Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Może podsumuję krótko dla tych którzy nie poradzą sobie z słuchaniem amerykanina czy czytaniem niewyraźnego dokumentu.
1.nowa konsola środkowa (wycięcie/podłokietnik/przeorganizowanie), nowy drążek zmiany biegów (bardziej przypomina ten z nowych BMW) i kierownica (grubsza, perforowana skóra) - to już widzieliśmy na fotkach.
2. w opcji radia 8.8" wyświetlacz jest dotykowy jakieś bliżej nieokreślone nowe funkcje, 6.5 zostaje jak był
3.Atonomiczny pojazd - piszą że coś jak Tesla
4.Wyższe wersje Stelvio będą różnić się wyglądem zewnętrznym od podstawowych (pewnie coś jak Giulia Veloce różni się od Super)
5.2 nowe kolory nadwozia - anodyzowany niebieski i biały lunarc
6.FCW w standardzie (w EU był, w USA była dopłata, teraz będzie stanard i tam)
7.Radio satelitarne i darmowa subskrypcja na rok
8.laminowane szyby (pewnie boczne/tylna, bo chyba nie są) i ogólnie poprawiony komfort pod względem szumów i wibracji
9.connected services - 1 rok gratis: SOS, hotspot, zdalne updaty
10.Tylko 2 opcje radia - uproszczony wybór
11.Cennikowy/konfiguratorowy zamęt zlikwidowany (no i dobrze, bo można było kupić wypas za kupę kasy a nie miał jakiejś podstawowej opcji) - nie będzie aż tyle opcji (pewnie bardziej pakiety i poziomy wyposażenia), dlatego ilość możliwych konfiguracji fabrycznych spadnie o 90% (zgaduję: niższe koszty produkcji? auta na stocku skonfigurowane bardziej kompletnie/spójnie - np bez totalnych braków jak to dzisiaj?)
12.Bardziej wyraźne różnice wyglądu ze względu na wersję wyposażenia

Ja z tego dokumentu rozumiem, że ekran 6.5 znika
zgoda - mój błąd - przyznaję że nieuważnie przeczytałem, a gadaninę słuchałem w tle pisząc emaile. tak to wygląda że znika 6.5" co też ma pewien sens.Też tak rozumiem, 8.8 dotykowy zastępuje całkowicie stary 6.5.
Szczerze powiedziawszy dla mnie z tej listy opcj (w przypadku Giulii) to jakieś znaczenie moze mają tylko polepszenie tłumienia szumu (szyby + pewnie jakieś wygłuszenia), może jeśli radio dopracowali to bym się też cieszył (nie chodzi o touchscreen, na tym mi totalnie nie zależy).Czyli warto było czekać .
Czyli warto było czekać .
Czy już wiadomo kiedy wprowadzą rok modelowy 2020?
Na razie to tylko przecieki i to z rynku amerykańskiego.
Tak, racja właśnie dostałem nową informację:
Zamawiać MY2019 mozna do 15 października
MY2020 od listopada/grudnia, wycofany będzie b-tech.
Ten facelifting (skoro okazuje się realny) trochę wybił mnie z tropu. Aż do chwili obecnej byłem zapewniany przez lokalnego dealera, że nic nie wie o faceliftingu, że te plotki są od lat i nie sprawdzają się, teraz nie bardzo w to wierzę. Uznając te zapowiadane modyfikacje jako pewne, czy Waszym zdaniem jest możliwa taka sytuacja - zamówienie teraz, a zanim zaczną to zamówienie procedować (podobno czas realizacji to 3 m-ce) - odbiór już MY2020 (skoro ma to nastąpić w XI)?
Do tej pory slyszalem, ze najwazniejsza jest data podpisania umowy leasing'owej i oplate wstepna tez odpiszesz jezeli data zaplaty FV bedzie jeszcze w tym roku.
A może wiadomo coś o zmianach zewnętrznych pojazdu np. światła (mijania, drogowe) - czy będą nadal tylko ksenonowe?, może jakieś zmiany mocy silnika?.