Nowe opcje robia dokładnie to samo co każdy po wciśnięciu ctrl+alt+c i zmiany bita.
W moim przypadku, bez zmian.![]()
Remote start bajt 108 trzeba zmienić na 07. Kluczyk z guzikiem i hula ponoć. Tylko kluczyk trzeba w witech zaprogramować pod auto
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Wczoraj robiłem Raca w aucie kolegi [MENTION=79256]Looky[/MENTION] (2017 Giulia Ti z USA), przerobiłem mu wyłącznik zwykły w ten sposób że włącza się Race przyciskiem od amortyzatorów (bo nie miał dodatkowych mikroswitchy).
Najpierw wpisaliśmy xEC, ale nie ruszył choć proxi i wszystko przebiegło bezproblemowo. Zmieniłem na xCC i ruszył ładnie, ale nie działają manetki niestety w Race a potem mi dał jeszcze znać że FCW mu nie działa (ogólnie jak przyjechał do mnie to nie działał, ale po wpisaniu xEC działał, po xCC znów przestał).
Co do przeróbki wyłącznika to on miał zaślepkę i nie miał mikroswitchy, podszlifowałem zaślepkę o jakieś 2mm, do 4 punktów montażowych wyłącznika od amortyzatorów podlutowałem mikroswitch, jego podszlifowałem na odpowiednią długość a same styki dolutowałem do kontaktów na PCB. Odciąłem i wyjąłem piny 7 i 8 na wszelki wypadek, wlutowałem rezystor SMD 150R w odpowiednie miejsce na płytce i dolutowałem połączenie pomiędzy pinem 7 a 5 złącza. Niestety spieszyłem się i nawet nie zrobiłem fotek, zamierzam jednak przerobić swój stary ori wyłącznik moze na sprzedaż go przygotuję w podobny sposób, więc jeszcze będzie okazja zrobić fotki to wstawię na forum.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Yani odpisał w sprawie błędu z race mode :
The “out of range” error usually means that there is an option in PROXI which is not supported by the module or not compatible with it. This happens on some Giulia/Stelvio DTCM modules when you try to enable race mode. Unfortunately, we do not know the reason. It could be old firmware version of the DTCM that does not support sport mode. It could also be related to another PROXI option (activated in your proxi configuration) which is not compatible with sport mode.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka