Wymiana foteli na elektryczne

Dzięki Gregor-Wrocław, u mnie to wygląda bardzo podobnie.

Czy moduł CSWM Pokaż załącznik 288039 znajduje się tylko pod siedzeniem kierowcy, czy powinien być również u pasażera ?
Sprzedawca, z którym rozmawiam oferuje fotele, które mają ten moduł zarówno po stronie kierowcy jak i pasażera.

podaj ktory sprzedaje.drugi jest od tylu

Tak to wygląda w tych oferowanych fotelach seats.jpg

Ostatnia edycja:
Dzięki, po wypowiedzi wnioskuje, że zarówno fotel kierowcy jak i pasażera ma ten moduł CSWM i te zdjęcie które zamieściłem jest jak najbardziej prawidłowe (w sensie, ze nie jest nic kombinowane).

Tylko pid fotelem kierowcy. Pasazer jest sterowany bezposrednio z przelacznikow.

Dokładnie tak. Dlatego fotelem pasażera można sterować w dowolnymi momencie, a fotelem kierowcy tylko po włączeniu zapłonu.

Dokładnie tak. Dlatego fotelem pasażera można sterować w dowolnymi momencie, a fotelem kierowcy tylko po włączeniu zapłonu.

fotel kierowcy dziala i przy wyłączonym zapłonie. jesli nie dziala - wystarczy zamknoc/otkrycz drzwy aby "rozbudzic" samochod

Tak, tak, tak. Oczywiście to mam na myśli co nie zmienia faktu, że fotel pasażera tego nie wymaga...

Montaż elektyków (z qv) do giulii, która posiadała bazowo fotele ze sterowaniem manualnym przebiegł pomyślnie.
Wygląda na to, że wszystkie funkcje elektryczne fotela działają prawidłowo.
Dodatkowo, po kalibracji modułu foteli w mes, zaczeła działać funkcja "easy entry", fotel kierowcy podjeżdza/odjezdza po włączeniu/zgaszeniu stacyjki i otwarciu drzwi.
W kwestii wariujących lusterek, moje również wariują (giulia 2019r), dodatkowo funkcja składania/rozkładania lusterek przestała działać :(

Ostatnia edycja:
Montaż elektyków (z qv) do giulii, która posiadała bazowo fotele ze sterowaniem manualnym przebiegł pomyślnie.
Wygląda na to, że wszystkie funkcje elektryczne fotela działają prawidłowo.
Dodatkowo, po kalibracji modułu foteli w mes, zaczeła działać funkcja "easy entry", fotel kierowcy podjeżdza/odjezdza po włączeniu/zgaszeniu stacyjki i otwarciu drzwi.
W kwestii wariujących lusterek, moje również wariują (giulia 2019r), dodatkowo funkcja składania/rozkładania lusterek przestała działać :(

Lusterka powinny się normalnie składać, pogrzeb w mes, dodatkowo powinna się pokazać dodatkowa opcja w menu dotycząca właśnie automatycznego składania / rozkładania lusterek podczas zamknięcia / otwarcia auta. Dorzuć jeszcze panel klimy od wersji z grzanymi fotelami i grzanie też ci pójdzie, a potem jeszcze kiera i masz komplet :)

Lusterka powinny się normalnie składać, pogrzeb w mes, dodatkowo powinna się pokazać dodatkowa opcja w menu dotycząca właśnie automatycznego składania / rozkładania lusterek podczas zamknięcia / otwarcia auta. Dorzuć jeszcze panel klimy od wersji z grzanymi fotelami i grzanie też ci pójdzie, a potem jeszcze kiera i masz komplet :)

Dzięki za radę z opcjami w menu, w MES > 4.8 można to wyklikać, również "easy entry" jest dostępny, nie ma potrzeby grzebania w hexedytorze.

Witam, Przybieram się do wymiany foteli na elektryczne z manualnych w Stelvio 2019 UE + panel i grzanie.
Znam konsekwencje z lusterkami. Nie zależy mi też na pamięci ustawień.
Przeanalizowałem ten temat na forum już kilka razy, jednak potrzebuje jeszcze info:

1. Jak odróżnić panel klimatyzacji EU od USA? Może ktoś mi podesłać numer części

2. Czy działa fotel pasażera po odpięciu kostki z fotela kierowcy?

Witam, Przybieram się do wymiany foteli na elektryczne z manualnych w Stelvio 2019 UE + panel i grzanie.
Przeanalizowałem ten temat na forum już kilka razy, jednak potrzebuje jeszcze info:

1. Jak odróżnić panel klimatyzacji EU od USA? Może ktoś mi podesłać numer części

1. pasuje jak EU tak i USA

2. dziala

Panel jak cos mam i fotele zwykle tez do opchniecia

Cześć.
Potrzebuję wymienić przednie fotele...czy zalecane jest przełożyć swoje poduszki ze starych krzeseł czy mogę zostawić z nowych foteli i same się adaptują?
Z góry dzięki za pomoc.

zależy czy ufasz tym które dostaniesz. ogólnie nie wolno legalnie sprzedawać używanych poduszek czy pasów stąd często handlarze piszą że w fotelach są wyjęte, a w praktyce nie dotykali. proxi to musisz zrobić jak zmienisz sterownik foteli elektrycznych (w fotelu kierowcy), ale jeśli funkcji nie zmieniasz to lepiej zostawić swój stary jeśli tez miałeś elektryczne i z tymi samymi opcjami regulacji (6/8 stref bez/z grzaniem), bo na dawcy moga Ci zacząć wariować lusterka czy to przy włączaniu zapłonu czy po wciśnięciu przycisku pamięci.

karbonowe czy zwykłe czy manualne czy elektryczne

Amortyzatory
Powrót