Prośba: jak będziesz wyklejał maty, to zrób jakieś fotki i opis.
Prośba: jak będziesz wyklejał maty, to zrób jakieś fotki i opis.
Jeśli pomogą ci fotki samych wyklejonych drzwi to łap moje: https://www.forum.alfaholicy.org/nas...ml#post2251105.
Nie ja robiłem, więc niestety nie mam co opisać![]()
Dzięki wielkie. O to mi chodziło![]()
[MENTION=82207]Shimmy[/MENTION] z ciekawości, ile kosztowała praca - wygłuszanie przednich drzwi/boczków? kojarzysz może jak zdjęli panele plastikowe w drzwiach - 2 kolegów którzy grzebali na forum przy drzwiach skarżyło się że polegli na zdjęciu tego i wyklejali tylko tyle ile udało się przez otwór głośnika. ja nie próbowałem jeszcze, choć w 159 rozmownotwywałem i przednie i tylne drzwi, więc liczę że i tu da sie to zrobić w miarę rozsądnym czasie i bez strat.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Potwierdzam, żeby dostać się swobodnie do środka drzwi trzeba wyjąć szybę. W tym celu należy ją opuścić do momentu gdy w dwóch otworach rewizyjnych zobaczmy śruby, które ją trzymają. Po jej demontażu można odkręcać cały ten plastik..., dziś się zabiorę za wygłuszenie i zastanawiam się czy zdemontować okno czy tak jak piszą koledzy wykleić tyle ile się da przez dziurę głośnika... Zobaczymy...
dzięki. kable do głośników nowe kładli, nie wiesz jak zrobili - czy odcięli kable przy wtyczkach drzwi czy bawili się w wymianę pinów i w drzwiach też dawali nowe kable? wzmak masz w bagażniku?
dzięki, daj znać jak to poszło - możliwe że czas na wyjęcie szyby/.odkręcenie plastikowego panelu zostanie zrekompensowany łatwiejszą/szybszą pracą przy wyklejaniu wnętrza drzwi.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Jak już szyba będzie wyjęta to może warto ją wymienić na tą podwójną, klejoną, dźwiękoszczelną?
To miałoby pełny sens z wygłuszeniem drzwi.
Nie mam dostępu do epera, żeby sprawdzić numery tych nowych szyb i ich ceny.
Ktoś ma taką możliwość?