a nie trzyma prowadzenie osłony zamka?
Podnieś lekko prawą stronę aby panel wyskoczył z bolca prowadzącego (ma takie nacięcie aby siadło na blasze drzwi) wtedy przesuń ok 1cm - tyle ile się da w prawo i lewą stronę przy zamku odchyl na grubość śrubokręta, jak sobie zaświecisz latarką zobaczysz że trzyma osłona zamka, wsadź płaski śrubokręt między panel a to prowadzenie i puści, najpierw górna część potem 15cm niżej dolna to samo.
ten biały element trzyma panel drzwi, ja miałem to we frontowych drzwiach - ale może z tyłu jest podobnie ?
Tak! Tylny troche inaczej wygląda, nie ma 15cm a pewnie z 5cm. Tak jak mówisz, tak robię ale siedzi mocno. Włożyłem śrubokręt, strzeliło, wtedy panel wychodzi bez zamka, ale zawsze jest wrażenie jakby zaraz miały pęknąć te zatrzaski (między panelem a plastikiem białym zamka). Wtedy, w sumie nie potrzeba demontować klamki, odkręcać zamka etc.
- - - Updated - - -
[MENTION=91242]michaj96[/MENTION] nie pamiętam bo 2 lata temu robiłem audio przód i tył u siebie, już ale poza zdemontowaniem klamki ja odkręcałem zamki a potem ciach wszystko wychodziło jakos. bez wprawy ogarnąłem to i u Ciebie powinno pójść. powodzenia
Nie mam lepszych fotek, wrzucę taką jaką mam
Pokaż załącznik 285422
Dzięki! wykładałeś matą również w rogach wnętrza drzwi? Zaklejałeś również otwory odpływowe na ewentualną wodę, które są na spodzie?
Ostatnia edycja: