Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

To i tak jest dramat. W dzisiejszych czasach, gdzie premiera pralki czy lodówki ma światową oprawę, brak możliwości złożenia zamówienia na auto niby klasy preminum to jest kurna żartowanie z klientów i tracenie kasy workami. Już spalili efekt świeżości i nowości tego faceliftingu.
Żeby tylko pralka, lodówka... Każdy nowy smart watch od samsunga, to jest szoł, marketing nabuzowany do granic, akcje reklamowe, media społecznościowe, blogerzy itp. buzują, przedsprzedaże itp. A tu auta za gruby hajs, ktoś ma jakiś cennik wyszarpany gdzieś tam, plotki, nikt nic nie wie... Może im klienci nie są do niczego potrzebni.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

konfigi sa juz nowe, sprzedawcy je maja w wewnetrznych plikach / siatkach, sa ceny wszystkiego, sa rabaty. Nie ma tylko przelozenia na konfigurator na stronie dla klienta oraz na wewnetrzny program do sporzadzania zamowien tzn. nie ma on pelnej funcjonalnosci, nie sa podpiete wszystkie opcje itd.

Mi ostatecznie udalo sie zlozyc zamowienie w tym tygodniu ale manualnie tzn. wybralem model bazowy, dodalem opcje, dostalem oferte po czym zostalo to mailowo wyslane do centrali a centrala przekazala do wloch. Przy czym moja sytuacja jest nietypowa (czekam na samochod od poczatku wrzesnia) i podeszli do mojego zamowienia indywidalnie, co biorac pod uwage fakt, ze tak naprawde dealerzy maja zwiazane rece przez nieogarnietych wlochow jest OK z mojego punktu widzenia, staraja sie robic co sie da, nie majac wszystkich narzedzi.

No to skoro są ceny wszystkiego to czemu nie wrzucą PDFa z cennikiem na stronę? W czym problem? Że nikt nie wie jak z DOCX zrobić PDF?
A może że klienci zobaczą i jeszcze o zgrozo zaczną przychodzić do salonów? Nie daj boże jakiś będzie chciał coś kupić i co wtedy?

Nie ma na to wytłumaczenia, zachowanie koncernu jest bardzo dziwne i sami sobie szkodzą, mają bardzo fajny produkt, którego nie da się praktycznie kupić (co najwyżej spod lady) a potem się dziwią że wyniki złe..

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

W oparciu o to co się dzieje i w porównaniu do tego jak to wygląda w normalnych firmach przy okazji wprowadzania czegoś nowego, jakiejś premiery to tak obiektywnie na to patrząc to spokojnie można by powiedzieć, że działanie na szkodę firmy. Przecież to są jaja jak berety. Efekt wow tego liftingu pomijając że małego poszedł w pizdu, nie mówiąc o możliwych sprzedanych egzemplarzach na koniec roku jak ludzie kosztów szukali, z resztą jaki koniec roku, mamy już po styczniu a tutaj czarna dupa...

Panowie, cennik mają, ja nawet dostałem na maila taki fajny w xls, z obrazkami, opisami. Ale to nie zastąpi konfiguratora - nie każdy chce się doktoryzować z opcji, wykluczeń, pakietów, itd. Co do wyprzedaży stocku to ceny są ok. Ale pod warunkiem że chcesz czarny środek, Ford też kiedyś miał czarny do wyboru hehe. Te ich stockowe konfiguracje są po prostu biedne.

Abstrakcja jakaś. Spłacam zaraz Giulie w leasingu i myślałem, że płynnie przesiądę się na Stelvio...
Nie zdziwię się jak konfigurator odpalą w czerwcu a zamówione samochody zaczną się pojawiać w październiku... :suicide2:

Ostatnia edycja:
czy ktoś sie orientuje czy stockowe S czy G z 2019 r w wersji Q mają ten cholerny GPF?

Panowie, cennik mają, ja nawet dostałem na maila taki fajny w xls, z obrazkami, opisami. Ale to nie zastąpi konfiguratora - nie każdy chce się doktoryzować z opcji, wykluczeń, pakietów, itd. Co do wyprzedaży stocku to ceny są ok. Ale pod warunkiem że chcesz czarny środek, Ford też kiedyś miał czarny do wyboru hehe. Te ich stockowe konfiguracje są po prostu biedne.
A ten XLS to od Stelvio czy Giulii? A jak od Giulii to podzielisz się Pan?
W zamian mam podwawelską albo żyletki ;)
https://youtu.be/bmCSl8Hb6p0

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Dostałem tylko cennik stelvio, bo to mnie interesowało. Na pewną mają też do Giulii, zresztą ktoś już tu chyba wklejał fragmenty.

czy ktoś sie orientuje czy stockowe S czy G z 2019 r w wersji Q mają ten cholerny GPF?
skoro w 2.0 muszą wstawiać, to obstawiam że w Q tym bardziej? w dzisiejszych czasach to jedynie chyba wolnossące, niewyżyłowane benzyniaki, pewnie raczej bez turbo przechodzą bez GPFa?

skoro w 2.0 muszą wstawiać, to obstawiam że w Q tym bardziej? w dzisiejszych czasach to jedynie chyba wolnossące, niewyżyłowane benzyniaki, pewnie raczej bez turbo przechodzą bez GPFa?

no niestety w mocnych wolnossących np mustangach 5.0 też weszły w 2019 gpfy i są z tym spore problemy, wiztyty w serwisach itd ciekawe jak w alfach to sie spisuje bo już chyba nie ma odwrotu ...

lepiej miec GPF niz jezdzic takim mulem jak mazda ;) 6-tki calkiem ladne samochody wizualnie ale w najmocjniejszej wersji wolnossace 2,5 L - 194 hp, 258 momentu, 8,1 do setki ...

no właśnie o tym pisałem parę postów wcześniej - tylko niewysilone silniki i to z odpowiednio przygotowanym programem ECU spełniają normy bez GPF

lepiej miec GPF niz jezdzic takim mulem jak mazda ;) 6-tki calkiem ladne samochody wizualnie ale w najmocjniejszej wersji wolnossace 2,5 L - 194 hp, 258 momentu, 8,1 do setki ...

Przy masie niemal identycznej jak w Giulii Super 2.0 T Mazda jest wolniejsza o ponad 1 sek do 100km/h ?? Wychodzi na to,że albo silnik Alfy to rewelacja albo skrzynia ZF miażdży szybkością a pewnie składa się na to i jedno i drugie.

Przy masie niemal identycznej jak w Giulii Super 2.0 T Mazda jest wolniejsza o ponad 1 sek do 100km/h ?? Wychodzi na to,że albo silnik Alfy to rewelacja albo skrzynia ZF miażdży szybkością a pewnie składa się na to i jedno i drugie.

Zdziwienie raczej nie na miejscu ;) Jedyne co w tych dwóch autach jest podobne to moc *maksymalna*, natomiast dzięki turbo i momentowi o (katalogowo) ponad 70nm wyższemu, przebieg wykresu mocy jest dużo lepszy w Giulii i stąd przewaga. Skrzynia, napęd jeszcze tylko prawdopodobnie zwiększają efektywność przekazywania mocy.

Czyli wychodzi na to,że trzymanie się przez Mazdę wolnossaków ma swoje minusy.

Amortyzatory
Powrót