Wreszcie znalazłem chwilę na weryfikację tej hipotezy - niestety, nie pomogło (co można wytłumaczyć identycznymi numerami przełączników dla wersji z i bez elektryki foteli).
W sumie, wiązki w drzwiach dla obu wersji się różnią bo są jeszcze przyciski pamięci ustawień foteli, ale jak pisałem wcześniej - nie przekładałem boczków więc na zabawę z cała wiązką muszę znaleźć więcej czasu.
Kolego ciafok, czy dobrze czytam, że udało Ci się zamontować fotele z QV z elektryką do wersji super która miała inicjalnie tylko manualne sterowanie. Czy możesz rozwiąnąć please myśl z fabryczną wiązką pod elektryczne fotele, czy to jest tylko ta standardowwa "czerwona" wtyczka, czy coś jeszcze ?
Czy oprócz szalejących lusterek dostrzegasz jeszcze jakieś wady tego rozwiązania ?
W kontekście wiązki kolega ciafok pisał o przyciskach pamięci. One w Stelvio są na drzwiach i nie są w sumie tylko przyciskami pamięci foteli lecz także lusterek. I one potrzebują kawałka dodatkowej kablologii. Niedawno rozwalałem boczki ale nie zwróciłem uwagi czy one idą do sterownika lusterek w podłokietniku czy "przez zawiasy" drzwi do innego kontrolera - foteli czy innego "wyżej" który gada z nimi obydwoma. Na schemacie kontrolera lusterek nie widziałem pinów do przycisków pamięci, ale jest w nim jedna wtyczka której na schemacie nie było.
Hej. Ja mogę się wypowiedzieć odnośnie Giulii. Ja mam wersję business, która miała manualne, szmaciane fotele. Kupiłem te czarne, sportowe fotele od Veloce i wszystko działało od startu, jedynie trzeba było proxi puścić, wymieniłem także panel klimatyzacji i uruchomiłem grzanie foteli i kierownicy. Grzanie foteli działało od startu, tylko trzeba było włączyć mesem, a jeśli chodzi o kierownicę, to musiałem ją oczywiście wymienić na grzaną i musiałem wymienić zwijacz (taśmę) airbag na taką z przyłączem do grzania i wszystko pięknie działa. Jedyny minusik, to te lusterka, które czasami zafiksują, ale i na nie jest prosty sposób...jeśli do złącza fotela masz doprowadzony taki zestaw przewodów jak na zdjęciu, to będzie ok.
Jakby ktoś potrzebował zwijacze z grzaniem, to zostały mi jakieś - widzę 1 używka i 1 nowa EU (1 kabel Airbag), kilka nowych USA (3 kable Airbag), i jedna polift na wpinaną wtyczkę kabla Airbag która obsłuży każdy rynek (ta chyba jest też nowa). Przy okazji, mam też używane i nowe manetki/pająki stelvio/giulia wszystkie z przyciskiem LDW i obsługujące automatyczne długie jeśli ktoś chce retrofitować do auta USA (do LDW i AHB potrzebna kamera w szybie). Jakby co to zapraszam na priv.
Sposób jest taki: jak chcesz odpalić silnik, to wciskasz hamulec i naciskasz przycisk start na kierownicy i wtedy czasami wariują lusterka, a ja robię to na dwa razy, już mam taki odruchNaciskasz przycisk start bez hamulca (czyli włączasz zapłon) i potem od razu hamulec i start i lusterka stoją w miejscu.
ok, dzięki - pobawię się i zobaczę czy u mnie też się sprawdzi