• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Torby samochodowe zakup grupowy do giulii i stelvio

sebol75

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulia Veloce, 159JTDm150@192/405, 147JTD
Witam przymierzam się do kupna zestawu do giulii na torbysamochodowe.pl, maja tez oczywiście do stelvio - może byłoby więcej chętnych?
Mam informacje od producenta ze jak nazbiera się trochę chętnych to zrobi jakieś konkretniejsze rabaty... ale nie wiem jakie bo zależy to od ilości chętnych - a są tacy?
Wstępnie proszę o info kto byłby chętny i zobaczymy co da się ugrać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

W sumie tak, na razie raz tylko używałem, gdy jechałem na wczasy z rodziną, zmieściliśmy się do jednej dużej i dwóch mniejszych (albo dwóch większych i jednej mniejszej, już nie pamiętam).
Niestety nie są to rasowe, prawdziwe walizki. Mają wysuwane uchwyty i kółeczka, ale problematyczne jest ich ustawienie w pionie (przewracają się), co jest kłopotliwe np. w kolejce do odprawy na lotnisku (trzeba sobie pomagać nogami).

Też je rozważałem, bo pakowanie Żulii normalnymi walizkami, nie-daj-boże sztywnymi, to masakra.

I przy okazji dokonałem śmiesznej obserwacji - suma objętości toreb do Żulii to 276 litrów.
Suma objętości dla Giulietty to 278 litrów.

Co jest o tyle ciekawe, że bagażnik Giulii powinien być o jakie 100 litrów większy niż Giulietty, ale jednak tak trudno się do niego zapakować. Chyba te objętości toreb to poniekąd tłumaczą - jest tak niewygodny w kształcie, że 100 litrów znika niewykorzystane ;) Zawsze jakoś wygodniej mi było do Giulietty się zapakować.

ja bym sie podłączył pod te torby do Giulii, może jakiś rabat by się udało załatwić :)

Jest jakis link do tych toreb?

a ktos widzial dedykowane torby ale ze skory albo premium na wymiar?

w Infinity daja takie ;)

ja mam do Stelvio te Kjusta. bardzo fajne ale jak ktoś już pisał raczej tylko do samochodu bo nie da się ich postawić w pionie (mają skośny tył/dół żeby pasować do foteli - coś za coś).

Jak pisał Michał kupował za 839zl wiec dzisiejsza cena trochę z czapy...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

coś chętnych nie ma . mam zamawiać samodzielnie?

witam,
... wcale sie nie dziwie, ze chętnych nie ma. Cena troche za przeproszeniem z d*. A miec to tylko dlatego, ze ładnie wygląda w bagażniku ?
Proponuje 4 x miękka torba KIPSTA z Decathlonu po 60L każda. Wchodzi, bardzo ładnie, wypchana każda po brzegi. Przetestowane. Koszt 200zł/4 szt.
Do tego zostaje jeszcze miejsca, żeby wsadzić coś na góre toreb i po bokach.

witam,
... wcale sie nie dziwie, ze chętnych nie ma. Cena troche za przeproszeniem z d*. A miec to tylko dlatego, ze ładnie wygląda w bagażniku ?
Proponuje 4 x miękka torba KIPSTA z Decathlonu po 60L każda. Wchodzi, bardzo ładnie, wypchana każda po brzegi. Przetestowane. Koszt 200zł/4 szt.
Do tego zostaje jeszcze miejsca, żeby wsadzić coś na góre toreb i po bokach.

Daj linka, o kt mówisz.

mi tam bardziej chodzi o optymalne wykorzystanie bagażnika

Amortyzatory
Powrót