Strona 23 z 23 PierwszyPierwszy ... 1314151617181920212223
Pokaż wyniki od 221 do 224 z 224

Temat: Działanie skrzynii biegów AT8 Veloce 280HP - zastrzeżenia, prośba o Wasze komentarze

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

soft skrzyni (TCM), ot była okazja i na parkingu na szybko wleciał soft skrzynii. wcześniej miałem stockowy GK901... który jak teraz na to patrzę był świetny. Soft ECM mam od dawna zmodyfikowany (310HP/470Nm) plus do tego potem jeszcze ożywiony (wastgate i turbo poprawione w kierunku ustawień aut USA) - tu nie narzekam (tzn chciałoby się coś więcej, i może kiedyś jeszce wrzucę hybrydę turbo i wałki np MTD, luźniejszy kat i wtedy nowy program)
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta 1,4 120KM, Giulia Veloce 2,0 Q4 '24

Domyślnie

Cytat Napisał tomaszko Zobacz post
    Po 1 wszym lifcie już się popsuło tj 2020
    Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    U każdego tunera który ogarnia te skrzynie można się pobawić,
    Przy najstępnej okazji wpada starszy soft a ewentualnie na min się pokręci trochę u tunera
    Właśnie najlepiej gdyby był to soft starszy ale oryginalny który "działał" dobrze.
    Generalnie dzwoniłem w kilka miejsc i nie otrzymałem odpowiedzi czy sterownik nie jest zablokowany i da się zmienić soft. Jedyne co się dowiedziałem, że trzeba się podpiąć bezpośrednio pod skrzynię w tym modelu.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Kolega który wgrywał jak i tuner jak i jeden alfowy mechanik który też ma updaty, wszyscy mówili wgra się stary. do tunningu chyba tak, widziałem że bezpśrednio do skrzyni, jeśli chodzi o wkład ECU to był wgrywany normalnie z OBD.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Rowerzysta Avatar stunt_rider
    Mieszka w
    Emiraty Arabskie
    Auto
    Byla AR159 sw 2.0, 2011r. Jest: Giulia Veloce TI Competizione Red 2.0 T

Domyślnie

zapytam, moze ktos ma podobny przypadek: mianowicie od nowosci korzystajac z trybu manual - lopatki, przy zmianie biegu tylko z 5 na 6 bylo mocniejsze szarpniecie niz na pozostalych przelozeniach. Kolejny etap wgrany tryb race i juz dosc mocno i nie przyjemnie wali w dalszym ciagu tylko z 5 na 6. Kolejny etap zrobiony program silnika plus program skrzyni i w dalszym ciagu jest łupniecie głuche przy przelaczaniu z 5 na 6, moze tak ma byc? Kupilem zestaw do skrzyni, zmienie olej i zobaczymy czy bedzie jakas poprawa...