[Giulia] Giulia Veloce vs ...

• Autor wątku Autor wątku azar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Tutaj to mysle ze jeszcze większe znaczenie miala masa;) dopiero chyba najnowsza 5 ma podobna masę co gulia wcześniejsze byly o jakies 150kg cięższe.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Raz z masy, a dwa z powierzchni przedniej (która, przy dużej prędkości odgrywa obok masy kluczową rolę). Ciekawe czy by tak poszło z 330i :) ?

Ostatnia edycja:
Raz z masy, a dwa z powierzchni przedniej (która, przy dużej prędkości odgrywa obok masy kluczową rolę). Ciekawe czy by tak poszło z 330i :) ?

Tutaj masz porównanie Alfa Romeo Giulia Ti, Audi A4 2.0T, BMW 330i, Cadillac ATS 2.0T, Jaguar XE 25t, Lexus IS 200t i Mercedes-Benz C300. Wszystkie z 2.0

https://www.youtube.com/watch?v=L_wR75WK1YA

Posiadałem 330i Xdrive i była dużo wolniejsza, ociężała, ogólnie mniej dynamiczna. Veloce oczywiście jest mocniejsza i zdecydowanie szybsza.

następna BMW 5
Niestety było ciemno i nie widziałem oznaczenia ale z pewnością to była seria 6.
Raczej nie V8 ale pewności nie mam.

Pierwszy start spod świateł. Pierwsze metry Giulia zdecydowanie pierwsza. Po chwili BMW baaardzo powoli dogania, że widzę je kątem oka z swojej lewej. Finalnie jest na równi (100kmh).

Drugi start. Startowałem juz z "ręcznego" (imho baaaardzo przyśpiesza start). Początek Giulia przewaga. Potem lekkie dogonienie BMW ale ciągle widzę tylko maskę. W tym przejeździe prędkość max była znaaaacznie większaa niż poprzednio i tu znowu Giulia odstawiła BMW tak, że nie widziałem już jego maski. Oczywiście trasa miastowa ale myślę, że jakbyśmy gonili do 200 to Giulia by się nie dała bo BMW przy większych prędkościach wyraźnie dostawało zadyszki.
Szacun dla BMW. Nidy nie miałem tak wyrównanej "walki". Kierowca BMW baaaaardzo niepocieszony. Miałem nadzieje na 3 światła ale skręcał. Może już miał dość :D

Drugie spotkanie wieczoru z BMW 2 Coupe. Jechałem za nim (miasto) i nie czułem u siebie zapasu "mocy". Odchodził momentalnie. Jakbyśmy się spotkali na światłach to pewnie bym dostał baty :P No ale tam jest chyba 340KM i poniżej 5 do setki.

Tutaj to mysle ze jeszcze większe znaczenie miala masa;) dopiero chyba najnowsza 5 ma podobna masę co gulia wcześniejsze byly o jakies 150kg cięższe.

Serio giulia (odpowiednik 3) waży tyle co 5ka? to raczej słabo...

Dziś starałem się nadążyć za Giuliettą Veloce, rozumiem że tą 240 KM. Byłem mocniej załadowany i naprawdę ciężko było..

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Bajery ważą :)

- - - Updated - - -

Dziś starałem się nadążyć za Giuliettą Veloce, rozumiem że tą 240 KM. Byłem mocniej załadowany i naprawdę ciężko było..

To musiałeś być mocno załadowany albo Giulietta była dłubnięta bo różnica powinna być dość spora.

Bajery ważą :)

- - - Updated - - -

To musiałeś być mocno załadowany albo Giulietta była dłubnięta bo różnica powinna być dość spora.

Giulia Veloce w porownaniu z Giulietta Veloce ma tylko lepszy start (4x4) , potem idą łeb w łeb - polecam YT , 0-100 Giulia lepsza o około 1s , 100-200 czasy podobne także podczas jazdy osiągi maja zbliżone , bardziej będzie liczyło się umiejętne dobieranie biegów (obrotow )do prędkości .

Ostatnia edycja:
A któregoś pięknego dnia, ktoś wyp** [wypadek :> ] w latarnie, przystanek pełen ludzi, albo inne auto robiąc postronnym osobom krzywdę i wyścigi w mieście się skończą.

A któregoś pięknego dnia, ktoś wyp** [wypadek :> ] w latarnie, przystanek pełen ludzi, albo inne auto robiąc postronnym osobom krzywdę i wyścigi w mieście się skończą.

Kolega chyba rozbił GT to faktycznie radzę uważać :D

Seat Leon Cupra

No tu sam nie wiem. Jechałem za nim i tak od 50 zauważyłem, że depnął więc też depnąłem. No i powoli się oddalał. Chyba bym go nie dogonił. To była pewnie wersja 310KM. Nie cisnąłem więcej bo 2 wskoczyła na początek a w terenie zabudowanym to jednak sporo no i zaczęły się zakręty :D

Niby koni więcej i NM ale do setki gorzej na papierze o 0.7s. Dlatego pewnie od 50 wzwyż lepiej ciągnie. Albo był dłubnięty (tak się tłumaczę:D). Jak depnął to olej poczułem nawet prze klimę :P
No nic do następnego :)

Nie, żebym ci źle życzył, ale dla innych lepiej jak pierdykniesz w drzewo, niż jak robisz wyścigi za co drugim samochodem i się chwalisz, że ponad 200km/h w zabudowanym jeździsz. A jak widać po innych tematach, umiejętnościami nie grzeszysz przesadnie.

Nie, żebym ci źle życzył, ale dla innych lepiej jak pierdykniesz w drzewo, niż jak robisz wyścigi za co drugim samochodem i się chwalisz, że ponad 200km/h w zabudowanym jeździsz. A jak widać po innych tematach, umiejętnościami nie grzeszysz przesadnie.

A powiedz mi kto zarył przodem? :D Oceniasz umiejętności jazdy po wpisach na forum. Nie ośmieszaj się więcej. Uważaj lepiej co masz przed maską :D
Nie masz tu nic do powiedzenia to nie zasmiecaj. Opony już dotarłeś? Może dlatego się nie ścigasz :D

Dobrze, że na mieście można spotkać normalnych ludzi co lubią przycisnąć w odpowiednich miejscach. Bardzo ich szanuję i zawsze gratuluję na następnych światłach.

Na ch... ci te 280KM kiedy ostatnio byłeś na torze?

Lepiej nic nie mówić, niż lansować się tak jak Ty - patrzcie, cisnę dwie stówki w zabudowanym, taki jestem kozak. Wrzuć jeszcze filmik na jutuba, będą lajki.

Kto zarył przodem? Nie ja.

Seat Leon Cupra

No tu sam nie wiem. Jechałem za nim i tak od 50 zauważyłem, że depnął więc też depnąłem. No i powoli się oddalał. Chyba bym go nie dogonił. To była pewnie wersja 310KM. Nie cisnąłem więcej bo 2 wskoczyła na początek a w terenie zabudowanym to jednak sporo no i zaczęły się zakręty :D

Niby koni więcej i NM ale do setki gorzej na papierze o 0.7s. Dlatego pewnie od 50 wzwyż lepiej ciągnie. Albo był dłubnięty (tak się tłumaczę:D). Jak depnął to olej poczułem nawet prze klimę [emoji14]
No nic do następnego :)
Gdzie te 0.7 gorzej do 100? Cupra AWD ma bodajze 4.9s do setki katalogowo...

Porównuję dwa samochody (po to założyłem ten temat) i opisuję tło sytuacji aby było wiadomo w jakim przedziale prędkości było przyspieszanie.

Nie masz żadnych doświadczeń na tym polu to się nie wpi... Znowu ma wejść moderacja i wywalić połowę twoich moralizatorskich wypowiedzi? Na co to komu? Co chcesz osiągnąć?

- - - Updated - - -

Gdzie te 0.7 gorzej do 100? Cupra AWD ma bodajze 4.9s do setki katalogowo...

ok sory zasugerowałem się tym filmikiem
https://www.youtube.com/watch?v=VCeTlTKCCOk

Faktycznie oficjalnie na stronie jest 4.9s To by wiele wyjaśniało :D

Odpowiednie miejsca, to tory, gdzie trzeba czasem skręcać, i "przeciwnik" wie ze się ściga, a nie jakies żałosne światła i ulice. Imprez i torów jest już sporo, w różnych częściach kraju.

Porównuję dwa samochody (po to założyłem ten temat) i opisuję tło sytuacji aby było wiadomo w jakim przedziale prędkości było przyspieszanie.

Nie masz żadnych doświadczeń na tym polu to się nie wpi... Znowu ma wejść moderacja i wywalić połowę twoich moralizatorskich wypowiedzi? Na co to komu? Co chcesz osiągnąć?

- - - Updated - - -

ok sory zasugerowałem się tym filmikiem
https://www.youtube.com/watch?v=VCeTlTKCCOk

Faktycznie oficjalnie na stronie jest 4.9s To by wiele wyjaśniało :D
No ale to nie bylo chyba awd.. rwalo przyczepność strasznie i na tym strata..

Dobra ch... zamykam temat Nie ma co z wami dyskutować. Jeździjcie sobie jak chcecie. Wolę porozmawiać z normalnymi ludźmi z normalnym podejściem do motoryzacji. Powtórzę jeszcze raz. Uprzedzali mnie sprzedawcy i mechanicy, że po co się tu loguję i że spotkam tu ... (nie napisze co powiedzieli) Mieli rację.
I tak tracę czas na jakieś gównoprzepychanki ludźmi pokroju [MENTION=64069]anAlfaBeta[/MENTION].

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót