Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Chyba coś jest zamieszane między cennikami/siatką, a rzeczywistością.
Dostałem dziś ofertę na POlift ale 2019. Ponoć to wersja "specjalna" TI, a w ofercie SUPER. Generalnie wyposażenie nie bardzo się klei z siatką..
Może te wersje "FIRST EDITION" były wypuszczane jak im wyszło, a dopiero później stworzono siatkę wyposażenia.

- - - Updated - - -

Zapraszam do kontaktu bezpośredniego w celu umówienia się na jazdę testową lub w celu przygotowania oferty.

Michał Welsandt
tel: 515 148 731
michal.welsandt(a)reiski.pl

To ja już piszę @ :)

W Krakowie jest Stelvio (2 lub 3 szt) w nowej wersji na 2020 - oglądałem we wtorek, były jeszcze na serwisie tuż po przyjeździe, ale udało się wsiąść obejrzeć "pomacać".
Jakby kogoś interesowało, to jeden egzemplarz ma tapicerkę w kolorze beżowym - ładnie to wygląda ale niestety poza tapicerką i plastikami, beżowa jest również dolna wykładzina, co może być dość niepraktyczne.

Dzięki za podzielenie się spostrzeżeniami. W ogromnej ilości informacji jaką przekazuje AR na temat wersji 2020 to naprawdę wiele :)
Nie zmienia to faktu, że informacja mimo że cenna to mniej więcej taka jak oglądanie finału ligi mistrzów przez radio :)

Bo to nie jest pierwsze lepsze auto, tylko auto dla koneserów. Najpierw sam musisz udowodnić, że jesteś go wart i pierwszy etap selekcji odbywa się w salonach :D

Może przed zakupem odbyć pieszą pielgrzymkę do salonu z modelami 2020. Tam nas ocenią po czynach i ewentualnie obsłużą. Stacho ma szansę na zakup: pielgrzymkę wykonał :)

Zapraszam do kontaktu bezpośredniego w celu umówienia się na jazdę testową lub w celu przygotowania oferty.

Michał Welsandt
tel: 515 148 731
michal.welsandt(a)reiski.pl

Jedna jaskółka wiosny nie czyni ale życzę sukcesów. Warto zauważyć, że Pan Michał jest chyba pierwszym sprzedawcą, który zauważył forum Alfaholicy. Może warto dać Panu Michałowi szansę? Może jako jednemu z niewielu zależy na sprzedaży?
Z drugiej strony Alfaholicy mają ładnych kilka lat i czy AR Polska tego nie zauważa? Nie czyta opinii? Może wychodzą z założenia, że osoby, które tu sa aktywne to osoby, które mają AR i więcej nie kupią? Powinni wysłać tajnego klienta po salonach i zweryfikować to co jest na forum napisane?

Co mnie jeszcze zastanawia: Czechy, Niemcy, GB, mają strony z konfiguratorami modeli 2020, a Polska musi czekać. Czyżby ktoś kogoś miał gdzieś?

Dzwoniła dzisiaj pani z Włoch (w odpowiedzi na mojego maila wysłanego przez formularz) - twierdzi że manager produktu przekazał jej że nowe cenniki i konfigurator będą od 1 lutego.
Zobaczymy...

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Może przed zakupem odbyć pieszą pielgrzymkę do salonu z modelami 2020. Tam nas ocenią po czynach i ewentualnie obsłużą. Stacho ma szansę na zakup: pielgrzymkę wykonał :)

Moje pielgrzymowanie to 300 km w jedna stronę, ale nie narzekam- "taki mamy klimat" jesteśmy jedynie pionkami w marketingowej machinie koncernu FCA - wydrzesz Alfę, będzie twoja, odpuścisz to znaczy żeś niegodzien ;)

- w moim rodzimym salonie jakoś rozmowa nam się nie klei, zarobieni czasu nie mają... Pozytywne wrażenie robi Kraków i Bydgoszcz zobaczymy jaki będzie finał ;)

Dzwoniła dzisiaj pani z Włoch (w odpowiedzi na mojego maila wysłanego przez formularz) - twierdzi że manager produktu przekazał jej że nowe cenniki i konfigurator będą od 1 lutego.
Zobaczymy...

A mnie ta sama pewnie pani przekazała, że aktualizacje ma dla navi 6,5 cala będą do końca grudnia. Teraz się zastanawiam, czy mówiła, którego roku.

- w moim rodzimym salonie jakoś rozmowa nam się nie klei, zarobieni czasu nie mają... Pozytywne wrażenie robi Kraków i Bydgoszcz zobaczymy jaki będzie finał ;)

w Lublinie tez sie staraja, moje zamowienie na MY2020 jest juz w potwierdzone w systemie, czekam na realizacje, tzn. az sie wlosi wezma za produkcje ;O

Zobaczymy...
Do mnie jeszcze nic nie napisali, buuu

Patrzę na niemiecki konfigurator Giulii Veloce i z tego co widzę, to oba pakiety asystentów wymagają dodania "3D-Nav" za 1,500 EUR. Strasznie słabe, bo nie potrzebuję nawigacji w samochodzie, który Car Play, a na asystentach jak najbardziej mi zależy.

Zostaw skodę w rozliczeniu u dealera, weźmiesz za nią trochę mniej, ale wyjedziesz nowym autem. Upust branżowy wynosi dodatkowe 5%, ale dotyczy nielicznych zawodów i to raczej takich, które wybierają Lexusa lub Jeepa :P

BTW. Gdyby FCA Poland zrobiła badania preferencji pokazujące, jakie zawody kupują Alfę w Polsce, to upust branżowy powinien dotyczyć szeroko rozumianej branży IT, a nie lekarzy, prawników i księży :P
Tak też chciałem zrobić ale 2 lata temu dałem 142 tys za skode a chcą ja za 72 odkupić.
Za najem Alfy chyba nie zapłacisz 70ts za 2 lata nawet.
Ekonomicznie się to nie kalkuluje.

Tak też chciałem zrobić ale 2 lata temu dałem 142 tys za skode a chcą ja za 72 odkupić.
Za najem Alfy chyba nie zapłacisz 70ts za 2 lata nawet.
Ekonomicznie się to nie kalkuluje.
Każde auto najwięcej traci na wartości przez pierwsze 2-3 lata. Jak oddajesz auto po 2 latach najmu, to nie Ty go będziesz sprzedawał. Dealer wystawi go jako demówkę z małym przebiegiem, dorzuci rok gwarancji gratis i pójdzie jako salonowa okazja. Ty swojej skody tak nie sprzedasz :(

Tak to właśnie działa. Na pewno Twoje auto w zależności od przebiegu wystawią za connajmniej kilkanaście tysięcy złotych więcej.

Połowa wartości za 2-letnie auto marki popularnej to bardzo mało, ale na tym marżę buduje dealer. Utrata wartości po 2 latach dla Skody to max 35-40%, ale nie 50.

Spróbuj wystawić swoje auto w internecie. Jeśli Twój Superb jest w miarę sensownie wyposażony, sprzeda się bardzo szybko za dużo lepsze pieniądze.

Ostatnia edycja:
popatrz na opis kolegi - 1.8 TSI działa jak odstraszacz nawet dla zagorzałego fana marki.

Masz może coś takiego dla Giulii? ;>

GIULIA MY2020

Ta siatka jest od listopada, jest pełna błędów a AR Polska sama nie wie co jest standardem, opcją dla poszczególnych modeli. Przerabiam temat od grudnia, mój samochód zostanie wyprodukowany 14 lutego, do dzisiaj nie wiadomo ile będzie kosztować bo cena na dokumencie z AR ciągle się zmienia i nikt nie potrafi odpowiedzieć dlaczego. AR Polska to jest jakieś totalne średniowiecze. Cyrk.

Amortyzatory
Powrót