[Giulia] Montaż łopatek

Orientował się ktoś czy jest szansa na dołożenie manetek w serwisie bez utraty gwarancji ? Ile to może kosztować ?

Orientował się ktoś czy jest szansa na dołożenie manetek w serwisie bez utraty gwarancji ? Ile to może kosztować ?
Pewnie powiedzą że się nie da...

Ale który serwis się kapnie że sam dołożyłes?

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

Dokladasz przecież oryginalna cześć która jest z tego auta...
Musieli by Cu udowodnić że dołożenie łopatek spowodowało jakąś usterkę

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka

Ciekawe, czy zauważyliby sami, że auto jest doposażone. Szedłbym w zaparte, że takie odebrałem :) . Tym bardziej, że wszystko jak z fabryki. U nas w podobnych przypadkach sprawę gwarancji rozpatruje się dopiero przy ewentualnej naprawie - czy modyfikacja wykonana poza ASO lub np. brak przeglądu (wykonany poza ASO) miał wpływ na powstanie usterki czy nie. Są przecież elementy, których się nie rusza podczas przeglądów.

Czekam na moje łopaty. Kierownicę z przyciskiem do ACC+ już mam. Może w długi weekend wymienię kierownicę i moduł kierunkowskazów z łopatami. Jak się uda to po 6 maja ASO i aktywacja wszystkiego w WiTech.

Czekam na moje łopaty. Kierownicę z przyciskiem do ACC+ już mam. Może w długi weekend wymienię kierownicę i moduł kierunkowskazów z łopatami. Jak się uda to po 6 maja ASO i aktywacja wszystkiego w WiTech.

Taniej kupić samemu mesa , zrobi i mieć na przyszłość kompa.

[MENTION=80525]sledz98[/MENTION] czy żeby ASO podjęło się aktywacji trzeba mieć "wtyki" czy można przyjść z ulicy i normalnie za kasę to robią? :) BTW, w którym ASO będziesz aktywował? Też prawdopodobnie mam to całe SGW i trochę mnie to zniechęciło do zabawy w retrofit, ale w takiej sytuacji..

jesli macie troche cierpliwosci, to za jakis czas bede oferowal konkurencyjne cenowo rozwiazanie obejscia dla aut z SGW tak zeby sobie samemu grzebac

odezwę się jak będzie gotowe w produkcyjnej wersji.

Panowie

Czy moglby ktos wrzucic zdjecie obudowy kierownicy z zamontowanymi lopatkami? Przymierzam sie dzisiaj do ich zalozenia. Chcialbym wiedziec jak duzy ma byc otwor bo na razie planuje go dociac.

Pozdrawiam

No ja właśnie dziś zamontowałem kierownicę do ACC+ oraz łopaty. Obudowy dociąłem na oko, szału nie ma. Tak czy siak zamówię nową obudową bo ta jeszcze trochę szoruje mi o kierownicę, a już dziś mam w nosie to grzebania. Brakuje mi teraz tylko programowanie.
IMG_0396.jpg

Ostatnia edycja:
No ja właśnie dziś zamontowałem kierownicę do ACC+ oraz łopaty. Obudowy dociąłem na oko, szału nie ma. Tak czy siak zamówię nową obudową bo ta jeszcze trochę szoruje mi o kierownicę, a już dziś mam w nosie to grzebania. Brakuje mi teraz tylko programowanie.
Pokaż załącznik 257804
Dzieki za foto.
Odlaczales aku?
Jak trudne to zadanie w skali 0-10?
To Ty kupiles ostatnia kierownice z ACC+ z allegro? Grrr :)

Ostatnia edycja:
Tak, ja :) Łopatki też ja. Dziś wszystko zamontowałem.
Odłączyłem akumulator, trudność uważam że 2-3. Trzeba mieć tylko narzędzia. Do zdjęcia kierownicy potrzebny jest klucz nasadowy 24, ja nie miałem i musiałem improwizować. Poza tym potrzebne będzie mały torx prawie do dokręcenia łopatek. Mi to wszystko z szukaniem narzędzi i odkręceniem łopat od starych kierunków i montażem do moich zajęło 2h. Bez pośpiechu.

Ostatnia edycja:
Tak, ja :) Łopatki też ja. Dziś wszystko zamontowałem.
Odłączyłem akumulator, trudność uważam że 2-3. Trzeba mieć tylko narzędzia. Do zdjęcia kierownicy potrzebny jest klucz nasadowy 24, ja nie miałem i musiałem improwizować. Poza tym potrzebne będzie mały torx prawie do dokręcenia łopatek. Mi to wszystko z szukaniem narzędzi i odkręceniem łopat od starych kierunków i montażem do moich zajęło 2h. Bez pośpiechu.

Autko juz po gwarancji?

Asystent pasa już miałem, grzanie kierownicy też. Wszystko nadal działa. Łopatki aktywuje jutro.
Moduł z obsługą tych funkcji - 156125194
Nr osłony dolnej - 156110210
Mam wątpliwości, czy do montażu łopatek konieczna jest wymiana całego przełącznika zespolonego ( łącznie z modułem ...194).
Obserwując całość widzę, że nie ma połączenia elektrycznego pomiędzy lopatkami a modułem. Wydaje mi się, że wystarczy kupić same łopatki i też powinno działać.

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót