marekkoczta
Aktywny
Ktos wymieniał na gwarancji po gwarancji coś zaproponuje jakąś firmę model itp.
Chciałbym poczuć jak działa start stop.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wymieniałem na gwarancji. Na ten sam model, co był fabrycznie, bo akumulator zamawiało ASO. I co Ci mogę więcej napisać?
Chyba tylko tyle, żebyś się przygotował na litanię błędów do skasowania po odpięciu akumulatora![]()
Nie miałem żadnych problemów z akumulatorem (odpalał nawet w zimie przy -15 st. C), oprócz tego, że S&S praktycznie nie działał od początku. O tym, że w ogóle coś takiego jak S&S istnieje w moim aucie, dowiedziałem się w trakcie nocnej trasy do Chorwacji po przejechaniu ponad 300 km po autostradzie, ale działało tylko przez jedną noc. Po pół roku postanowiłem zgłosić to do ASO na gwarancji, bo uznałem, że później to już będą się migać, żeby wymienić akumulator na gwarancji. Po wymianie akumulatora S&S działa już po 1-2 km od startu i muszę pamiętać, żeby go wyłączać, a włączam tylko przed skrzyżowaniem, na którym wiem, że trochę postoję.OK wymieniłeś na gwarancji ,czy miałeś tak ze ci wcale nie odpalał.
oprócz tego, że S&S praktycznie nie działał od początku. O tym, że w ogóle coś takiego jak S&S istnieje w moim aucie, dowiedziałem się w trakcie nocnej trasy do Chorwacji
dokładnie powinna być opcja sterowana przez użytkownika. Tak jak jest to w mazdzie że steruje się pedałem hamulca. Np jadąc codziennie tą samą trasą do pracy wiem dokładnie ile stoję w jakich miejscach a w których wyłączanie jest totalnie bez sensu bo będzie trwało 2sek.włączam tylko przed skrzyżowaniem, na którym wiem, że trochę postoję.
Nigdy nie miałem żadnego komunikatu odnośnie nie działania S&S.hmm ale to nie miałeś komunikatu "SS niedostępny"
dokładnie powinna być opcja sterowana przez użytkownika. Tak jak jest to w mazdzie że steruje się pedałem hamulca. Np jadąc codziennie tą samą trasą do pracy wiem dokładnie ile stoję w jakich miejscach a w których wyłączanie jest totalnie bez sensu bo będzie trwało 2sek.
To chyba najlepiej poszukać akumulatora tam gdzie miejsce sprzętów z „salvage title”, czyli na złomie...
To chyba najlepiej poszukać akumulatora tam gdzie miejsce sprzętów z „salvage title”, czyli na złomie...
Proponuje 2km przejść piechota a wieczorem jak ruch mniejszy dać wycisk julce. Powinno pomoc w dłuższym okresie i kierowcy i julce![]()
Dla zainteresowanych..
Dziś po rozmowie w temacie nowego alu z kilkoma osobami które coś o tym wiedzą, wnioski były dwa:
1. Przy moich krótkich dystansach nie warto inwestować w drogi sprzęt, bo mogę go wykończyć w podobnym tempie co tani,
2. Nie warto oszczędzać i kupować aku ktory nie jest dostosowany do S&S, bo nawet jeśli SS nie jest używany, to i tak może to spowodować szybkie zabicie baterii, a przy tym odrzucenie reklamacji.
W konsekwencji zakupiłem najtańszy ale przystosowany do SS, 95/850.
Jak się rozsypie, to poinformuje![]()
4Max czyli z Inter Carsu.
W hurcie poniżej 400.
kurde strasznie tanio nic nie znalazlem w takiej cenie.