[Giulia] Kanapa tylna

dk08012

Nowy
Auto
AR Giulia 2.2 ZF 8HP
Panowie jak zdemontować boczek tylnych foteli - ten podłużny prawie trójkątny element? Są zatrzaski czy coś jest przykręcone? Z lewej strony niestety jakoś się poluzował przez co puka na dołkach.. Wizyta w serwisie dopiero na 6 Maja, także pomyślałem ze może wcześniej uda mi sie samemu naprawić. :)

447.jpg

Dokładnie. Zaczynasz od dołu w górę.
Ale czy na foto nie masz już wymontowanego?
Ja u siebie dolne bolce okręcałem izolacją, bo choć nie pukały, to robiły wrażenie, że mogą (mają luz), a wszystko co stuka, puka mnie denerwuje..

Foto poglądowe z internetu. Właśnie mam to samo z dźwiękami których nie powinno być. :)

Moje pytanie jest takie ja chce dołożyć kanapę tylna ale nie składana a jest teraz składana. Po wyjęciu zamka jest otwór ale brakuje jakiegoś zaczepu gumy może ktoś cos wie widział jak to wygląda.

Załączniki

• KANAPA.jpg
    KANAPA.jpg
    20.9 KB · Wyświetleń: 53
  • KANAPA1.jpg
    KANAPA1.jpg
    32.2 KB · Wyświetleń: 41
  • KANAPA2.jpg
    KANAPA2.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 58
Zdradzisz czemu chcesz zmienić kanapę ze składanej na nieskładaną? Ja mam nieskładaną (jedynie ta dziura na 'narty') i miałem niemałe zdziwienie ostatnio jak chciałem coś większego przewieźć

Zdradzisz czemu chcesz zmienić kanapę ze składanej na nieskładaną? Ja mam nieskładaną (jedynie ta dziura na 'narty') i miałem niemałe zdziwienie ostatnio jak chciałem coś większego przewieźć

Bo kupilem fotele od Q i tam tyl nie jest skladany a nawet wiecej tylko na 2 osoby.

To jakaś specjalna wersja? Z tego co widać w necie to "wszędzie" takie samo dziadostwo jak w Veloce. Zero zabawy jak jazda z pasażerami bo latają po budzie na wszystkie strony (zero trzymania bocznego) i się drą. No i pokazują na trzy osoby.

To jakaś specjalna wersja? Z tego co widać w necie to "wszędzie" takie samo dziadostwo jak w Veloce. Zero zabawy jak jazda z pasażerami bo latają po budzie na wszystkie strony (zero trzymania bocznego) i się drą. No i pokazują na trzy osoby.

Nie wiem czy specjał mam z tylu tylko 2 zagłówki i mocowanie na dwa pasy i raczej tam trzeci gość tak miałby kiepsko.

Moje pytanie jest takie ja chce dołożyć kanapę tylna ale nie składana a jest teraz składana. Po wyjęciu zamka jest otwór ale brakuje jakiegoś zaczepu gumy może ktoś cos wie widział jak to wygląda.

Mam dokładnie ten sam case- wymieniam składaną kanapę na nie składaną z Q i poszukuje tych samych uchwytów montażowych. Może ktoś wie jak znaleźć ich PN-y/ ma na sprzedaż?

Zrzut ekranu 2023-10-25 o 12.36.20.jpg Udało mi się znaleźć fotkę tych mocowań obklejonych filcem, może ktoś wie jak znaleźć ich PN-y/ numery katalogowe? ASO nie potrafi pomóc, nie jestem też w stanie znaleźć obecnie działającego katalogu części do Giulii. Z góry dzięki za pomoc!

Amortyzatory
Powrót