Oś czasu: 147 2.0 TS Selespeed, 156 2.0 TS Sportwagon, 156 2.0 JTS, Giulietta 1.4 MA TCT, Giulia Super 2.0T, Stelvio Business 2.0T
Mi się marzył Trofeo albo Vesuvio, ale, że auto ze stocku, a zależało mi na wyposażeniu, to padło na Misano... Sam bym nigdy takiego koloru nie wziął pod uwagę, ale im dłużej na niego patrzę, tym bardziej mi się podoba. Szczególnie z Carbonowymi dodatkami.
Mam podobnie, też chciałem Vesuvio albo zwykły czerwony, ale najkorzystniej wychodziło misano ze stocku.
Żeby było śmieszniej, mój brat ma Stelvio również w misano![]()
Ja polecam Alfa Rosso, ale tylko i wyłącznie z powłoką ceramiczną - całkiem inny kolor niż bez - dużo głębszy i ciut ciemniejszy.
https://www.forum.alfaholicy.org/zal...205_132500.jpg
Colsztok - jaki koszt ceramiki - też do rosso się przymierzam.
W moim przypadku koszt ceramiki wyniesie 1300 zł brutto
Misano blue z karbonem... palce lizać.
Aby obejrzec jak rzeczywiscie wyglada dany kolor nadwozia nalezy wejsc na otomoto i przejrzec ogloszenia. Bardzo duzo fotek przy roznej pogodzie i z kazdej strony.
Taki jest moj sposob przed zakupem
- - - Updated - - -
Jakies zdjecia przed i po ? Przyznam sie pierwszy raz slysze o czyms takim, bo jak dla mnie Rosso jest strasznie badziewny. Na dlugo taka "ceramizacja" starcza?Ja polecam Alfa Rosso, ale tylko i wyłącznie z powłoką ceramiczną - całkiem inny kolor niż bez - dużo głębszy i ciut ciemniejszy.
Ostatnio edytowane przez _arekm_ ; 17-06-2019 o 13:51
Oś czasu: 147 2.0 TS Selespeed, 156 2.0 TS Sportwagon, 156 2.0 JTS, Giulietta 1.4 MA TCT, Giulia Super 2.0T, Stelvio Business 2.0T
To wszystko zależy jaka ceramika i jak się później to myje i jak się o to dba. Teoretycznie ta co ja kładłem, a raczej mi kładli że w nazwie 3 lata, ale ja w to nie wierzę, na razie mam blisko 5 miesięcy i o dziwo się trzyma, ale trzeba unikać szczotek to definitywnie, no i aktywna piana też drastycznie skraca żywotność, zatem jedynie szamponik i delikatne myju myju ręcznie