[Giulia] Wymiana sprężyn w Veloce

Spoko, dzięki, musiałem zareagować, bo często jest tak że ktoś kolejny wejdzie, coś dopisze itp. Dokładnie, IMHO powinny być inne sprężyny do Giulii Q4, które trochę mniej obniżają, stąd moja reklamacja do Eibacha, z nadzieją że albo coś wypuszczą, albo zrekompensują, a ja najwyżej założę na przód sprężyny ori z wersji RWD, albo rozglądnę się za innym producentem który ma coś do Q4 - obecnie jest super jeśli chodzi o jazdę, ale w terenie gdzie też wjeżdżam zbyt często przycieram (choć tez już się nauczyłem trochę omijać odpowiednio i wypatrywać ryzykownych przegięć terenu/garbów itp)

Spoko, dzięki, musiałem zareagować, bo często jest tak że ktoś kolejny wejdzie, coś dopisze itp. Dokładnie, IMHO powinny być inne sprężyny do Giulii Q4, które trochę mniej obniżają, stąd moja reklamacja do Eibacha, z nadzieją że albo coś wypuszczą, albo zrekompensują, a ja najwyżej założę na przód sprężyny ori z wersji RWD, albo rozglądnę się za innym producentem który ma coś do Q4 - obecnie jest super jeśli chodzi o jazdę, ale w terenie gdzie też wjeżdżam zbyt często przycieram (choć tez już się nauczyłem trochę omijać odpowiednio i wypatrywać ryzykownych przegięć terenu/garbów itp)

No, niestety, mi też Q4 poszło w dół więcej niż obiecane 25mm. Chyba z e 34mm z przodu i 30mm z tylu. Miałem zapisane wartości ale niestety zginęły razem z danymi z karty w telefonie ;)
Trzeba ostrożnie z progami i krawężniki też tylko małe, ale prowadzi się lepiej niż przed zmianą więc zostawiam ;)
pozdro
Dominik

Gdy szukałem do swojego wozu były tylko od Eibach oraz pogłoski, ze ST-Federn ma wypościć no ale na tamta chwile ich nie było.
Teraz są wiec jest jakaś alternatywa od Eibach.
Cena 239€
Obciążenie osi 1020/1160 (tylko do q4)
Obniżenie 20mm/20mm
https://www.st-suspensions.de/productfinder?c_make=2&c_model=36486&car=123388&pgs=[164]&ag=0#

Tak wygląda Veloce na ST-Federn. Patrząc na tylna os nie widzę wielkiej różnicy w porównaniu do Eibach ale przód jest odrobinę wyżej
20190802_103833 (2).jpg

masz może kontakt do właściciela tej ze zdjęcia? jeśli tak, mógłbyś go poprosić żeby zrobił pomiar środek piasty do nadkola zarówno przód jak i tył, jak na zdjęciu:
20191209_144632.jpg

12.jpg13.jpg
U mnie znowu troszke niżej. Ale nadal jakoś specjalnie nic nie haczy. Chociaż trzeba uważać

było ale wcześniej w wątku... Eibach i o ile pamietam ten do AT8/Q4, zgadza się?

Cześć, ja trochę zaryzykowałem i zamówiłem sprężyny do veloce od H&R, samochodu jeszcze nie ma ale sprężyny już są ;) Wg h&R drop o 5 cm przód tył czyli tyle ile bym chciał, bo veloce to jakaś turbo koza i człowiek który wpadł na pomysł żeby taki samochód podwyższać to chyba z księżyca spadł. Czy ktoś na forum ma takie sprężyny ?

bedzie porysiwany przedni zderzak pod spodem. fartuch w nadkolu juz u mnie czesciowo jest naderwany.uwazaj na skrzynie, trzeba sie przyzwyczaic po takim obnizeniu. u mnie przod poszedl 4.5cm a tyl 3cm

Można podpytać gdzie wymieniales sprężyny w Wrocławiu? No i jaki koszt, bo ADF za samą robociznę chce 2200 :)

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Zadzwoń do cito auto serwis. Albo napisz do kolegi [MENTION=12314]lechtak[/MENTION]

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Dodam wam update odnośnie reakcji Eibach PL na reklamację. Kazali napisać emaila/wysłać fotki, zrobiłem to 5tyg temu. Cisza od tego czasu.

zdemontować odesłać w ramach rękojmi do sprzedawcy z tytuł niezgodności towaru z umową i po kłopocie z dziadostwem

i założyć ori, jeszcze raz geomertra, potem inne? nie tak chcę to załatwić. naprawdę jestem zadowolony z tego jak auto na tych sprężynach się zachowuje, tylko ten przód siadł 2cm bardziej niż miał. chciałbym racej żeby Eibach wymyślił/zaproponował jakieś rozwiązanie - np wypuszczą inne sprężyny na przód, wyślą na wymianę i robiąc tylko przód załatwię temat raz a dobrze.

nic nie zrobią, a sprężyny jeszcze siądą z czasem.

jak tak będzie to kupię sprężyny przód z Veloce 2017 (przynajmniej wersje USA były niższe wtedy niż EU) i takie założe, a przody oddam Eibachowi.

Amortyzatory
Powrót