[Giulia] Montaż łopatek

Ja wyciałem dawno jak ty jeszcze auta nie miales.
A czego to dowodzi?

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

Różna perspektywa zdjęć, ale dokładnie widać dodatkowe przetloczenie
67.jpg
68.jpg

Ostatnia edycja:
a ja wycinałem jak wy nie wiedzieliście ze jest Giulia, hehe na początku produkcji 2016 i początek 2017 były inne osłony które pasowały po wycięciu pod manetki

Poszukaj na forum rok temu już to przerabialiśmy.
Ja nie muszę niczego szukać. Jak jest problem z montażem osłony kierownicy po jej wycięciu, to trzeba ją wymienić. Do wersji bez manetek jest inna (w niektórych okresach produkcji)

Kupiłem osłonę pod manetki. Wymieniłem, wszystko pasuje idealnie.
Zamówiłem tez mesa. Niestety nikt się wiążąco nie wypowiedział czy jest to robota dla laika ani jak się koduje...

zadzwoń do mnie to poprowadzę, który masz rok samochodu ?

Ok, dzięki. 2017, jeszcze bez SGW, wiec bypass, który mi sprzedawca mesa sugerował potrzebny nie będzie.
Jak będę miał sprzęt to się odezwę.

[MENTION=115]majk[/MENTION] masz jeszcze te manetki na sprzedaż? Bo nie dostałem odpowiedzi na priv.

Mam i ja:cool:
Zamontowane i zakodowane. Dzięki majk :)

8B863D93-A02E-41D3-B79D-79BCF8503D2D.jpg
8F422B95-0E25-4619-B97C-8A8D87F7B044.jpg

Witam.

Ktoś z Was wie czy i gdzie w Krakowie może ktoś pomóc z montażem manetek? (rok produkcji 2018r.) ewentualnie Mazury...

Czy taka modyfikacja wiąże się z utratą gwarancji? niestety w żadnym ASO Alfy nie potrafią mi odpowiedzieć i mnie zbywają...

Pozdrawiam

a w Bielsku-Bialej moze byc? mam manetki nawet w tym momencie na stanie

Daję znać (sorry że nie w Bazarze, ale tam nikt tego nie przeczyta, a zanim zaakceptują ogłoszenie to tydzień przeleci), może komuś się przyda, tym bardziej że obecnie z zakupem w ASO może być ciężko jeśli nie ma na magazynie w PL (np do Giulii nie ma). mam używaną obudowę kolumny kierownicy do Stelvio (góra + dół), pod łopatki. Ponieważ nie mam już czasu robić retrofitów, wyprzedałem prawie cały stock części które miałem na zapas kupione, z atrakcyjnych rzeczy została mi właściwie tylko ta obudowa. 95zł z wysyłką paczkomat lub kurier. Wersja z auta EU (choć szczerze to nie wiem czym się różnią USA, mają jednak ciut inne numery). Kontakt na priv. Jak się sprzeda skasuję post.

Cześć!
Przejrzałem cały temat natomiast zabieram się do dołożenia łopat do mojej Giuli i mam parę pytań, które tylko utwierdzą mnie w tym co przeczytałem w tym temacie:

1. Łopatki do Stelvio i Giuli są takie same, tak? nie ma znaczenia więc z jakiego auta je kupie?
2. Nie mam grzania kierownicy ani asystenta - rozumiem, że tak naprawdę sam przełącznik nie ma znaczenia ponieważ łopatki "są uniwersalne" więc zakładając, że kupie dowolny przełącznik z łopatkami czy to od Stelvio czy Giuli i zdemontuje łopatki do będą pasował i mogę je podłączyć do swojego auta?
3. Nie ma ktoś przypadkiem do sprzedania łopatek? :D

dziękuję za odpowiedź i pomoc!

Cześć!
Przejrzałem cały temat natomiast zabieram się do dołożenia łopat do mojej Giuli i mam parę pytań, które tylko utwierdzą mnie w tym co przeczytałem w tym temacie:

1. Łopatki do Stelvio i Giuli są takie same, tak? nie ma znaczenia więc z jakiego auta je kupie?

Są identycze

2. Nie mam grzania kierownicy ani asystenta - rozumiem, że tak naprawdę sam przełącznik nie ma znaczenia ponieważ łopatki "są uniwersalne" więc zakładając, że kupie dowolny przełącznik z łopatkami czy to od Stelvio czy Giuli i zdemontuje łopatki do będą pasował i mogę je podłączyć do swojego auta?

Możesz kupić nawet same łopatki, zamiast całego przelacznika

4. Sprawdź obudowę kierownicy, czy będzie pasować

Cześć!

1.tak
2.nie ma znaczenia, przekładasz same łopatki, jeśli kupujesz luzem to koniecznie z wiązką/mikrostykami - już były na allegro oferty ze zdemontowanymi a takie do niczego się nie przydadzą - w takim wypadku też potrzeba 4 wkręty, idzie dobrać w sklepie metalowym (średnica zewnętrzna ok 2.7mm o ile pamiętam)
3.tu jest raczej problem obecnie - sensownych ofert od dłuższego czasu nie ma a w ASO trzeba kupować cały zestaw ze zwijaczem i dźwigenkami - nominalna cena rzędu 2800 dla pierwszych lepszych jakie raz sprawdzałem (minus rabat)

Amortyzatory
Powrót