Strona 28 z 28 PierwszyPierwszy ... 1819202122232425262728
Pokaż wyniki od 271 do 276 z 276

Temat: Wymiana foteli na elektryczne

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

nie jest to aż takie problematyczne, ale właśnie przy fotelach jest trochę problemów z lusterkami wariującymi zwykle. zawsze lepiej jest od razu kupić to co się chce niż potem płacić więcej za retrofitowenia/tracić czas/rozwiazywać problemy a na końcu masz auto które kolejny kupujący w przyszłości może określić "ulepek"/"drutowanie" i nie da Ci złamanego grosza za kasę/czas jaki włożyłeś a i czasem po prostu odwróci się na piecie i nawet nie da Ci tyle ile wart byłby samochód gdyby miał ori/gorsze fotele.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Giulia QV

Domyślnie

Cześć

Czy ktokolwiek w Polsce z powodzeniem zrealizował wymianę foteli elektrycznych z pamięcią podgrzewaniem itp na kubły Sparco w aucie sprowadzonym z USA???

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Polska południowa
    Auto
    Stelvio 2022/200KM

Domyślnie

a nie można kupić "orrzynalnych" mat grzewczych ? .... jest coś takiego w ogóle dostępne ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Miki Mik Zobacz post
    a nie można kupić "orrzynalnych" mat grzewczych ? .... jest coś takiego w ogóle dostępne ?
    a to do kogo odpowiedź? jeśli są fotele elektryczne bez grzania to maty można dodać ale i tak trzeba zmieniać sterownik pod fotelem, panel klimy i dodawać wiązki, a do tego to samo ryzyko po zmianie sterownika że zaczną lusterka żyć własnym życiem.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Świeżak Avatar thunderbird
    Mieszka w
    Okolice Zamościa / Tarnobrzeg
    Auto
    AR 159 Sedan 2,0JTDM 170PS Nero Carbonio

Domyślnie

Cytat Napisał hioop Zobacz post
    Ja znalazłem rozwiązanie problemu. Może nie 100% ale dające komfort. Należy zdjąć zewnątrz odudowę lusterka, wyjąć wkład szklany i odłączyć czerwony przewód z kostki która steruje silnikiem samego wkładu (biała 3 pinowa). Zarówno z lewej jak i prawej strony. Efekt jest taki, że lustra nie wariują przy uruchamianiu, składają i rozkladają się normalnie. Jedynym mankamentem jest brak możliwości regulacji góra-dól (działa tylko prawo lewo). Dla mnie nie jest to poblem, a napewno jest lepiej niż ustawianie za każym razem z pozycji "kosmos".Załącznik 272373
    Po kilku latach klikania 2 razy w start przy odpalaniu, auto dostała moja partnerka. Ciężko mi się patrzyło na przekręcone lusterka, wiec postanowiłem podejść do problemu jeszcze raz.

Jako, że miałem zakupiony fabrycznie nowy sterownik foteli, to uznałem, że jak dodam do niego fabrycznie nowy sterownik lusterek, to może zagra. Niestety nie zagrało..

Następnie spróbowałem sposobu zaproponowanego przez hioop.

U mnie kabelki maja inne kolory.
    biały (czyli czerwony i hoop to regulacja góra dół
    szary (czyli zielony o hioop) to masa
    szaro-żółty (czyli żółty u hioop) to lewo prawo.

Odpiąłem biały, niestety ale lusterka wariujuą
    Uznałem, że wolę pozostawić góra-dół, niż lewo prawo, więc przetestowałem też odpięcie szaro-żółtego, niestety tutaj również lusterka wariują.
    Przywróciłem więc wszystko do oryginału

Przy okazji mogę powiedzieć, że youtubuowe instrukcje zdejmowania obudowy lusterka, mimo grzania nagrzewnicą, spowodowały utratę kilku zatrzasków :[.

Prawidłowa kolejność, to wyjęcie wkładu lusterka - robi się to poprzez jego odchylenie i mocne pociągnięcie. Teraz trzeba ścisnąć 2 podwójne zatrzaski w celu odblokowania obudowy. Następnie można już działać jak na youtube.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20241214_170453.jpg
Wyświetleń:	73
Rozmiar:	51.9 KB
ID:	290305   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20241215_124201.jpg
Wyświetleń:	71
Rozmiar:	89.5 KB
ID:	290306  
    "...Alfa 159, the fact that you're breathing doesn't mean you're alive..."
    BMW G01 LCI M40i 360PS/AR Stelvio 2,0 Multiair 200PS (2019-...)/Lexus IS200t 245PS (2016-2019) / AR 159 Sedan 2,0JTDM 170PS @206PS/420Nm Nero Carbonio (2011-2016) / AR 156 Sedan 2,4JTD CF3 140PS Nero fuoco (2008-2011)

Użytkownik Świeżak Avatar chendo
    Mieszka w
    Mazury
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2023 Alfa Romeo Stelvio 2018

Domyślnie

Wymieniłem w swojej Giulii fotele na te z wersji Q.
    W związku z tym mam do sprzedania komplet foteli z wersji Veloce, czarne skóry. Wszystko sprawne, nie powypadkowe.
    Jeśli ktoś byłby chętny to się polecam.