Jaka cena takiej usługi? Myślałem w takim razie żeby kupić wiązkę, chyba będzie łatwiej nic ciągany kabelki.
Jaka cena takiej usługi? Myślałem w takim razie żeby kupić wiązkę, chyba będzie łatwiej nic ciągany kabelki.
Cześć,
Znalazłem bardzo dużo informacji o retrofitach na forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na następujące pytania:
1. Czy w Aso są w stanie przeprowadzić mi pełen lub częściowy lifting Stelvio z 2018 na zmiany z 2020?
2. Jesli częściowy to w jakim zakresie?
3. Jesli nie, to czy jest jakiś serwis/firma zajmująca się lub która się podejmie się takiego tematu?
Zależałoby mi na tym żeby zostawić auto i odebrać już ze zmienionym wnętrzem - bo w sumie głównie to ma się zmienić
Z góry dziękuję za odpowiedź
Żadne ASO nie podejmuje ise tego typu robót - powodów wiele - chocby to że ich komp nie da rady wprogramowac nowych funkcji. do tego nie maja doświadczenia, boją się że na czymś polegną, że to niehomologowane, że nie ma oficjalnej informacji czy wszystko będzie działać, że potem problem bo konfig auta nie zgadza się z tym wpisanym na serwerze itp itd.
Co do pełnego upgradu - mega droga sprawa szczególnie na nowych gratach i z pełną funkcjonalnością typu aktywny lane keep assist.
radio polift wymaga specjalnego sterownika klimy (nie do kupienia w ASO ta wersja, ale jest człowiek który potrafi przeprogramować - rozwiązanie teoretyczne na razie bo nie testowane u nikogo; używki za to testowane ale nie do zdobycia praktycznie - mała częś pierwszych poliftów USA miała te specjalne wersje starych sterowników z wgranym przejściowym firmwarem) albo zmiany na poliftowy ale wtedy i wymiana wentylatora oraz duktu z obudowa wentylatora i drobna przeróbka/dorobienie przejścia dla wiązki dowentylatora. Do tego pewnie chcesz dotykowy ekran - tanio nie jest.
Chcesz rozpoznawanie znaków - wymiana BCM na nowy poliftowy (na razie używki nikt nie rozkminił jak odblokować), oraz poliftowy licznik, kamera i radar - musza iść w parze inaczej choinka błędów na desce i nic nie działa.
Chcesz usługi life traffic czy inne online - moduł TBM potrzerbny choć jak to odpalić skoro tam sa subskrybcje usług a Twój VIN tego nie pusci, tak więc to zapomnij.
Chcesz aktywny lane keep assist - wymiana kierownicy na taką z czujnikiem trzymania rąk na niej i wymiana przekładni kierownicy/wspomagania (tylko noówka tu, nikt o ile wiem nie odblokowuje używek).
Wymiana tunelu, podłączenie ładowania bezprzewodowego. Pewnie joystick skrzyni tez chcesz poliftowy wiec kolejne koszty.
Generalnie to droga zabawa, przy większych zestawach zmian to lepiej sprzedac swoje obecne auto a kupić od razu auto z tymi zmianami.
No chyba że wystarczy Ci wąska część z MY20, wtedy jeszcze można coś myśleć - tak jak ja zrobiłem - mam poliftowe radio (odblokowana uzywka) i licznik używka, do tego touch (ale przez pół roku jeździłem na ori bez toucha). mam kamerę MY20 ale że się gryzła na razie leży na półce. Może kiedyś jak ktoś zajmie się odblokowaniem używki BCM i ogarnie upgrade radaru to dołożę rozpoznawanie znaków - ale to musi byc w miare tania sprawa - za bajerek szkoda kasy dużej.
Kto to może zrobić? Jeśli tylko radio i touch to ja. Mam radio używka oraz w idealnym stanie używany wyśweitlacz do Stelvio. Klimę Ci ogarnąć mogę i wprogramować. No ale piszemy o ok 7tys na gotowo.
Ostatnio edytowane przez epsonix ; 08-05-2023 o 09:36
Co do sterownika klimy, rozwiązanie przetestowane. Mam je na stanie![]()
Przekładnia kierownicy - odblokowanie używek dostępne.
Reszta cała prawda![]()
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Super, gadaliśmy kilka dni temu to jeszcze miałeś nieprzetestowane. Nie wiedziałem że ogarnąłeś przekładnię.
I tak brzmi to dobrze. Tak naprawdę głównie chodzi o wyświetlacz i oprogramowanie oraz wygląd tunelu środkowego. Ten stary jest strasznie tandetny, ale pomyślałem że oddam do chłopaków żeby zrobili mi całość w karbonie i jakoś to będzie się prezentować.
Jakiś namiar możesz mi podesłać na siebie? Wtedy po odbiorze auta od detailera dogadalibyśmy kiedy co i jak?
Z ciekawości zapytam jak jest z lampami tylnymi? Plug &Play?
Ostatnio edytowane przez fbb ; 08-05-2023 o 11:55
Coś się chyba nie zrozumieliśmy bo oba tematy rozgryzione 2-3 miesiace temu.
Sterowniki klimy pojawiają się i znikają. Przetestowane na kilku sztukach gdzieś od lutego.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Witam czy ktoś dokupował drugą część tej wtyczki ? Wolał bym nie lutować tylko za pomocą wtyczki połączyć ? W sensie druga część wtyczki do kamery cofania.