Instrukcja obsługi

To już trzeba pytać Włochów dlaczego Giulia jest "tylko" Quadrifoglio bez Verde

Może te znaczki na błotnikach są z kiepskich materiałów i po czasie koniczyna nie jest już zielona, więc się zabezpieczają :haha:
Choć chyba nie, bo trzymając je w ręce robią wrażanie mega solidnych i ciężkich...nawet zacząłem przypuszczać, że aby uzyskać 50:50, to ciężkie ozdoby dorobili (jedna chyba z 300g waży).

- - - Updated - - -

Dostałem instrukcję do Q a mam Veloce.

A który z kolegów ma Q Giulię albo Stelvio?

To już trzeba pytać Włochów dlaczego Giulia jest "tylko" Quadrifoglio bez Verde
też mnie to dziwiło, ale może chcieli krótszą/jednowyrazową nazwę wersji z jakiś tam powodów? podejżewam że zmiana musiała być na dość późnym etapie projektu, dlatego ePer itp mają dalej Quadrifoglio Verde.

Tak, zdecydowanie kwestie marketingowe tu weszły. Plus zmiany w Mito/Giulietta Veloce zamiast QV.

Mnie się podoba samo Quadrifoglio :D

też mnie to dziwiło, ale może chcieli krótszą/jednowyrazową nazwę wersji z jakiś tam powodów? podejżewam że zmiana musiała być na dość późnym etapie projektu, dlatego ePer itp mają dalej Quadrifoglio Verde.

Ktoś coś wymyślił i jest jak jest.

Początkowo podczas prezentacji podawano info, że znika seria TI tzn będzie tylko w Stanach a w EU pojawi się nazewnictwo Veloce.
A niedawno wymyślili Veloce TI.

Brak tu jakiejś konsekwencji chyba.

Marketingowcy pracują żeby podnosić sprzedaż, ew żeby się o AR mówiło. Stąd Veloce TI (wg mnie super ruch), Btechy, Nringi itd.

w goigle wpisz elum. moze trzeba zarejestrowac konto albo przynajmniej polaczyc przez goigle fb lub inne - mi tam wyskakuje i klikam google i mam instrukcje jakie chce

w goigle wpisz elum. moze trzeba zarejestrowac konto albo przynajmniej polaczyc przez goigle fb lub inne - mi tam wyskakuje i klikam google i mam instrukcje jakie chce

dokładnie jak pisze epsonix,
można ściągnąc na:
https://aftersales.fiat.com/eLum
nawet wg miesiąca produkcji

a jeśli masz konto np. na myalfaromeo albo na innym portalu FCA to powinno wystarczyć aby się przez to konto zalogować

Amortyzatory
Powrót