Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29
  1. #1
    Użytkownik Świeżak Avatar Btechfan
    Dołączył
    01 2019
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio B-tech 280km
    Postów
    223

    Domyślnie Info "Próba włamania" po uruchomieniu silnika

    U mnie w nowym Stelvio 2500km i trzy tygodnie od wyjazdu z salonu już dwukrotnie zapalił się komunikat Próba włamania . Włamu nie było, więc ciekawe o co chodzi. Auto stoi na podwórku pod chmurką. Jakieś pomysły co wywołuje taki alarm - komunikat?


    › Więcej...: Info "Próba włamania" po uruchomieniu silnika

  2. #2
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar Krzysztof
    Dołączył
    11 2009
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4
    Postów
    652

    Domyślnie

    Uruchomienie się alarmu. Wystarczy jakiś wystrzał sylwestrowy, czy coś podobnego. Mam taki komunikat średnio raz na tydzień i nigdy nikt mi się nie włamał
    Alfa Romeo Giulia Veloce 2.0 AT8 Q4 (2018-...)
    AR 159 1.9 JTDM Q-Tronic Distinctive (2008-...)
    AR 147 2.0 TS Selespeed Distinctive (2001-2008)

  3. #3
    Użytkownik Świeżak Avatar Btechfan
    Dołączył
    01 2019
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio B-tech 280km
    Postów
    223

    Domyślnie

    Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Uruchomienie się alarmu. Wystarczy jakiś wystrzał sylwestrowy, czy coś podobnego. Mam taki komunikat średnio raz na tydzień i nigdy nikt mi się nie włamał
    Auto stoi pod oknem i alarm się nie odpala, bo bym słyszał. A rano komunikat i zdziwienie.

  4. #4
    Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Dołączył
    11 2017
    Mieszka w
    Wroclaw
    Auto
    Giulia 2.2
    Postów
    13

    Domyślnie

    U mnie alarm włączał się podczas silnego deszczu/wiatru. W ASO zmniejszyli czułość i od tego czasu nie widuję takowych komunikatów.

    Andrzej

    Cytat Napisał Krzysztof Zobacz post
    Uruchomienie się alarmu. Wystarczy jakiś wystrzał sylwestrowy, czy coś podobnego. Mam taki komunikat średnio raz na tydzień i nigdy nikt mi się nie włamał

  5. #5
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar Firste
    Dołączył
    10 2017
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio FE 280 KM
    Postów
    550

    Domyślnie

    Mam ten komunikat średnio 1 na miesiąc, kiedyś myślałem, że może ludzie ciekawi i podchodzą i szarpią za klamkę. Dziś podejrzewam, że ten "typ tak ma". (czułość na odgłosy, drżenie itp)

  6. #6
    Użytkownik Rowerzysta Avatar Peterr
    Dołączył
    11 2017
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Stelvio 280 KM
    Postów
    341

    Domyślnie

    I ja mam tak co jakiś czas, samochód stoi w garażu.


    Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

  7. #7
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Dołączył
    06 2008
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta
    Postów
    691

    Domyślnie

    Z tego względu przy zamawianiu dealer zalecał mi olać alarm fabryczny i zainstalować od nich, który nie sprawia problemów. Lipa, że FCA nie może sobie poradzić z tym fantem...
    Pozdro,
    Bartas

  8. #8
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    10 2018
    Auto
    AR Giulietta 1.4 TB Sport + LPG Tartarini EVO 01
    Postów
    518

    Domyślnie

    Odpukać w Giulietcie mam fabryczny i wszystko jest ok. Nie jest nadwrażliwy.

  9. #9
    Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Dołączył
    10 2011
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T Q4 i Giulietta 1.4TB
    Postów
    6,168

    Domyślnie

    Cytat Napisał bartas82 Zobacz post
    Z tego względu przy zamawianiu dealer zalecał mi olać alarm fabryczny i zainstalować od nich, który nie sprawia problemów. Lipa, że FCA nie może sobie poradzić z tym fantem...
    mi akurat montowali Mopar (Meta Systems) i sprawiał problemy po kilku miesiącach - po otwarciu auta czasem uruchamiał się na 2-3 sek a czasem na te pełne 30sek. po wymianie centralki cisza. możliwe jednak że słabo zrobili dolutowanie się do instalacji (2x CAN + zasilanie), gość poprawiał jeszcze na starej centralce i mówił że wyglądały marnie te połączenia - nie pomogło na starej, ale może było przyczyną ze starą szlag trafił.

  10. #10
    Użytkownik Świeżak Avatar Btechfan
    Dołączył
    01 2019
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio B-tech 280km
    Postów
    223

    Domyślnie

    Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    mi akurat montowali Mopar (Meta Systems) i sprawiał problemy po kilku miesiącach - po otwarciu auta czasem uruchamiał się na 2-3 sek a czasem na te pełne 30sek. po wymianie centralki cisza. możliwe jednak że słabo zrobili dolutowanie się do instalacji (2x CAN + zasilanie), gość poprawiał jeszcze na starej centralce i mówił że wyglądały marnie te połączenia - nie pomogło na starej, ale może było przyczyną ze starą szlag trafił.
    Ale ja mam nowe auto. Specyfikacja Stelvio B-tech, full wersja , Mopar Connect w standardzie . I jest problem, bo od 27 grudnia 2018 dealer Euromobil nie jest w stanie tego uruchomić. Było już zgłoszone do FCA, a dealer sciemnia że nie ma procedur uruchomienia. Jakie macie doświadczenie w tym zakresie?

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 22-10-2018, 13:11
  2. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 04-03-2015, 19:50
  3. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 07-12-2014, 19:10
  4. [159] Próba włamania - uszkodzony zamek
    Utworzone przez cyborg w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 16-02-2014, 19:02
  5. [159] Car break in detected/próba włamania - miał ktoś?
    Utworzone przez Cezar_DE w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 01-06-2013, 15:22

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory