Strona 27 z 28 PierwszyPierwszy ... 171819202122232425262728 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 274

Temat: Wymiana foteli na elektryczne

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Giulia QV

Domyślnie

Kupię karbonowe fotele z czerwoną nitką.
    Jeśli ktokolwiek ma takowe to bardzo proszę o kontakt

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    karbonowe czy zwykłe czy manualne czy elektryczne
    elektryczne alkantara

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Dzięki. Szkoda że nie z Giulii bo tu już duużo przeróbek a i potem właściwie zostaję bez obecnego kompeltu na sprzedaż więc wyjdzie drogo, może ktoś inny skorzysta. Ostatnio mnie naszło właśnie żeby włożyć alkantarę i zmienić boczki/deskę na czerwoną -6+ lat z koniakowymi to już mi się trochę opatrzyły. z drugiej strony, może czas pożegnać obecną GIulię a wziąć sobie nową w leasing i odmienić trochę wnętrze a i lakier zmienić. Problem że o ile lakiery mam do wyboru 3 które mnie interesują (pozostać przy misanlo lub brać etna red lub moonlight gray), tak wnętrze niestety dla 2.0Q4 nie ma już ani alkantary, a jeśli wziąłbym czerwone skóry (czarne skóry no way), to zaś deska/boczki i tak dalej czarne pakują a to mi się nie podoba. Musiałbym jakiegoś chyba stocka albo demo przypolować w swoim konfigu, lub przejąć leasing jakiejś fajnej używki.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    2.0Q4 nie ma już ani alkantary, a jeśli wziąłbym czerwone skóry (czarne skóry no way), to zaś deska/boczki i tak dalej czarne pakują a to mi się nie podoba. Musiałbym jakiegoś chyba stocka albo demo przypolować w swoim konfigu, lub przejąć leasing jakiejś fajnej używki.
    Niestety lepiej już nie będzie. Giulia o ile będzie dostępna w przyszłym roku, to raczej opcji będzie miała jeszcze mniej. Może nawet czerwona skóra wypadnie. Mi się ona osobiście podoba, ale pasuje tylko do czarnego i szarego koloru nadwozia. Już teraz nie ma części opcji, które kiedyś były dostępne. Nie montują już schowka na rękawiczki, ani mocowania na siatkę w bagażniku i pewnie innych rzeczy, które kiedyś można było zamówić. Bierz nową jak Ci auto nadal pasuje, albo coś innego jak nie jesteś sentymentalny i lubisz bawić się motoryzacją.

Auto

Domyślnie

zgadza się, widać ewidentnie schyłek produkcji. IMHO czerwień pasuje do każdego nadwozia, tylko właśnie brak deski/boczków z czerwienią mi totalnie nie pasuje bo to uważam za must have komplet aby zrobić ciekawsze wnętrze. Czerwień była moim marzeniem przy konfiguracji auta te 6.5 roku temu, ale nie pozwalali zamówić do Misano mimo prób interwencji wyżej niż salon w siedzibie FCA w BB. Teraz już czerwień nie jest aż takim marzeniem dla mnie bo >3 lata temu kupiłem spidera V6 i własnie z czerwonymi skórami/dywanikami/boczkami. Tonale mam z alkantarą i bardzo sobie chwalę, i teraz też chętnie bym taką przytulił (a najchętniej z czerwoną deską/boczkami do tego)
    Co do brania nowej Giulii jeszcze przed końcem produkcji -niestety na ten moment akurat jeszcze nie mogę sobie pozwolić, bo ciągle czas inwestycji a ledwo co 2.5mca temu wziąłem Tonale. Poczekam to opcji może być jeszcze mniej i mniejszy wybór na stock/demo, no ale już na to nic nie poradzę
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

A czarna deska/boczki ale z taką delikatną czerwoną nitką nie powinna się fajnie komponować do czerwonych foteli? Zdaje się, że była taka opcja (kiedyś)?

Auto

Domyślnie

Teraz w tributo italiano sle masz czarne skory(choc tez z czerwona nicia i pod warstwa skory czerwona tkanina ktora troche przeswieca przez dziurki - mam w tonale tylko z alkantara)

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_2807.jpg
Wyświetleń:	49
Rozmiar:	116.7 KB
ID:	290086

Zawsze to cos, ale chcialem czereona deske/boczkiktore kiedys mozna bylo brac do alkantary chocby w q no i standard do czerwonych skor przed 2023

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    DW / OP
    Auto
    AR Stelvio 2.2jtdm

Domyślnie

Dzień Dobry,

chciałbym uściślić kilka kwestii, ponieważ tu przewijają się w jednych wątkach tematy Giulia/Stelvio.
    Giulia ma przyciski pamięci na fotelach a Stelvio na drzwiach.

Mój przypadek to wrzucenie foteli Veloce do wersji Stelvio Super (2.2 210km 2019 rok) ze zwykłymi manualnymi fotelami.

I teraz mam pytania:
    1. czy to, ze mam 2.2 210km a wiec jedynego diesla, w którym występowało Veloce może pomoc ?
    2. czy może być tak, ze nie mam żadnych wiązek do elektryki ?
    3. czy w drzwiach kierowcy jest wiązka do przycisków pamięci ?
    4. czy przyciski pamięci są po prostu przeniesione z fotela na drzwi (i to je odróżnia od Giulii) i nie ma po drodze innych modułów ?
    5. przyciski klimy nie ma znaczenia czy USA czy EU ?
    6. grzanie kierownicy wyłącznie po zmianie zwijacza kierownicy ?
    7. czy jest konieczne dorzucanie przekaźników, bezpieczników etc. ?
    8. czy muszę wymieniać tapicerkę drzwi kierowcy, żeby dołożyć przyciski pamięci ?

To tyle przeczytałem cały wątek ale jednoznacznych odpowiedzi dotyczących Stelvio nie znalazłem.
    Dodam, ze na pamięci mi zależy ponieważ używam auta wspólnie z żoną.
    Ostatnio edytowane przez awtcka ; 13-10-2024 o 08:43 Powód: literówka
    2003-2004 - 156 2.0TS 1998
    2008-2012 - 156 2.4jtd 1998
    2009-2011 - 147 1.9jtd 2001
    2012-2013 - GT 1.9jtd 2005
    2012-2018 - 147 1.9jtd 16v 2003
    2012-2019 - 159 2.4jtdm 2006
    2023- - Stelvio 2.2jtdm 2019
    2024- - Spider 2.4jtdm 2008

Auto

Domyślnie

1.nie sądzę żeby to robiło jakąkolwiek różnicę - to wiązki wewnętrzne które raczej z trimem idą a nie z silnikiem
    2. jakies masz pytanie jakie braki - pewnie nie będzie kabli do grzania kiery bo takie dorabia się tym co dokładają grzanie
    3.wątpie, chyba że akurat na produkcji brakowało i dali nadmiarowe
    4.tak, wiec jeśli fotele byłyby z giulii to nie musiałbyś się bawić w żadne przyciski w boczkach. ja miałem odwrotnie - moje fotele veloce giulia 6 stref regulacji upgradowałem na 8 strefowe - tu akurat kupiłem zestaw stelvio eu lux, wziąłem dolny stelarz z nich oraz część wiązek i przełączniki o ile pamiętam.
    5.nie, natomiast przy fotelach ma znaczenie bo są różnice jakieś - nie kminiłem ale ktoś tam przerabiał takie i coś było nie tak chyba z jakąś dodatkową krańcówką? Nie interesowałem się, ale ot tak był jakis problem
    6.zwijacz musi mieć obsadzone piny w gnieździe grzania kiery. wiązki gratis do tego nie masz
    7.nie, przynajmniej nie do kiery, ale do fotela w autach które w jakiś sposób miałem w ręku po dołożeniu (jedno) lub coś doradzałem ludziom z forum co dokładali, nigdy nie było braków bezpieczniki/przekaźniki. moduł fotela kierowcy steruje grzaniami bezpośrednio
    8.wątpię, pewnie wystarczy wyciąć dzirę (nie interesowałem się tak tylko przypuszczam), ale jak pisałem, z Giulii masz łatwiej bo nie ciągniesz kabli

Tyle że przy dokładaniu foteli elektrycznych jest duża szansa że lusterka zaczną Ci wariować. Jednym wariują zawsze przy odpaleniu stacyjki, innym sporadycznie, jeszcze innym tylko jak nacisną pamięć fotela za pierwszym razem. Nie wiem od czego to zależy, niektórzy coś kombinowali z jakimiś kabelkami przy lusterkach czy przełącznikach. Nie znam tematu dokładniej bo go nigdy nie zamierzałem zgłębiać (raz tylko dokładałem fotele elektryczne z super tkanina/ekoskóra ale miały aftermarketowe maty grzewcze (to już klient przywiózł tak zamontowane) - w tym aucie tylko do przesuwania fotela był czasowy wyłącznik który dołączał CAN i dawał sterować fotelem - nie było panelu klimy dla grzań, maty były włączane niezależnego wyłacznika który tylko zamocowałem w plastiku fotela a ja dorabiałem kierę grzaną ale na swojej czasówce - wyłącznik monostabilny z kontrolką LED w obudowę kolumny kierownicy i tam ze 20minut ustawione, dało się właczyć po stacyjce tylko - oczywiście zmiana zwijacza i kiery + dorobienie wiązki - tu z zapalniczki podpięte)

Jak chesz komercyjnie robić to Michał Marcin (na grupach Facebook Giulii/Stelvio), dokłada komercyjnie różne rzeczy (jak i paru innych ludzi), ale wspominam o nim bo z fotelami ma duże doświadczenie - robił różne swapy USA-EU (rozwiązanie problemów rożnic) oraz też o ile słyszałem wykminił jak pozbyć się wariujących lusteek (miał motywację bo zmienał w aucie sprowadzonym przez siebie na lepsze fotele i miał własnie przypadek lusterek który musiał roziwązać)

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    DW / OP
    Auto
    AR Stelvio 2.2jtdm

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź. To co napisałes jest bardzo pomocne.
    Robiłem kiedyś retrofity na 147, 156 i GT ale tu widzę, że to już inna liga.
    Poszukam sobie i kupię pełne Veloce ;-)

W tej sytuacji jakby ktoś szukał brązowego wnętrza Veloce do Stelvio (fotele bez boczków drzwi), to takowe posiadam i sprzedam myślę, że w dobrej cenie 510 000 934.
    Ostatnio edytowane przez awtcka ; 15-10-2024 o 12:38
    2003-2004 - 156 2.0TS 1998
    2008-2012 - 156 2.4jtd 1998
    2009-2011 - 147 1.9jtd 2001
    2012-2013 - GT 1.9jtd 2005
    2012-2018 - 147 1.9jtd 16v 2003
    2012-2019 - 159 2.4jtdm 2006
    2023- - Stelvio 2.2jtdm 2019
    2024- - Spider 2.4jtdm 2008