Giorgio
Użytkownik
- Auto
- Stelvio First Edition
Siłą rzeczy za pierwszym razem zacząłem wszystko włączać, kręcić, wyłączać z nadzieją że ruszy... Oczywiście nic to nie dałoPrzy okazji postoju, klima odtajała i wszytko wróciło do normy. Dziś dokładnie taka sama sytuacja.
Temperatura na zewnątrz ok 30 stopni. Klima ustawiona na 22. Tryb Auto. Autostrada, ciągła jazda parę godzin z prędkością 140 km/h.
Wlasnie zagladam na forum bo u mnie taka sama sytuacja dwa razy sie zdazyla w zeszłym tygodniu. Stelvio 280 z 2017. Na autobahn w trybie auto (którego zazwyczaj nie używam) okolo 27 na zewnątrz, włączone na LOW i fan na prawie max. Po dwóch godzinach jak w małym stau musiałem zwolnic do 80 przestało dmuchać zimne powietrze. Wylaczylem. Jechałem dalej przez 15 minut z otwartym oknem i bylo ok przy takiej szybkości. Potem wlaczylem i działało jak trzeba. W drodze powrotnej (z Holandii n a południe Niemiec) znowu gorąco ale wlaczylem klime na manualny tryb. I znowu raz tak sie stalo. Raz.
Widze teraz ze nie ja jeden to mialem. Mam przegląd za miesiąc. zgłoszę. Dobrze aby wiedzieć o co pytać/domagac sie.