[Giulia] Wydech Ragazzon dla Veloce

Supersprint odpisal: "It will be made no sooner than September 2018."

Ozi, nie wiem jakie sa ceny w PL, ale tutaj w D, znalazlem Ragazzona za:
Centralny tlumik (32527): 394 Euro
Tylny tlumik ktory uzyje fabryczne koncowki (32650-32535/6): 706 Euro
Redukcyjna rurka mierdzy tymi dwoma powyzej: 22 Euro.
Razem 1122 Euro.
To sa brutto ceny ale dochodzi wysylka ktora wewnatrz Niemiec jest niska, 5.99 euros.
Co wiesz o konkretnych cenach od Polskiego sprzedawcy? Kto to jest? Gdzie jest taniej?
Dzieki za info :)

More zrobimy "group buy" ?

Ostatnia edycja:
Poszukaj na forum. Generalnie ragazzon.pl. Ponoć dla użytkowników forum są zniżki.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Aktualnie mają rabaty 10% na tłumik centralny i 5% na tłumik końcowy. Pytałem czy coś jeszcze zejdą z ceny - nie. ;)
Szczegóły oferty tutaj:
ragazzon.pl/c/1178/2-0-turbo-q4-veloce-206kw-od-2016-giulia-952-alfa-romeo-katalog.html

Ostatnia edycja:
Ja mam te tandetne karbonowe nakładki :) za tydzień mam nadzieję zrobić dla Was sesje

Też mam te tandetne z MG za kupe kasy i wyglądają bardzo dobrze, jal jeszcze masz spoiler z CF to już w ogóle wszystko do siebie bardzo dobrze pasuje. Giulia ma dużo obłych kształtów więc proste ucięte rurki wyglądają wg.mnie czyli subiektywnie lepiej. Ot to każdy znajdzie coś dla siebie.

Wy tak serio.... a mnie natomiast smiesza pewne opisy na PL stronie Ragazzon. Na przyklad: POLECAMY.....koncowki, itd. Polecamy to dobre jak sie odnosi do pierogow z jagodami w barze u Zosi pod miastem a nie w katalogu czesci do aut. Czy nie tak? Hehehehe

[MENTION=73786]Garraty[/MENTION] Ot co, dla każdego coś dobrego. Jeden woli matkę a drugi teściową.

Mi się podobają fabryczne Veloce :) Są idealne.

Supersprint odpisal: "It will be made no sooner than September 2018."

Ozi, nie wiem jakie sa ceny w PL, ale tutaj w D, znalazlem Ragazzona za:
Centralny tlumik (32527): 394 Euro
Tylny tlumik ktory uzyje fabryczne koncowki (32650-32535/6): 706 Euro
Redukcyjna rurka mierdzy tymi dwoma powyzej: 22 Euro.
Razem 1122 Euro.
To sa brutto ceny ale dochodzi wysylka ktora wewnatrz Niemiec jest niska, 5.99 euros.
Co wiesz o konkretnych cenach od Polskiego sprzedawcy? Kto to jest? Gdzie jest taniej?
Dzieki za info :)

More zrobimy "group buy" ?

W Pl wychodzi drożej :( do Stelvio. http://ragazzon.pl/c/1191/stelvio-alfa-romeo-katalog.html
Jak będziesz zamawiał daj znać może się podłącze.

Z ciekawości zapytałem w chwalonej przez jednego z Was firmie MG motorsport o cenę ich ko wydechu, jestem zaskoczony tym, jak się wysoko cenią. Kosztowo wychodzi tyle samo lub drożej niż Ragazzon, czyli 3700zł z karbonowymi końcówkami.
Biorąc pod uwagę, że to polska firma, bez kosztu importu, marży pośrednika, itd. - chyba średnio opłacalna opcja.

Z ciekawości zapytałem w chwalonej przez jednego z Was firmie MG motorsport o cenę ich ko wydechu, jestem zaskoczony tym, jak się wysoko cenią. Kosztowo wychodzi tyle samo lub drożej niż Ragazzon, czyli 3700zł z karbonowymi końcówkami.
Biorąc pod uwagę, że to polska firma, bez kosztu importu, marży pośrednika, itd. - chyba średnio opłacalna opcja.

To, ze Polska firma to znaczy ze ma byc taniej czy gorzej? Ich produkt jest swietny jakosciowo to i cena adekwatna. Przeciez niekoniecznie dwa takie same produkty maja byc jakosciowo identyczne.

Dodatkowo slyszalem na zywo Ragazzona (axle-back with muffler) i brzmial o wiele gorzej od MG.

Niestety mam możliwość porównania tylko zdjęć i filmów, zapewne nigdy nie spotkam 2 samochodów obok siebie z tymi wydechami (ze zdjęć i filmików to porównywalne produkty, nie widać gorszej jakości po stronie włoskiego wydechu - jest porównywalna), Ragazzon ma homologację. Uważam, że wobec tego cena polskiego tłumika powinna być znacznie niższa (biorąc pod uwagę kwoty, jakie często narzucają dystrybutorzy, koszty produkcji we Włoszech, itd. to pewnie i z połowę niższa).
No nic, dla pełnego obrazu warto poczekać jeszcze na produkt Ultera.

Oby Ulter też był z nierdzewki jak wspomniana konkurencja z nie ze zwykłej blachy pociągniętej szprajem do kominków jak w przypadku wydechów dedykowanych do 159 :P

imho z tymi wydechami to zmowa cenowa. Kawał wyprofilowanej z szablonu rury + tłumiki z szablonu w środku z gotowcem.
I dawaj 5k za to :D

imho z tymi wydechami to zmowa cenowa. Kawał wyprofilowanej z szablonu rury + tłumiki z szablonu w środku z gotowcem.
I dawaj 5k za to :D
Ok, czy ragazzon kojarzy nam się, jako powiedzmy... Specjalizujący się w autach FCA? Mi tak... Nie odmawiaj nam więc przyjemności posiadania takowego :)

Szczerze mówiąc, niewiele wynika z tego filmiku. Z mikrofonem prosto w rurze to i fabryczny wydech tak samo purka.

Ok. We wtorek odbieram swoje auto (mam nadzieję). Jak mam nagrać, żeby cos wynikało? Pytam poważnie, jakieś podpowiedzi? Gdzie jak? Wystarczy tel, czy coś więcej? Powiedzcie, jak chcecie to tak nagram i będziemy mogli ocenić. Ok?

Jeśli o mnie chodzi to poproszę ze środka z miejsca kierowcy bo to mnie najbardziej interesuje :)

Amortyzatory
Powrót