[Stelvio] Stelvio Recall 8223 ??

Giorgio

Użytkownik
Auto
Stelvio First Edition
Kilka minut temu odebralem telefon....Alfa z Mediolanu dzwonila aby spytac jak sie Stelvio czuje, po perypetiach ktore tu oppisywalem. Zajelo im 2 miesiace aby sie dodzwonic, twierdza.

Takze przekazali mi informacje ze mam sie zglosic na recall 8223 dotyczacy "Infiltration" (rozmowa byla po Angielsku) do ASO. Nie mieli wiecej informacji na ten temat. Zadzwonilem do mojego dilera w Austrii i....oni nie wiedza co to za recall, beda sprawdzac i dadza mi znac.

Jestem prawde mowiac wkurzony takimi procedurami. Nie, nie tym ze Stelvio ma czkawki, ale ze AR "does not have their shit together!" Ta firma powinna funkcjonowac sprawniej!

Czy ktos w PL wie co jest grane?

No prosze Cie.. :) oni burdel taki tam maja ze szok.. FCA Leasing tragedia :) nowy system wdrazaja i nie ma faktury :) polecenie zaplaty mam to nie zauwazyli mimo wymiany mailowej i fakt wystawili korekte ale kazali wyslac podpisana fakture poczta to mowie ze w takim razie nie przyjmuje korekty bo mi sie to nie oplaca to pozwolili wyslac skan podpisany mailem..

Naprawde zastanawiam sie kto ogarnia te firmy:/

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

W sumie to w stanach byla ta afera z uszczelnieniem kompa ze woda podchodzila i mieli naprawiac moze to powiazane z Twoja sprawa i to samo bedzie w europie sprawdzaja moze czy to co u Ciebie zrobili czy narazie dziala..

Ja to juz przerabialem (lubie to powiedzenie) i pisalem ze mi Stelwio zwariowal... naprawili....tak przynajmniej powiedzieli...wiec ten recall 8223 ma to zadresowac to powinien byc dla mnie nie aktualny.
Jeszcze co mnie wkurza to nigdy diler nie daje mi zadnych papierow stwierdzajacych co zglosilem, co sdiagnozowali, jakie naprwy zrobili, jakie czesci wymienili, itd. Wszystko na gebe. Wlasnie dlatego interweniowalem w Mediolanie aby dali mi kolie dokumentacji. Powiedzieli ze nie maja. Ja przyzwyczajony jestem ze Stanow ze takie papiery zawsze sie ma.

Jeszcze co mnie wkurza to nigdy diler nie daje mi zadnych papierow stwierdzajacych co zglosilem, co sdiagnozowali, jakie naprwy zrobili, jakie czesci wymienili, itd. Wszystko na gebe.

Ale to co? Rachunku nawet nie masz z punktami co za ile?
W pl przecież jest cały system, którzy dealerzy musieli kupić i jest wydruk zlecenia, raport wszystko.

Gdzie to było robione?

Diler oddzwonil. Recall 8223 jest naprawa aby woda nie dostawala sie do body computer. Moj samochod byl jednym z pierwszych ktore to ucierpialy. Diler zreperowal wedlug instrukcji Alfy w tym czasie. Teraz instrukcje reperacji sa inne. Tak wiec moj samochod podlega temu recall i ma byc poprawiony ponownie. Bravo Alfa! (sarkazm)

Obawiam sie ze wielu z Was posiadajacych Stelvio bedzie tez mialo wezwanie na 8223, ale tego jeszcze wam nie powiedzieli. Pew nie znow jestem w czolowce.

Azar, nie dostaje papierow od dilera w Austrii (dla napraw gwarancyjnych). W Niemczech moj lokalny Volvo diler tez mi nigdy nie dal bumagi jak gwarancja dziala. Inny, w Monachium, natomiast top zrobil.

Zazadalem od Alfy w Mediolan ie aby przyslali mi dokumentacje. Musza przeciez miec slady co robiono w samochodzie i dlaczego. Zobaczymy.

Ostatnia edycja:
No chyba raczej brawo Alfa, bo mogli Cię olać na zasadzie "tego już naprawiliśmy" a skoro opracowali lepszą procedurę, to miło z ich strony, że u Ciebie też ją zastosują i będziesz miał lepiej w życiu. Always look at the bright side of life!

anAlfaBeta...w przyszlym tygodniu bede ze Stelvio na Ogrodach w Poznaniu kilka dni....bede ciebie wypatrywal. ??? To moze C i pokarze jak po pierwszej naprawie polamali plastick clips wewnatrz wozu ktorych nie ma w komputerze i nie moga nowych zamowic. Fajnie....zawsze jest z Alfa wesolo! (Czy to lepiej teraz mi wyszlo?)

Z Alfą nie ma nudy, ani w czasie jazdy, ani w serwisie :D Daj znać jak będziesz w Poznaniu.

W jaki sposób dostaliscie informacje?

"Zaproszenie" do salonu przyszło do mnie listem poleconym (CH). Wygląda podobnie do "zaproszenia" w akcji 8222 dla Gulii, ze zdjęcia kolegi Kuba_RS z wątku Akcje serwisowe.

Dokładnie - list polecony z informacji o Kampanii Serwisowej, której dotyczy też mojego samochodu - włącznie z moim VIN-em.

Po Waszych informacjach zadzwoniłem do ADF Wrocław i okazało sie, ze moje auto tez sie łapie na akcję 8223 Stelvio. Umówiony juz jestem na uszczelnienie kompa.

I jedziesz do ADF Wroclaw? Bo ja wlasnie nie wiem czy tam czy kombinowac gdzie indziej. Auto z warszawy ale bez sensu mi jecha do wawy predzej cos na trasie Wroclaw Krakow.. salon ADF mnie nie przekonal serwis tez ma slabe opinie..

I jedziesz do ADF Wroclaw? Bo ja wlasnie nie wiem czy tam czy kombinowac gdzie indziej. Auto z warszawy ale bez sensu mi jecha do wawy predzej cos na trasie Wroclaw Krakow.. salon ADF mnie nie przekonal serwis tez ma slabe opinie..

Gdzieś tu na forum widziałem jak ktoś zachwalał salon z Opola... Swoją droga, masz po drodze. Ja z Mazdą też wolałem do Opola polecieć, bo we Wro to chyba nigdzie o klienta nie dbają

Najlepsze to ze mam max 1.5km do ADF. Jedyne to co auto ogladnalem tam ale kupic nie kupilem bo nie doczekalem sie na oferte leasingu . A dodatkowo na samochod ktory mieli od reki zeby go zobaczyc na zywo kazali 5dni czekac Jak kupujac auto za 200k klient ma biegac i prosic o oferte i o to zeby go ktos obsłużyl to ja dziękuję;) no ale mozliwe ze to byla ignorancja bo chyba byl brak wiary ze wezmiemy auto:D no a teraz tym bardziej nie czuje sie przekonany zeby do serwisu tam jechac:P

Opole to chyba zachwalali za niska cene nie wiem czy za jakosc ;) no ale czekam na opinie:D akurat tutaj usluga ma byc za darmo wiec grunt zeby obsluga byla na poziomie i dobra jakosc uslug co bym sie nie stresowal ze bedzie zrobiona sztuka dla sztuki;)

I ja dostałem wezwanie na akcje ...

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Był już ktoś z Was na tym "doszczelnianiu"? Na ile trzeba auto zostawić? Należy się jakieś zastępcze wozidło? Wie ktoś coś...?

Po lekturze forum na temat ADF we Wrocławiu ,umówiłem się na przyszły tydzień w GAM w Długołęce . Miła Pani powiedziała że potrwa to jakieś dwie godziny. Na razie lepiej to wygląda niż u Citroena , tydzień temu próbowałem się umówić na akcję serwisową Cactusa , to zaproponowano mi termin serwisu w połowie lipca.

Amortyzatory
Powrót