[Giulia] Zmiana na wyświetlacz 8.8"

Do mnie do BB ludzie z nad morza przyjeżdżali jak jeszcze robiłem a Ty marudzisz mimo że nie masz daleko a i dróg szybkiego ruchu coraz więcej po drodze.
Nie chodzi o ogarniętego elektryka bo tam guzik roboty z elektryki, tylko najlepiej kogoś kto to robił, zna tricki (np w Stelvio ciężko wychodzi licznik), ma na stanie spinki, wie co odłączyć, jak rozmonotować żeby czegoś nie połamać itp. Robota nietrudna, ale trzeba w paru miejscach uważać (licznik, schowek jeśli klimatyzowany, listwa ozdobna czy nawiew prawy).

Marudzę :) ? Jechać 350 km w dwie strony żeby przemontować wyświetlacz - za co zapłacę tyle co za paliwo to szczerze średni interes :)
Do Shopefi pewnie z chęcia podjadę na inne mody, ale nie na już więc póki co nie mam zamiaru tego łączyć.
Mam akurat możliwość kupna wyświetlacza już teraz, więc sprawdzam czy ktoś tu mi go zamontuje, co chyba nie jest dziwne, że w 500 tys. mieście znalazła się taka osoba, a tym bardziej, że pytam o takową na forum :)

mysliż że ile tych dużych wyświetlaczy wśród nawet wszystkich posiadaczy Giulii/Stelvio zostało przez kilka lat łącznie w Polsce założonych? Ja założyłem kilka, pewnie paru innych też pojedyncze szt i tyle. To nie jest popularny retrofit typu ACC/race gdzie w setkach albo i tysiącach możnaby liczyć, dlatego że nie jest ani łatwo upolować wyśweitlacz, a nowy do tanich nie należy (kilka tysi w ASO).
Może ASO mają wprawę w wymianie, bo w końcu trochę powymieniali na gwarancji jak pękały/obłaziły powłoki? Pytanie czy będą chcieli montować używkę.

Cześć, napisałem wczoraj do ASO Starowa Góra zapytanie czy jest opcja wymiany wyświetlacza z 6.5" na 8.8" i otrzymałem odpowiedź, że niaema takiej możliwości. Trochę dziwne. Moje auto to Giulia 2.0T 200KM z 2017 roku.

Nic dziwnego. ASO nie zmodyfikuje Ci niczego co wykracza poza oryginalny config, wielokrotnie była o tym mowa na forum. A juz napewno nie retrofit. Szukaj na forum, jest kilku kolegów którzy się tym zajmują, albo jeden gość na FB.

A co sądzicie o ofercie firmy MPGarage? Ogłaszają się na OLX. Może warto pójść w tym kierunku. Czy ktoś ma zamontowany box z ich oferty?

Cześć, napisałem wczoraj do ASO Starowa Góra zapytanie czy jest opcja wymiany wyświetlacza z 6.5" na 8.8" i otrzymałem odpowiedź, że niaema takiej możliwości. Trochę dziwne. Moje auto to Giulia 2.0T 200KM z 2017 roku.

Bo się nie znają, ale jak chcesz w ASO wymieniać, to im powiedz żeby zaglądnęli do service newsów dla Giulii (możesz poszukać na forum bo wklejałem, może w tym wątku, może w podwieszonym o kampaniach, może był osobny nie pamietam) - jakiś rok temu powiedzmy FCA wypusciło info dla serwisów, że od teraz 6.5" jesli jest wymiana gwarancyjna mają wsadzać 8.8 - podejżewam że przestali produkować 6.5. Mysle ze takie info dla ASO ich przekona.

Bo się nie znają, ale jak chcesz w ASO wymieniać, to im powiedz żeby zaglądnęli do service newsów dla Giulii (możesz poszukać na forum bo wklejałem, może w tym wątku, może w podwieszonym o kampaniach, może był osobny nie pamietam) - jakiś rok temu powiedzmy FCA wypusciło info dla serwisów, że od teraz 6.5" jesli jest wymiana gwarancyjna mają wsadzać 8.8 - podejżewam że przestali produkować 6.5. Mysle ze takie info dla ASO ich przekona.

W ogole to poprawili te wyswietlacze 8.8 ,czy dalej pekaja

Nie wiem, w poliftach podobno tez byly problemy (tak twierdzi Lio z EngCustom) chociaz ja sie nie spotkalem. Moze jeszcze za wczesnie a moze jednak poprawili cos. Czas pokaże

Nie wiem, w poliftach podobno tez byly problemy (tak twierdzi Lio z EngCustom) chociaz ja sie nie spotkalem. Moze jeszcze za wczesnie a moze jednak poprawili cos. Czas pokaże

Moj z 2019 zaczyna pekac i zastanawiam sie czy szukac uzywki ktora za jakis czas pewnie tez popeka ,czy moze jednak szukac nowego,zastanawialem sie tez nad zamiana na polifta ,ale czytajac twoje problemy z taka zamiana to dam sobie z tym spokoj

Cześc, może folia na ekran coś jak do smartfona zabezpieczy przed pękaniem?

Moj z 2019 zaczyna pekac i zastanawiam sie czy szukac uzywki ktora za jakis czas pewnie tez popeka ,czy moze jednak szukac nowego,zastanawialem sie tez nad zamiana na polifta ,ale czytajac twoje problemy z taka zamiana to dam sobie z tym spokoj

Jakie problemy zmiany na polifta? :)

Jak jesteś zainteresowany mogę Ci przygotować zestaw.

Hej, mam na zbyciu ekran 6.5". Jak to bywa posiada mikropęknięcia , ale jest sprawny. Pisać na priv. Wyślę fotki.

Niesprzedawalne chyba ze ktos swoj np rozwali.poza tym srednio w temacie, jeszcze zebys oferowal 8.8 to by pasowalo

Wiem, że może być ciężko sprzedać, ale tak jak mówisz może ktoś ma kompletnie uszkodzony to nawet taki jak mój może być ratunkiem.

Szukam wyświetlacza 8'8"... Ktoś coś?

Rozumiem że przedlift?
Mam zdemontowany własnoręcznie w zeszłym roku z Q prod wiosna 2018 EU z auta fana/pedanta przy retroficie radia MY20/touch. Bez rysek, praktycznie jak nówka. Pęknięć powłoki itp też nie widziałem. Wersja błyszcząca wyświetlacz produkcja na nim 2015 (zakładam, że do Q dawali te(potem były matowe już jako zamienniki) żeby dopasować do błyszczących carbonów do pewnego momentu?). 1.3k z wysyłką

Inny (mat) mam tylko polift touch i ma wiele rysek, ale ten tylko oddam z radiem MY20 (nowe nav bez DAB) i sterownikiem klimy odpowiednim na retrofit jako zestaw (+ew. licznik MY20 też tylko z zestawem).

A tak btw

Robiłem ostatnio Giulie 2020 z dotykiem, i miała takie same pęknięcia jak przed lifty :)

Także problem nie dotyka tylko pierwszych wypustów

Amortyzatory
Powrót