ciśnienie w oponach Stelvio

dreyan

Nowy
Auto
Stelvio B-Tech 280KM
witam drogich forumowiczów

od tygodnie jestem szczęśliwym użytkownikiem Stelvio i mam pytanie ponieważ komputer pokazuje mi ciśnienie w oponach 3,4 przód i 3,7 tył, wydaje mi się że to ciśnienie jest mega nie prawidłowe a na takim wypuszczono mnie z salonu rozmiar opony 255/45 R20. a teraz pytanie jakie powinno być prawidłowe ksiazka podaje 2,3-2,5 natomiast szukam też tabliczki z ciśnieniami na samochodzie i nie potrafią zlokalizować, prosze o pomoc

Nie wiem czy jest tabliczka, ale jak jest tak w instrukcji to chyba na tabliczce nie będzie inaczej, wartości wskazują na ciśnienie w samochodach, które są przygotowywane do przechowywania na salon, obawiam się, że jak robili przegląd PDI to nie zmniejszyli...

Teoretycznie będziesz mieć mniejsze spalanie na takim ciśnieniu opon xD ale za to opony mogą się nieprawidłowo zużywać.
Na klapce od wlewu paliwa nie ma naklejki? Nie pamiętam czy jest u mnie [emoji52]

Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka

a sprawdzałeś jakie jest rzeczywiste np. na stacji?

Witam.
W mojej (odbierałem na początku kwietnia) też było takie za wysokie ciśnienie (podobno celowo, na czas transportu z Cassino (??)), ale zaraz po formalnym odbiorze sprzedawca nakazał "upuszczenie" ciśnienia do nominalnego, co zaraz wykonano.
Dealer Pol-Car w Poznaniu.

ale zaraz po formalnym odbiorze sprzedawca nakazał "upuszczenie" ciśnienia do nominalnego, co zaraz wykonano.
To się nazywa przegląd zerowy i powinno być zrobione zanim nawet klient zobaczy samochód. Jest sporo czynności, które trzeba zrobić przy samochodzie jak zjeżdża z lawety Od odfoliowania po odblokowanie radia.

dziekuję za pomoc, ciśnienie sprawdzone i upuściłem do poziomu podanego w instrukcji, tabliczki nie znalazłem więc pozostaje tylko instrukcja

Koledzy, ponownie temat cisnienia w kapciach Stelviusza.
Ksiazka podaje 2.1 / 2.3 normalnie oraz 2.3 / 2.6 przy zaladunku.
W serwisach robia wielkie oczy, gdy im to pokazuke, podobno 2.5 to minimum dla dwudziestek na autostradzie a przy zaladunku to i 2.7.
Ktos cos? Olac manual i dmuchac wiecej?
255/45/20 105V Michelin Primacy / Pirelli Scorpion Winter 2, jesli ma to jakies znaczenie.

Moja książka pokazuje 2.3/2.5 lub 2.4/2.7 dla 20"

Przód 2,5 a tył 2,8. Też z salonu wyjechałem z kosmicznym 3,2 i samochód strasznie myszkował na drodze

Amortyzatory
Powrót