Strona 14 z 56 PierwszyPierwszy ... 456789101112131415161718192021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 558

Temat: Zmiana audio

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Prośba: jak będziesz wyklejał maty, to zrób jakieś fotki i opis.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    KR/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Cytat Napisał daras Zobacz post
    Prośba: jak będziesz wyklejał maty, to zrób jakieś fotki i opis.
    Jeśli pomogą ci fotki samych wyklejonych drzwi to łap moje: https://www.forum.alfaholicy.org/nas...ml#post2251105.

Nie ja robiłem, więc niestety nie mam co opisać

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Dzięki wielkie. O to mi chodziło

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

[MENTION=82207]Shimmy[/MENTION] z ciekawości, ile kosztowała praca - wygłuszanie przednich drzwi/boczków? kojarzysz może jak zdjęli panele plastikowe w drzwiach - 2 kolegów którzy grzebali na forum przy drzwiach skarżyło się że polegli na zdjęciu tego i wyklejali tylko tyle ile udało się przez otwór głośnika. ja nie próbowałem jeszcze, choć w 159 rozmownotwywałem i przednie i tylne drzwi, więc liczę że i tu da sie to zrobić w miarę rozsądnym czasie i bez strat.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Fachowiec Avatar kozak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    BMW 540i

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    [MENTION=82207]Shimmy[/MENTION] z ciekawości, ile kosztowała praca - wygłuszanie przednich drzwi/boczków? kojarzysz może jak zdjęli panele plastikowe w drzwiach - 2 kolegów którzy grzebali na forum przy drzwiach skarżyło się że polegli na zdjęciu tego i wyklejali tylko tyle ile udało się przez otwór głośnika. ja nie próbowałem jeszcze, choć w 159 rozmownotwywałem i przednie i tylne drzwi, więc liczę że i tu da sie to zrobić w miarę rozsądnym czasie i bez strat.
    Ja się nie podjąłem bo plastiki które trzymają linke od zamka wyglądały mi na kruche a nie miałem zapasowych. Podobno trzeba wyjąć szybę i wtedy cały boczek plastikowy wyjdzie... Podobno .

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    KR/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Nie wiem jak zdjęli. Mam nadzieję, że niczego nie popsuli przy okazji. Szyby działają do tej pory hahaha

Koszt robocizny 850 brutto, ale robiłem to razem z głośnikami.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Screenshot 2020-11-16 093341.jpg
Wyświetleń:	22
Rozmiar:	111.3 KB
ID:	274115

Użytkownik Rowerzysta Avatar 07105415
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia 2.0/200KM

Domyślnie

Potwierdzam, żeby dostać się swobodnie do środka drzwi trzeba wyjąć szybę. W tym celu należy ją opuścić do momentu gdy w dwóch otworach rewizyjnych zobaczmy śruby, które ją trzymają. Po jej demontażu można odkręcać cały ten plastik..., dziś się zabiorę za wygłuszenie i zastanawiam się czy zdemontować okno czy tak jak piszą koledzy wykleić tyle ile się da przez dziurę głośnika... Zobaczymy...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Shimmy Zobacz post
    Nie wiem jak zdjęli. Mam nadzieję, że niczego nie popsuli przy okazji. Szyby działają do tej pory hahaha

Koszt robocizny 850 brutto, ale robiłem to razem z głośnikami.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Screenshot 2020-11-16 093341.jpg
Wyświetleń:	22
Rozmiar:	111.3 KB
ID:	274115
    dzięki. kable do głośników nowe kładli, nie wiesz jak zrobili - czy odcięli kable przy wtyczkach drzwi czy bawili się w wymianę pinów i w drzwiach też dawali nowe kable? wzmak masz w bagażniku?

Cytat Napisał 07105415 Zobacz post
    Potwierdzam, żeby dostać się swobodnie do środka drzwi trzeba wyjąć szybę. W tym celu należy ją opuścić do momentu gdy w dwóch otworach rewizyjnych zobaczmy śruby, które ją trzymają. Po jej demontażu można odkręcać cały ten plastik..., dziś się zabiorę za wygłuszenie i zastanawiam się czy zdemontować okno czy tak jak piszą koledzy wykleić tyle ile się da przez dziurę głośnika... Zobaczymy...
    dzięki, daj znać jak to poszło - możliwe że czas na wyjęcie szyby/.odkręcenie plastikowego panelu zostanie zrekompensowany łatwiejszą/szybszą pracą przy wyklejaniu wnętrza drzwi.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    KR/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

dzięki. kable do głośników nowe kładli, nie wiesz jak zrobili - czy odcięli kable przy wtyczkach drzwi czy bawili się w wymianę pinów i w drzwiach też dawali nowe kable? wzmak masz w bagażniku?
    Wzmak w bagażniku (we wnęce obok bezpieczników) więc i kable musieli całkiem na nowo puścić.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

Jak już szyba będzie wyjęta to może warto ją wymienić na tą podwójną, klejoną, dźwiękoszczelną?
    To miałoby pełny sens z wygłuszeniem drzwi.
    Nie mam dostępu do epera, żeby sprawdzić numery tych nowych szyb i ich ceny.
    Ktoś ma taką możliwość?