Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Nowe wersje 200KM z GPF od 2018 roku nie mają dodatkowych bocznych chłodnic w zderzaku.

Jak kiedyś czytałem wiele stron zagranicznych to z początku produkcji dowiedziałem się, że nie było żadnych różnic oprócz tych w oprogramowaniu. Obecnie podobno różnią się ilością sond 2 vs 3 (200 vs 280)
różnic jest trochę w zależności od rynku- przykład układy chłodzenia 200 stelvio i giulia nie miała dodatkowych bocznych chłodnic układu chłodzenia. Giulia w 280 również nie ma bocznych. Stelvio 280 na rynek EU ma obie a na rynek USA ma tylko prawą boczną LT czyli układu chłodzenia niskiej temperatury. Ponadto w wersjach na rynek USA są dodatkowe czujniki uderzeniowe montowane w pasie przednim.

Będą nowe kolory w Giulii i Stelvio - bodajże 4. Będzie też wersja z internetem na pokładzie (LTE).

widziałem bilboard w sobote na wjezdzie do gdyni bodajze, bylt na nim giulia i stelvio pomaranczowy metalik

Bo pracuje w firmie, która dostarcza malowane elementy do Stelvio i Giulii.

A nowe wzory felg malujecie?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Nie. Felgi to nie nasza sprawka ;)

Mnie ludzie z salonów straszą, że Giulie po lifcie będą droższe od obecnych od 5 do 10% ze względu na reguły dotyczące emisji CO2.
Ponadto mówią, że na nowe auta nie będzie "żadnych rabatów", tym bardziej, że teraz dla klienta indywidualnego oferują zawrotne 7%, chociaż walczę o rabat 21% dla klienta VIP ;)

Na podstawie informacji z zachodu od ludzi, którzy mają wtyki w AR:
- wyświetlacz będzie dotykowy (ale chyba gałka też będzie)
- zmieniona kierownica
- zmieniona gałka zmiany biegów
- bardzo kosmetyczne zmiany z zewnątrz i wewnątrz
- prawdopodobnie dalej nie będzie świateł LED w opcji (to przyjdzie dopiero za około 2 lata, kiedy będzie właściwy facelift).

To, co przychodzi we wrześniu nawet nie jest face liftem, tylko nowym rokiem modelowym. Zmiany będą naprawdę malutkie i największą będzie dotykowy ekran. Poza tym same drobiazgi.

Właśnie armia amerykańska doszła do wniosku, że ekrany dotykowe (na razie na okrętach) to nie najlepszy pomysł i spowodował dwie bardzo kosztowne kolizje. Aż strach pomyśleć za ile wypadków i ofiar odpowiadają w rzeczywistości ekrany dotykowe - myślę że więcej niż sobie wyobrażamy. W końcu dieselgate też wytropili.

Clubalfa.it zapowiedział że lifting stelvio i giulii będzie w listopadzie na rocznik modelowy 2020. Mają dostać "znaczące innowacje technologiczne"

Ja obstawiam, że zmiany w roczniku modelowym 2020 mogą polegać na wprowadzeniu aktywnego asystenta pasa ruchu oraz dotykowego wyświetlacza a jak będzie w rzeczywistości to zobaczymy jak uruchomią nowy konfigurator.
Osobiście wstrzymuje się z decyzją o zakupie do czasu pojawienia się nowego konfiguratora...

Ja obstawiam, że zmiany w roczniku modelowym 2020 mogą polegać na wprowadzeniu aktywnego asystenta pasa ruchu oraz dotykowego wyświetlacza a jak będzie w rzeczywistości to zobaczymy jak uruchomią nowy konfigurator.
Osobiście wstrzymuje się z decyzją o zakupie do czasu pojawienia się nowego konfiguratora...

No w sumie też bym się wstrzymał na Twoim miejscu

ja bym nie chciał dotykowego wyświetlacza, a przylepiony tablet to bylaby masakra.

Chyba na dźwigni widzę wykończenie w skórze o ile się nie mylę

alfa-romeo-giulia-interni-2.jpg
Chyba wzięli sobie do serca narzekania m.in. z TopGear: "Infotainment and interior not up to the Germans".
Kierownica w końcu wygląda. Już miałem zamawiać wersję Q, poczekam na nową "standardową".

Amortyzatory
Powrót