To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Temat zawsze schodzi na spalanie, potem docieranie a potem na marki premium.
Przychodzi moderacja robi porządek, znowu na chwilę jest spokój a potem od nowa![]()
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
No to mam nadzieję, że przetrwa, bo tyczy się tarcz, co prawda w innej marce, ale zawsze daje jakiś pogląd jak szybko mogą znikać![]()
W Mazdzie 6 ludzie narzekają, że musza wymieniac tarcze przy NORMALNEJ jeździe co 10-15k, dla mnie totalny absurd. Jak by jakieś złe ustawienie było po prostu.
Opinie w tym wątku:
https://www.facebook.com/MazdaPoland...qr0E&__tn__=-R
U mnie 40K na blacie i w serwisie przy OT powiedzieli, że w zależności od jazdy, między 2-5 tys do wymiany;
macie jakieś do polecenia?
wymienialiście w ASO, czy nie?
U mnie przy 40kkm pojawił się komunikat, żeby skontrolować hamulce. Wymienili. Domyślam się, że klocki z tarczami, ale już nie dopytywałem się czy przód/tył. Jazda 2/3 trasa, 1/3 miasto.
159 1.9 JTDm 150KM -> 159 2.0 170KM -> Giulia 2.0 200 KM
U mnie 54 tys i jeszcze żadnego komunikatu, ale 2/3 przebiegu zrobione na autostradzie. Za tydzień serwis to zobaczymy co fachmani powiedzą.
Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka
26 tys dynamicznej jazdy w większości po mieście. Wczoraj kontrola i bez potrzeby wymiany. Wszystko ok.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
ja mam dopiero 16tyś km, ale zurzycia mało. jeżdżę dynamicznie, głównie po mieście ale korzystam z manetek/hamowania silnikiem. ciężko jeszcze estymować kiedy będzie zmiana, ale myślę że w tym tempie to lekko zrobię na ori komplecie 50tyś jak nie 80 (jak w poprzednich 159tkach)
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Po 26K wymiana tarczy i klockow z tylu. Tarcze zryte (jest na ten temat osobny watek). Masakra.
ja przy 15k km miałem zużycie 10% tył (klocków) i 20% przód. za 10 dni jadę na przegląd przy 30k km i dam znać czy zużycie wzrosło czy utrzymało się na tym samym poziomie.
Giulia Veloce 280 km.