Na przedniej szybie każdy ma zamontowana kamerę i czujnik deszczu za co kamera ta odpowiada.
Na manetce lewej nie mam przycisku do utrzymania sie w pasie ruchu wiec gdzie radar od tego ustrojstwa jest zamontowany.
Na przedniej szybie każdy ma zamontowana kamerę i czujnik deszczu za co kamera ta odpowiada.
Na manetce lewej nie mam przycisku do utrzymania sie w pasie ruchu wiec gdzie radar od tego ustrojstwa jest zamontowany.
JEŚLI KAMERA JEST WSPÓLNA to dołożenie manetki i zakodowanie powinna mi dojść opcja utrzymania pasa ruchu.
Idąc tym tropem można dołożyć w kierownicy przycisk i mieć tempomat aktywny.
W Giulii nie ma systemu utrzymania się w pasie ruchu tzn. system nie skręca kierownicą ale tylko i wyłącznie ostrzega poprzez głośniki.
W sumie trochę mnie to dziwi, bo FCA ma taką technologię jest dostępna w Jeepie (kierownica skręca samoistnie aby utrzymać się w ramach pasa).
BTW Czy kolega aby nie udzielał się na autokacik.pl chyba na forum Stilo? Bo nick i styl pisania kogoś mi przypomina![]()
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Porównuje do swego forda kierownica wibruje i pomaga trochę.
Tak miałem stilo jeździ nią brat nadal kącik stilo żyje jeszcze.
Mam dwie delty z 2011 roku i utrymanie pasa ruchu koryguje tor jazdy. to co jest w giulii to dla mnie niepotrzebna pierdoła.
Aktywnego tempomatu - bez radaru nie dołożycie z tego co mi się wydaje...a mająć radar zawsze macie aktywny tempomat.
Ponoć radar ten co sam zatrzymuje auto jak ktoś ci wyskoczy przed maskę to standard. To ten sam radar w zderzaku czy nie,,,,,,,,,,,,,,,, do aktywnego tempomatu