[Giulia] Stuki w kierownicy

Sprawdź czy to przypadkiem osłona poduszki/klaksonu się nie rusza. U mnie się rusza na kostce brukowej i stuka. Przy cofaniu ze skrętem czasem też.

Nie no, te stuki dochodza gdzies z komory silnika. Elementy kierownicy są sztywne i spasowane.

Witam panowie mam pytanie , chcę wymienić maglownicę w giulii bo wali na listwie , chcę zostawic mój oryginalny silnik od wspomagania bo jest sprawny , wiec czy jak kupię kolumnę po numerach i przełożę silnik to trzeba jeszcze coś programować kodować ? będzie to latać ?

Witam panowie mam pytanie , chcę wymienić maglownicę w giulii bo wali na listwie , chcę zostawic mój oryginalny silnik od wspomagania bo jest sprawny , wiec czy jak kupię kolumnę po numerach i przełożę silnik to trzeba jeszcze coś programować kodować ? będzie to latać ?

PO TYGODNIU WYBUCHNIE możesz przekładać wszystko będzie działać.

Ten typ tak ma. Zapomnij , albo zmień auto :(

Ps

Do lawet tez sie przyzwyczajaj :(

Ostatnia edycja:
Cześć, sorry, że odkopuje temat, ale dopadło i mnie. Stuki są wyraźnie słyszalne bardziej przy ruchach kierownica w lewo. Czasami ustaje całkowicie, ale w zeszły weekend słychać było cały czas. Jedno ASO stwierdziło, że skoro nie stuka, to nic nie zrobią. Drugie trochę bardziej zgłębiło temat i chcą mi wymienić maglownice. Poniżej filmik, na którym udało mi się "złapać" problem (szuranie to odgłos kurtki, chodzi o puknięcia).

https://photos.app.goo.gl/vwedGp6YGk1t4gtG7

Czy mieliście podobne objawy?
Auto to Stelvio 2020 FL.

Cześć, ja mam - czy wrzuciłbyś proszę jeszcze raz filmik? Czy udało się rozwiązać?

Amortyzatory
Powrót