Arluen
Użytkownik
- Auto
- Alfa 159 SW 1.9 JTDM > Giulia Veloce
Najśmieszniejsze że do wersji Giulia można teraz zamówić nawet trójwarstwowe lakiery z Q -.-
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Giulia Business jest teraz dostępna także dla Alfisti
Nawet jeśli jest jakaś oferta "dla Alfisti", to może się okazać, że trzeba dostarczyć skan faktury zakupu z polskiego salonu i aktualnego dowodu rejestracyjnego.Giulia Business jest teraz dostępna także dla Alfisti
To tak trochę niepoważnie. Jak zamawiałem samochód to mowili, że to jest unikatowy kolor dla veloce oraz q. Dlatego dopłaciłem do niego prawie 30k, a teraz najbiedniejsze wersję będą w missano blue -.- czuje się trochę wydymany.
Nie martw się, w Polsce nadal jest unikatowy. Ja na razie nie spotkałem ani razu Misano Blue na drodze, innych zresztą też tyle, co kot napłakał, więc ciesz się póki możeszTo tak trochę niepoważnie. Jak zamawiałem samochód to mowili, że to jest unikatowy kolor dla veloce oraz q. Dlatego dopłaciłem do niego prawie 30k, a teraz najbiedniejsze wersję będą w missano blue -.- czuje się trochę wydymany.
- wziąćCo do zakładania firmy żeby wziąźć wersję Business -....
- wziąć
Jeśli odpuści się odliczenia VAT - i w ogóle status płatnika VAT: jest to trywialnie proste - i opłacalne! Są teraz upośledzone opcje działalności - Na start i Na podróbę (uwaga - nie mają pełnych prawnych statusów DG w ZUS!). VAT trzeba odpuścić, bo kłopot z wystawieniem faktur, czepliwością US przy sprzedaży itp - ewentualnie za ok 3k/rok jakieś biuro to powinno ogarnąć. Bez VAT praktycznie bezobsługowo to idzie - raz na rok podliczenie odliczenia kosztów samochodu w pit i zmian przelewu stałego do ZUS. Na ogólnych zasadach koszty samochodu odlicza się od dochodu,m w tym dochodu z pracy czy zlecenia! Dodatkowa składka zdrowotna tez w 75% odlicza się od podatku - wychodzi z 70 zł/mc realnego kosztu. I leasing można wziąć.
Nawet jeśli jest jakaś oferta "dla Alfisti", to może się okazać, że trzeba dostarczyć skan faktury zakupu z polskiego salonu i aktualnego dowodu rejestracyjnego.
Niewykluczone, że to dotyczy tylko aut, które stoją w salonie, bo ja otrzymałem taki bonus od dealera w ramach oferty na konkretne auto. Wymagany był skan dowodu rejestracyjnego obecnej Alfy, a że wymieniałem dowód rejestracyjny rok temu z powodu braku miejsca na kolejne przeglądy, to musiałem dostarczyć również scan faktury zakupu, żeby udowodnić, że to auto z polskiego salonu, które posiadam od nowości.Ja w kwestii tego dodatkowego roku gwarancji dla Stelvio dla posiadaczy innej Alfy. Skad kolega ma takie informacje. Gdzie to można znaleźć. Jest na jakiejś stronie FCA?
Ja w kwestii tego dodatkowego roku gwarancji dla Stelvio dla posiadaczy innej Alfy. Skad kolega ma takie informacje. Gdzie to można znaleźć. Jest na jakiejś stronie FCA?
Przy zakupie Stelvio dodawali 1 rok gwarancji za bycie Alfisti bazując na skanie dowodu rejestracyjnego innej posiadanej Alfy.