Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

elvis_bio

Nowy
Auto
-
Zakup Stelvio/Giulia MY2020

Cześć, niedawno dowiedziałem się w ADF, że zakup Stelvio na zamówienie był możliwy do końca lipca, a Giuli jak dobrze pamiętam jest do połowy sierpnia. Po tym czasie książki będą zamknięte i chyba spodziewają się odświeżonych modeli. Jakby ktoś miał więcej informacji co do dostępności, cen, informacji na temat nowych modeli to zapraszam do dyskusji.

Ostatnia edycja:
Mnie ludzie z salonów straszą, że Giulie po lifcie będą droższe od obecnych od 5 do 10% ze względu na reguły dotyczące emisji CO2.
Ponadto mówią, że na nowe auta nie będzie "żadnych rabatów", tym bardziej, że teraz dla klienta indywidualnego oferują zawrotne 7%, chociaż walczę o rabat 21% dla klienta VIP ;)

Na podstawie informacji z zachodu od ludzi, którzy mają wtyki w AR:
- wyświetlacz będzie dotykowy (ale chyba gałka też będzie)
- zmieniona kierownica
- zmieniona gałka zmiany biegów
- bardzo kosmetyczne zmiany z zewnątrz i wewnątrz
- prawdopodobnie dalej nie będzie świateł LED w opcji (to przyjdzie dopiero za około 2 lata, kiedy będzie właściwy facelift).

To, co przychodzi we wrześniu nawet nie jest face liftem, tylko nowym rokiem modelowym. Zmiany będą naprawdę malutkie i największą będzie dotykowy ekran. Poza tym same drobiazgi.

Ostatnia edycja:
Ja dzwoniłem w dwa miejsca, nic oficjalnego jeszcze nie wiadomo. Mi właśnie mówili że mają być Ledy. Jak będzie czas pokaże. Co do zamówień, to nie ma nic wspólnego z liftem podobno. Z tego co wiem, zamówienia dalej będą przyjmowane

U innych producentow jest podobnie. Na przelomie lipca i sierpnia juz nie zamowisz modelu tegorocznego w sensie specyfikacji. Zamowisz model przyszloroczny ale dostarcza Ci jeszcze w tym roku. Ma to jakis zwiazek z wymaganiami homologacyjnymi czy cos podobnego.

Tu raczej nie chodzi o lifting, tylko rocznik modelowy MY2020.

Już zmieniłem tytuł tematu. Czyli rozumiem, że na rok 2018, 2019 też były takie lekkie udoskonalenia? Czy dopiero 2020 takie coś dostaje?

Udoskonaleń o ile mi wiadomo żadnych nie było do tej pory. Znaczy może jakieś różnice były,ale to bardziej wersję softu czy tam producent uszczelek itp.

Mnie ludzie z salonów straszą, że Giulie po lifcie będą droższe od obecnych od 5 do 10% ze względu na reguły dotyczące emisji CO2.
Ponadto mówią, że na nowe auta nie będzie "żadnych rabatów", tym bardziej, że teraz dla klienta indywidualnego oferują zawrotne 7%, chociaż walczę o rabat 21% dla klienta VIP ;)

Na podstawie informacji z zachodu od ludzi, którzy mają wtyki w AR:
- wyświetlacz będzie dotykowy (ale chyba gałka też będzie)
- zmieniona kierownica
- zmieniona gałka zmiany biegów
- bardzo kosmetyczne zmiany z zewnątrz i wewnątrz
- prawdopodobnie dalej nie będzie świateł LED w opcji (to przyjdzie dopiero za około 2 lata, kiedy będzie właściwy facelift).

To, co przychodzi we wrześniu nawet nie jest face liftem, tylko nowym rokiem modelowym. Zmiany będą naprawdę malutkie i największą będzie dotykowy ekran. Poza tym same drobiazgi.

To niech se mówią. Oni zawsze tak bredza, żeby wepchnąć to co mają na placu. Nie będzie rabatow????????? to ciekawe kto te padline kupi po cenie katalogowej jak teraz jeszcze można kupić nowe fury z 2018 albo 2017?????????????????? typowy tępy markieting...

w ramach retrofitów przewijają mi się części z nowszych aut od mojego (2017) - trochę się jednak pozmieniało - np. przełącznik DNA na chwilowy, AA/Carplay został przecież dodany w 2018, jakość plastików tu i ówdzie - drobiazgi, ale i teraz nie nadchodzą dramatyczne zmiany.

Cześć, niedawno dowiedziałem się w ADF, że zakup Stelvio na zamówienie był możliwy do końca lipca, a Giuli jak dobrze pamiętam jest do połowy sierpnia. Po tym czasie książki będą zamknięte i chyba spodziewają się odświeżonych modeli. Jakby ktoś miał więcej informacji co do dostępności, cen, informacji na temat nowych modeli to zapraszam do dyskusji.

Dla Stelvio planowany jest lifting. Plotki mówią o dotykowym ekranie, światłach LED i pojawiają się zdjęcia nowej konsoli środkowej.

O zmianach w Giulii nic nie słyszałem.

Ale system zamówień faktycznie działa tak beznadziejnie, że auto zamówione w listopadzie (Giulia) dotarło niedawno więc nic mnie już nie zdziwi. Najlepiej jest szukać aut stojących u dilera. Niekoniecznie w ADF, bo oni w mojej ocenie są mało skłonni do jakichkolwiek rabatów.

Ja zamówiłem na początku listopada 2018 i od 14 stycznia jeżdżę.

Na strone alfaromeo.it pojawila sie wersja (a moze byla) TI. Ale to nic jak wejdziecie na wersje silnikowe to jest turbo benzyna 280hp o pojemnosci 2.2.

Załączniki

• alfaromeostelvio2.2.jpg
    alfaromeostelvio2.2.jpg
    31.9 KB · Wyświetleń: 90
literówka, parametry 280HP/400Nm i obroty dla których są podane dokładnie jak w dotychczasowej benzynie 2.0.

"Sportowy sedan Alfy do końca września kosztuje od 123 132 złotych za wersję Business z 2018 roku z silnikiem benzynowym 2.0 o mocy 200 KM."
G nie promocja.. w 2018 za wersje Business 2017 w ADF chcieli - 125 000, a potem za 119 000.

Ale czy to czasem nie są ceny netto?

"Sportowy sedan Alfy do końca września kosztuje od 123 132 złotych za wersję Business z 2018 roku z silnikiem benzynowym 2.0 o mocy 200 KM."
G nie promocja.. w 2018 za wersje Business 2017 w ADF chcieli - 125 000, a potem za 119 000.

2 lata temu wszystkie samochody były tańsze. Od tamtego czasu trzeba było dostosować się do nowym norm spalin i ceny skoczyły u wszystkich (przy okazji kasując połowę dostępnych silników).

Dobra promocja, taniej raczej nie będzie (chyba że na diesla z 2016 ;p). W 2018 wchodziło WLTP, wtedy spore obniżki były dodatkowo powodowane zmianą norm - auta niespełniające nowej normy musiały być zarejestrowane przed wrześniem 2018, jeśli później to były z tym jakieś dodatkowe hocki klocki.

Hey przymierzam się do zakupu Stelvio jednak po info że będzie jakiś delikatny facelifing postanowiałem jeszcze poczekać i w między czasie jak najwięcej się dowiedzieć o tym pięknym autku:). Żeby nie zakładać kolejnych niepotrzebnych tematów chciałem tylko zapytać czy są jakieś różnice mechaniczne w silnikach 2.0 200km i 280km w sensie inna skrzynia itd. czy raczej jest to raczej kwestia softu. Pytam stąd że np. w Fordzie to normalna praktyka :).

Jak kiedyś czytałem wiele stron zagranicznych to z początku produkcji dowiedziałem się, że nie było żadnych różnic oprócz tych w oprogramowaniu. Obecnie podobno różnią się ilością sond 2 vs 3 (200 vs 280)

Amortyzatory
Powrót