napisałem swoje zdanie, nie musisz się zgadzać, był to tylko poboczny komentarz.
jeśli tak uważasz to obniż, jeśli nie to puść mimo uszu moją opinie - to tylko kwestia indywidualna. moja Giulia Veloce też wyglądała nieodpowiednio z ori zawieszeniem (Giulie Q4 są podniesione względem wersji RWD o 20mm przód i 8mm tył), stąd swoją obniżyłem, teraz wygląda dobrze.
W stelvio jest ta zaleta że po obniżeniu nie przyciera się, ja już w Giulii niestety muszę uważać inie raz przytarłem a mimo to nie wróciłbym do stocku (jeśli już to ze względów praktycznych włożyłbym sprężyny z Giulii RWD).
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Cuda się w święta dzieją - w pełni zgadzam się z kolegą [MENTION=34131]Dareek[/MENTION]![]()
każdy ma swój punkt widzenia i gust w tej sprawie. dla mnie stelvio po obniżeniu dalej zostanie SUVem z wszystkimi cechami - dalej sobie świetnie da radę z krawężnikami czy drogami gruntowymi, a wyglądać będzie lepiej. w teren to auto i tak się nie nadaje nawet przy ori sprężynach - zarówno szkoda go, jak i wiele to podniesienie mu i tak w terenie nie da.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Mi osobiście nie podoba się jak w aucie opona jest niższa jak szpara między kołem a nadkolem.
Przy mniejszej feldze nie kłuje tak to w oczy ale przy 20 już jest wg. mnie coś nie tak.
Pytacie po co obniżać ? Tak samo po co wkładać koła 20 cali przecież to ani praktyczne no i jeszcze drogie
Np Macan nie ma takiej szpary fabrycznie a też jest suvem.
Tak się zastanawiam może u mnie tylko to tak wygląda a u Was jest inaczej.
Bo jak patrze na zdjęcia z neta i nie jest tak źle jak u mnie.
Wrzucam zdjęcia poglądowe jak wygląda to u mnie.
Przód jest prawie ok natomiast tył jest wg mnie za wysoko.
U Was jest podobnie?
Ostatnio edytowane przez west_23 ; 03-04-2021 o 16:15
Nom, stelvio na ori springach to straszna koza, można patrzeć na to pewnym dystansem bo to przeciez SUV ale wygląda to średnio. Nawet qv to koza:-P [MENTION=84277]Stelvio18[/MENTION] jaki masz prześwit teraz? Mierzyłeś? Fajnie wyglada na tych eibachach.
![]()