ogólnie o Giulię czy już o konkretny zestaw? Czy to będzie -20 czy -35 czy ile.

Pytałem czy planują zestaw do Q4 veloce. A odpisali to co we wklejce. Generalnie to ja bym był happy z -2cm od tych +16mm co jest na veloce.

Mam Eibach do Veloce ( na zamówienie) niestety jeszcze w kartonie. Ale! Czerwiec- Lipiec będę miał troszkę czasu to zamontuje.

Amortyzatory
Powrót