Przeniesione z innego wątku dla porządku.
https://www.forum.alfaholicy.org/gi..._po_faceliftingu-post2338461.html#post2338461
Kable oczywiście ekranowane jeśli elektryczne i o przedwzmaku myślałem aby podbić na większa amplitudę niż z radia wychodzi (żeby nie łapać zakłuceń przy niskim poziomie vol) a na finalnym wzmaku obniżyć dopiero. Nie uważasz że to lepsze rozwiązanie jakościowo a dalej dość tanie i proste w montażu?
Czyli wzmocnić ostro na początku linii a na jej końcu, tuż przed wzmacniaczem czy w nim, podzielić - jasne, że prosty dobry pomysł

.
Ewentualnie inny scenariusz to dać za radiem coś co skonwertuje sygnał od razu na jakiś cyfrowy jakości hi-fi i główny wzmak z takim wejsciem użyć?
Super tylko i z jakąś formą zdalnego sterowania trzeba też coś przyrzeźbić.
Mid czy HK do rozbudowy jest o tyle gorszy że wymaga więcej wejść i wyjść wzmaka końcowego, więcej kabli trzeba rzeźbić w jednym miejscu a i potem trudniej to wystroić. Chyba lepiej z base wychodzić, głośniki dać z małymi zwrotnicami montażowymi już przy samych wooferach/tweeterach - taniej, grabniej itp. U siebie zaś mam zwrotnice na przód (mid) które też zajęły mi miejsce i ograniczyły max wielkość wzmaka (jesli ktoś chce duży - ten co mam u siebie jak dla mnie OK Musway M6 V3 czy jakoś tak)...
...
W moim wzmaku mid ori przody mam rozdzielone pasma (nie wszyscy tak mają, chyba Ty pisałeś że masz inaczej)
Mam mieszane uczucia co lepsze. Z jednej strony base prostrzy ale lekka komplikacja (zależy jak dla kogo oczywiście) z tymi zakłóceniami i ciągnięciem drutów.
Mid jeśli się trafi bez wbudowanych filtrów, tak jak u mnie, to łatwizna wszystko wyrobić z 4 kanałów a wszystkie głośniki mamy fabrycznie ściągnięte w docelowe miejsce (pomijam nędzę fabrycznych przewodów).
Ale jak się trafi tak jak u Ciebie to rzeźba jak zrobiłeś.
Ale jakbym konfigurował samochód z zamiarem audio_moda to chyba bym wziął base a nie płacił tyle ze te pseudo "high audio".
Nie bardzo widzę potrzebę używania jakichś zaawansowanych zwrotnic w takim tworze jak car-audio
1. pewnie w każdym DSP jest opcją LPF/HPF i można to tam pociąć, plus dla bezp ze 20uF w szereg tweetera. Oczywiście w opcji, że DSP ma być i ma filtry.
2. nawet jak się nie wytnie wysokich w torze woofera to ktoś to usłyszy w samochodzie poza pomiarowcami? [MENTION=90995]tomek_poznan[/MENTION] ?
Nie bardzo rozumiem na cholerę oni cięli u Ciebie te pasma w mid-wzmaku skoro na tweeterach na bank miałeś te małe elektrolity - co by sugerowało full pasma na tweeter, to czemu też nie na woofer? No chyba, że z rozpędu wszędzie te same głośniczki bo nie wierzę żeby to zabezpieczenie przed strzałem DC (jakoś to się tam fachowo nazywa ale nie pamiętam). W zasadzie to pytanie retoryczne chyba...
Ja nawet nie patrzyłem czy na wyjściach tweeterów mam niskie tony, ale z wyjść wooferów wyrobiłem bez problemu wysokie. Zresztą tak samo jak suba - a przy okazji: mierzyłeś czymś od ilu Hz na dole Ci sub przenosi?