@epsonix Ktoś musi od czasu do czasu zapytać, więc teraz ja kładę głowę na pieniek... czy jest jakieś światełko w tunelu w temacie "oszusta IBS"?
z przykrością musze się przyznać, że od miesięcy nawet na to nie spojrzałem (no dobra, projekt frezowań obudowy jest zrobiony i gotowy do zamówienia). wiem, minęło pół roku od ostatniego posta tutaj i niestety ja wiecznie tkwię w immobilizerze (jak nie support, to jakieśupdaty dokumentacji, to znów jakieś śledztwo czy kolejne drobne poprawki) czy innych starych produktach (produkcje nowe, zamówienia, dystrybutorzy), na to urlopy się wyjeżdżało, na to opieka nad dzieckiem (i tak żona więcej znacznie robi), żona w szpitalu była tydzień czasu, ja się też troche zdrowotnie muszę bujać po lekarzach i badaniach (kręgosłup + uszkodzone kolano) - rehabilitacje. nadgodzin nie robię bo nie ma czasu ani sił niestety, raczej pracuje na 6-7h bo reszta to różne sprawy/ograniczenia.
to że takie urządzenie musi powstać to pewnik - sam za chwilkę będę potrzebował bo u mnie na pewno będzie spadal SoC już za chwilkę (mam nie w pełni fukcjonalny prototyp, w którym jak rzuciłem w kąt projekt to byłem o krok od dodnia oszukiwacza - de facto mam monitor tylko teraz), a SoC u mnie obecnie ok 55-65% (aku prawie 4 lata i jeżdżenie lokalnie głównie), przy mrozach będzie gorzej więc już ogrzewania tylnej szyby sam nie uświadczę.
No ale w tym momencie się nie mogę dalej tym zająć. Dopiero co przyjechały płytki na nową wersję immo, jest narazie tylko przeportowana stara, a plan jest przerobić totalnie core firmwaru tak aby pozbyć się błędu w BCM. Ten core będzie dzielony (choc w innym trybie trochę pracy) właśnie z IBS fakerem. Niestety to nie jest praca na kilka dni, szczególnie testowanie/dopracowywanie/upewnienie się że jest tip-top i bulletproof. Będzie info jak coś się będzie działo, ale parę tyg potrzebuję jeszcze na immo zanim zacznę. wiem, zbliża się zima i przydałoby się na już i wiem, miało być inaczej, ale za dużo ciągle u mnie się działo priv/zdrowie jak i firma i musiałem dla własnego komfortu wymazać z głowy na jakiś czas w ogóle myśli o kolejnym produkcie.