[Giulia] Montaż łopatek

Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz! :)

Znalazlem cos takiego
https://allegro.pl/oferta/tasma-prz...6892?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Rozumiem, ze powinno pasowac? :) zamowie, wymontuje lopaty i wedlug instrukcji podlacze do swojej Giuli, ktora fabrycznie ich niestety nie ma.. mam wersje USA - przelacznik bez zmian? Rowniez powinien miec mieisce na lopatki i ich podlaczenie :)

1400 drogo. do tego dolna obudowa kolumny, niby do usa sa inne numery części ale na oko nie widziakem roznic - zresztą to można brać nowe bo w aso ok 150zl (używki 70-80 + 20-30 wysyłka)

taśma "zwijak" jest inna w autach z USA, wiec będziesz musiał przełożyć.
dokładnie

Ostatnia edycja:
Jeszcze raz dzieki za podpowiedzi i pomoc!
W takim razie postaram sie ponegocjowac cene, jak bedzie mi pasowala to zamawiam, demontuje lopatki i montuje do siebie i mam nadzieje, ze wszystko bedzie dzialac ?????? potem tylko aktywacja i osiowanie proxy? Mam 2017 rok wiec o ile kojarze bez SGW ??????

Po co wymieniać przełącznik
z tego kompletu trzeba same łopatki które założy - 4 wkręty i gotowe do aktualnie znajdującego się w aucie przełącznika zespolonego- po co mu to wszystko? a przełącznik za aukcji z taśmą puści dalej.

[MENTION=115]majk[/MENTION] odpisałem na wiadomość :) dokładnie tak bym zrobił, przełożył kompletne łopatki (jeżeli sa gotowe do montażu czyli mikrostyk/wiązka/śruby etc) a przełącznik puścił dalej :) zależy mi żeby się nie bawić w szukanie części tylko zdemontować swój przełącznik, zapiąć łopaty, złożyć obudowę, aktywować i cieszyć się, że je mam :) jeżeli trafią się kompletne łopaty do montażu to jeszcze lepiej!

żeby przykręcić łopatki nie musisz demontować przełącznika a jak troszkę pomyslisz to i nawet kierownicy

ale po co się męczyć jak to kilka minut prostej roboty i mamy znów tylko prostą robotę?

Screenshot_20200710-190746.jpgScreenshot_20200710-190752.jpg
Witam Was serdecznie, kupiłem łopatki jak na fotkach i teraz potrzebuję do swojego stelvio polift 2020 obudowę dolną pod łopatki. Ma ktoś na sprzedaż? Rozumiem że potem muszę to jeszcze zaprogramować? I tu bez tego bypassa się pewnie nie obejdzie? Ktoś ma na sprzedaż ? i poprowadzi potem dalej :)?

Rozumiem ze masz poliftowa wersje z nowym infometem dotykowym itp. to jestem ciekaw czy ktos to robił.

Witam Was serdecznie, kupiłem łopatki jak na fotkach i teraz potrzebuję do swojego stelvio polift 2020 obudowę dolną pod łopatki. Ma ktoś na sprzedaż? Rozumiem że potem muszę to jeszcze zaprogramować? I tu bez tego bypassa się pewnie nie obejdzie? Ktoś ma na sprzedaż ? i poprowadzi potem dalej ?

obudowę kup w ASO, ok 150zł, od handlarza z allegro wyjdzie Cię niewiele mniej (jak policzysz przesyłkę, brak faktury i jeszcze okarze się porysowana)

no chyba że bierzesz z bypassem ode mnie to ściągnę Ci i wyślę nową, tu możesz kupić bypass: https://shop.stuff4car.com/pl/index.php?route=product/product&product_id=51

(mały edit bo pisałem w biegu i nie doczytałem posta:) )

Aha, MES ma problem z proxi na poliftach moduł TBM (emergency call) się nie robi dobrze i miga przebieg - nie przeszkadza to, ale jak chce się pozbyć problemu to do ASO trzeba na Witechu poprawić robiąc samo proxi (kilka minut). Problem zgłaszałem autorowi MESa z miesiąc temu, może kiedyś poprawi

Ostatnia edycja:
Dostałem więcej zdjęć, pytanie czy to co na zdjęciach to wszystko czego potrzebuję żeby przełożyć łopatki do swojego przełącznika czy czegoś brakuje? dogadałem się wstępnie na cenę, którą bym zaakceptował ale wolę się upewnić czy nie widzicie nic niepokojącego albo czy czegoś nie brakuje :) jeszcze raz wielkie dzięki za całą pomoc i rady!

Załączniki

• 20200721_150854.jpg
    20200721_150854.jpg
    111.5 KB · Wyświetleń: 49
  • 20200721_150900.jpg
    20200721_150900.jpg
    97.6 KB · Wyświetleń: 38
  • 20200721_150905.jpg
    20200721_150905.jpg
    111.6 KB · Wyświetleń: 39
  • 20200721_150918.jpg
    20200721_150918.jpg
    39.8 KB · Wyświetleń: 39
[MENTION=69071]Booyaczek[/MENTION], jak Marek napisał - potrzeba same łopatki z wiązką i 4 wkręty TX8 i wszystko masz w tym zestawie. tylko kupując za taką kasę to juz do reszty popsułeś rynek zakupowy - rok temu szcześliwcy kupowali nawet po 300-400zł łopatki, ja dla znajomego kupiłem raz za 500 a potem to fjuuu do góry ceny i dla klientów już trzeba było kupować po 800-1000zł. za chwilę w ASO będzie lepiej na rabacie kupić cały nowy zestaw na fakturę bo taniej wyjdzie...

Zdaje sobie sprawę, że ceny poszły w góre bo mam znajomego, który sprowadza auta i sam mi mówił, że jakiś rok temu dla klienta kupował Giulie i Stelvio i ceny za części były zupełnie inne.. pierwsza sprawa jest taka, że aut dla prasy oraz pokazowych jest coraz mniej i większość została już porozbierana i sprzedana na części, aktualnie jest coraz trudniej z dostępnością części bo po prostu powoli brakuje "dawców".. pytałem i faktycznie jakiś czas temu same łopatki były po około 500zł.. wystarczy wpisać w google i przejrzeć archiwum allegro :) ja temat śledzę od jakichś 2 miesięcy zanim zdecydowałem się na zakup i montaż i przez ten okres nie widziałem samych łopatek a z przełącznikami ceny ponad 1tyś zł.. i z tego co obserwuję dostępność do części to używane będą z dnia na dzień droższe.. to samo przerabia kolega, który kupił Stelvio po przygodzie bo spodziewał się jak szukał i obserwował ceny używek, że będzie taniej a tu stopniowo części drożej i problem z dostępnością :) rozumiem, że to jest słabe i psuje rynek ale nie mam za bardzo wyjścia a czekać tygodniami na delikatnie lepszą ofertę za bardzo mi się nie chce :)

ja 10 miesięcy temu za łopatki płaciłem dla siebie i kumpla po 150 pln

EDIT (nieaktualne)

Ostatnia edycja:
jakby ktoś chciał to mam łopatki, na stanie - ze względu na ceny po jakich teraz trzeba kupować i praktycznie brak ofert tylko na montaż/wprogramowanie u mnie. najlepiej połączyć z jakimiś innymi retrofitami czy konwersją.

Jaka cena, razem z przeprogramowaniem radia US / EU?

Mam pytanie jak się maja takie retrofity a gwarancja- konkretnie czy dokładając łopatki nie utracę gwarancji?
Jak by nie było ingeruje fizycznie w oprogramowanie itp.....

Amortyzatory
Powrót