• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Opis Bezpieczników GIULIA

Marek156/159sw

Aktywny
Auto
Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super
Znalazłem w internecie taki oto opis bezpieczników.

Załączniki

Wersja PNG.

Załączniki

• bezp1.png
    bezp1.png
    166.6 KB · Wyświetleń: 835
  • bezp2.png
    bezp2.png
    239.7 KB · Wyświetleń: 464
  • bezp3.jpg
    bezp3.jpg
    104.4 KB · Wyświetleń: 358
Bardzo prosze abys znalazl to samo dla stelvio..OK?

ktoś się orientuje skad by mozna wziac + np. po stacyjce do wzmacniacza ? aku w bagazniku wiec z zasilaniem wzmacniacza nie bedzie problemu, ale czym go wzbudzic ?

Panowie, zwróciłem uwagę że nie działa grzanie kierownicy..., próbowałem znaleźć aby sprawdzić bezpiecznik ale nie mogę go zlokalizować... Czy mogę prosić o podpowiedz który to jest i ewentualnie gdzie go znaleźć?

Szukaj pod nogami pasażera pod dywanikiem na wysokości schowka

Mam pytanie, ponieważ sciągnłałem z USA giulię 2.0 i mechanik twierdzi że brakuje kilku bezpieczników i przekaźników pod maską. Spojrzałem sam i rzeczywiście skrzynka bezpieczenikowa wygląda dość biednie. Dodatkowo ktoś ukradł pokrywkę od tej skrzynki beziecznikowej więc jest podejrzenie że ktoś tam rzeczywiście grzebał. Porównałem to ze schematem zamieszczonym w tym temacie i rzeczywiście brakuje kilku bezpieczników, lecz nie wiem czy są one wymagane w mojej wersji( bo jak mniemam oznazcenia 2.9 2.2JTD mnie nie obuwiazuja, a fizycznie mam bezpiecznik tam gdzie wg schematu nie powinno być np bezpiecznik f23). Stąd mam prośbę czy ktoś z forumowiczów mógłby zrobić zdjęcie swojej skrzynki bezpieczników pod maską w wersji 2.0 benzyna? Dla porównania zamieszczam zdjęcie swojej skrzynki bezpieczników.
20201223_175057.jpg

Oprócz tej skrzynki są jeszcze bezpieczniki i przekaźniki w okolicach przedniej belki - dostęp przez nadkole prawe.

W tej skrzynce mniej więcej tak ma wyglądać, jak swoją Giulię uruchamiałem, też miałem podobne wątpliwości co do ilości bezp. gdzieś mam zdjęcie tej skrzynki, jak znajdę to wstawię.

Prosisz - masz.

Załączniki

• bezpieczniki-silnik.jpg
    bezpieczniki-silnik.jpg
    126.4 KB · Wyświetleń: 741
Mam pytanie, ponieważ sciągnłałem z USA giulię 2.0 i mechanik twierdzi że brakuje kilku bezpieczników i przekaźników pod maską. Spojrzałem sam i rzeczywiście skrzynka bezpieczenikowa wygląda dość biednie. Dodatkowo ktoś ukradł pokrywkę od tej skrzynki beziecznikowej więc jest podejrzenie że ktoś tam rzeczywiście grzebał. Porównałem to ze schematem zamieszczonym w tym temacie i rzeczywiście brakuje kilku bezpieczników, lecz nie wiem czy są one wymagane w mojej wersji( bo jak mniemam oznazcenia 2.9 2.2JTD mnie nie obuwiazuja, a fizycznie mam bezpiecznik tam gdzie wg schematu nie powinno być np bezpiecznik f23). Stąd mam prośbę czy ktoś z forumowiczów mógłby zrobić zdjęcie swojej skrzynki bezpieczników pod maską w wersji 2.0 benzyna? Dla porównania zamieszczam zdjęcie swojej skrzynki bezpieczników.
Pokaż załącznik 274924

Masz wszystkie potrzebne bezp. Jak nie masz spryskiwaczy ref. to nie będzie tego różowego przekażnika i bezp.30A w prawym dolnym rogu skrzynki, który widAĆ na zdjęciu kol. [MENTION=2540]Marek156/159sw[/MENTION]

Dziękuję koledzy za pomoc :) dokładnie mam wersję bez spryskiwaczy i z napędem z na 4 więc też mam dodatkowy bezpiecznik od tego.

Panowie,
przestało mi dzialać swiatło stop i pozycja w klapie bagaznika (prawa lampa), pomyslalem ze uszkodziła się sama lampa skoro działa swiatło wsteczne i przecimgielne. Kupilem nowa lampe i jest dokładnie to samo.
Czy od swiatła pozycyjnego i stopu jest oddzielny bezpiecznik? Nie widze go w rozpisce. Dodatkowo nie działa oświetlenie bagażnika.

Giulia 2016

https://autobezpieczniki.pl/alfa-romeo-giulia-2016-2018-skrzynka-bezpiecznikow/

Ostatnia edycja:
Panowie, czy nikt na grupie nie jest w stanie wskazac informacji o bezpiecznikach?
Bardzo proszę o pomoc w namierzeniu.

Panowie, czy nikt na grupie nie jest w stanie wskazac informacji o bezpiecznikach?
Bardzo proszę o pomoc w namierzeniu.

nie ma tam zadnych bezpiecznikow. sprawdz kable idace od auta do klapy bagaznika na zawiasach.
warto tez sprawdzic czy nie ma wilgoci na BCM.

Dziękuję za odpowiedź, BCM w nogach pasażera sprawdzali, sucho dociskałem wszystkie bezpieczniki i kable wydają się ok. Kabel na zawiasie klapy też sprawdzałem, jest cały. Dziwne ze przestało działać od razu postojowe i stopu, a przecież tam idą 2 oddzielne przewody ;/

Masz może jeszcze jakieś sugestie?

Dodam tylko ze w tym samym momencie co prawe światło w klapie, przestał działać mi radar.
Komputer wyrzuca błąd:
B100D-92
P1DB3

Ostatnia edycja:
Przewody w klapie bagażnika idą dwutorowo po lewej jak i po prawej stronie. U mnie przetarty (przerwany) kabel masowy po lewej stronie powodował migotanie świateł tablicy rejestracyjnej. Kable były mocno naciągnięte.

Amortyzatory
Powrót