Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czyli to są te nowe radia i zostały one wprowadzone przed listopadem 2017?
Ja mam niestety 002.009.043
przejdzie tylko update na 002.xxx.055, ale nie przejdzie ten na 056.xxx.xxx, juz probowali na alfaowner -od razu komunikat o niekompatybilnosciSpróbuj wgrać ten z postu wyżej, ciekawe czy przejdzie
Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka
M86 nic nie zmiana [emoji6]
OK dzisiaj sprawdze bo doinstalowalem android auto w telefonie.. Pewnie jak mówisz trzebaby jeszcze aktywowac w WiTech..
Mój watek na alfaowner tutaj - https://www.alfaowner.com/Forum/alf...io-fe-android-auto-apple-car-play-aa-acp.html
linki z niego:
http://www.mediafire.com/file/bephfsbncfbu1za/2018_Guilia_Carplay_Android_Installation.pdf/file - wyglada na oficjalna instrukcje instalacji AA/CP w giuli - a wiec i stelvio
http://www.mediafire.com/file/5gx4s49faa7x4tb/ETM_SW_A56.zip/file - plik rozpakowałem i wgrałem na czystego pendive - zgodnie z instrukcja ma byc sformatowany w NTFS
Update robilem na wlaczonym silniku ok 10-15 min to trwalo - kilka restartow po drodze..
Z instrukcji serwisowej wynika ze niby ten hub jest potrzebny.. ale nie wiem czy to nie zaslona dymna zeby kasowac dodatkowa kasew koncu cos musieli zamontowac.. update softu + klikniecie aktywacji +/-30 min
![]()
wg dokumentu z rynku usa ktory chyba sam podlinkowales dzisiaj w innym watku jest jeszcze jakas procedura wykupu aktywacji opcji aa/cp dla danego auta za ok $200 zeby to przeszlo z witech2 (ktos w ostatnich dniach pisal ze probowal w aso tylko aktywowac i nie dzialalo ale kto wie co dokladnie zrobili)no ale moze sie obedzie bez. jak nie to moze kiedys mes pomoze - pisalem do kumpla Yaniego (autora mesa) i poprosilem go o przekazanie Yaniemu listy 6 zyczen od uzytkownikow mesa z polski (min aktywacja aa/cp) jesli chodzi o giulie/stelvioPodpiałem telefon z zainstalowanym Android Auto.. nie poszło.WiTech nie mam ale przy okazji spróbuje w serwisie podpytac czy nie mogli by zerknac..
No to jest nadziejawlasnie dostalem na Whatsupie info od kolegi z Bulgarii (znajomy Yaniego - autora MESa). gosc ma Stelvio prod 4.2018 z firmwarem 059.xxx.xxx. Dolozyl panel z 2 USB (moze niepotrzebnie, ale dolozyl bo tak ePer pokazywal, choc moim zdaniem nie powinno to miec wplywu), cos mu Yani probowal tam aktywowac ale sie nie udalo (dostal specjalna wersja MESa z beta funkcjonalnoscia), choc w niektorych autach podobno dzialalo u innych (nie znam szczegolow). pojechal do znajomego dealera ktory ma Witech2 i mu to aktywowal i dziala. Mysle ze teraz Yani moze zalukac co tam jeszcze pozmieniali w konfigu i ta funkcje wrzucic do przyszlej wersji MESa. ma mi gosc napisac wiecej szczegolow jak posprawdza zmiany w Proxi i pogada z Yanim.
Dziś 1.04 [emoji6] przypominam [emoji16]056 też dziala aa, to pierwsza oficjalna wersja z ta funkcjonalnoscia. jsk sie cos dowiem to wam przekaze, choc ja z gosciem gadam o innych tematach ktore chcislbym odpalic w swojej giulii (acc, hill descent ze stelvio(a czemu nie?) i dna z race (bez esp)), a przy okazji przekazuje/pytam o inne sprawy ktore moga sie przydac innym do retrofitow czy napraw (aktywacja aa/cp, kalibracja przedniego radaru po wymianie, reset/wgranie konfigu auta na nowo, usuniecie komunikatu o niezgodnym vin(wymiana na uzywke niektorych komponentow np radaru))
mam wyslac Ci fotki z roboty? wysylal mi na whatsupie.Dziś 1.04 [emoji6] przypominam [emoji16]
Ja też próbowałem włączyć witech 1 I nie mogłam czegoś brakuje ,,,
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
pamietaj zebybpo aktywowaniu odpiac kompa, zamknac auto i poczekac. radio musi miec pelen reset. kolega kgb z AO pisal o 10minutach, u mnie tez tak jakos bylo: po aktywowaniu po wymianie tekefon sie łączył z aa ale na wyswietlaczu auta nic sie nie pokazywalo. w koncu zamknelismy auto, cos tam innego zalatwialem i jak potem sprobowalem to juz dzialalo.Ja sprawdzę. W przyszłym tygodniu. Mam kolegę z dostępem do sprzętu. Zobaczymy czy pójdzie.
Ale w serwisie to mogą od ich strony zrobic czy muszą w centrali jakos zgłosić zeby dodali? Mozliwe ze witech na podstawie tego poprostu wyświetla opcje do aktywacji.. Ja bym nawet zapłacił w serwisie za taka opcje.. serio nie rozumiem polityki alfy.. taka Tesla na tym sporo kasy dorabia na opcjach ktore juz w sprzedanych autach mozna dokupić..Gadałem z kolegą z Bułgarii (kgb na alfaowner, pewnie napisze wkrótce w wyżej podlinkowanym temacie z AO). Z tą aktywacją AA jest jeszcze dodatkowy trick - trzeba dodać kody opcji do VINu - jego znajomy dealer mu to zrobił (zgaduję, Witechem?) ale nie pozwolił mu robić zdjęć z procedury. coś takiego było opisane dla USA do dodatnia odpłatnie opcji AA do radia, to jest napisane w tej instrukcji którą [MENTION=77795]niegowic[/MENTION] podlinkował w 2 linku postu 51. tam za to dealer miał brać $200 ale podobno w cenie panel z 2 USB.
dalej nie do końca wiadomo czy ten panel z 2 USB jest potrzebny - kolega kgb go montował go wcześniej i nie próbował bez (za dużo rozmontowywania), ale powiedział że jak będzie ktoś ze znajomych z ich ekipy dokładał, to najpierw spróbują bez wymianu panelu. ma mi dać znać.