Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Ta siatka jest od listopada, jest pełna błędów a AR Polska sama nie wie co jest standardem, opcją dla poszczególnych modeli. Przerabiam temat od grudnia, mój samochód zostanie wyprodukowany 14 lutego, do dzisiaj nie wiadomo ile będzie kosztować bo cena na dokumencie z AR ciągle się zmienia i nikt nie potrafi odpowiedzieć dlaczego. AR Polska to jest jakieś totalne średniowiecze. Cyrk.

Nie masz żadnej umowy przedwstępnej z kwotą?

BTW. Gdyby FCA Poland zrobiła badania preferencji pokazujące, jakie zawody kupują Alfę w Polsce, to upust branżowy powinien dotyczyć szeroko rozumianej branży IT, a nie lekarzy, prawników i księży :P

To kolejna wymowka aby nie dawac rabatow. Bo po co prawnikowi AR skoro trzeba jezdzic z predkosciami zgodnymi z przepisami. Lekarz przeciez nie bedzie ryzykowal zdrowiem wchodzac szybko w ciasny zakret. A ksiadz nie bedzie grzeszyl urzekajac plec kobieca swoja AR :)

volvo xc60 - fajnie wyglada typowy szwedzki samochód, wnętrze tragedia chodz juz nie tak zimno jak w starszych modelach, prowadzenie fajne raczej gotowa na bycie statecznym na lodzie i w trudnych warunkach silnik 2.0 T3 chyba 150KM daje całkiem rade z automatem ale no moja 159 2.0 jtdm jest żwawsza.
Jak ktoś się zastanawia nad Volvo a Alfą - ciekawostka - od marca 2020 będzie montowane ograniczenie prędkości do 180 km/h. Zdjęcie tego == utrata gwarancji. Patrzyłem z ciekawości na wage obu aut - Stelvio jest lżejsze o prawie 0,5 t czy mi się wydaje (vs XC60) ?

Ta kierownica prawdopodobnie przywędrowała ze Stanów.
Szkoda że ktoś chciwy wyciągnął karbonową wstawkę z koniczynką.
Ciężko wyhaczyć np boczki drzwi z Q z kompletnymi listwami, zawsze znajdzie się Janusz biznesu który rozłoży to wszystko na atomy i sprzedaje pojedyncze sztuki za sumaryczną kwotę wyższą niż nówki fabryczne.

Raczej tempomat. Grzana kiera jest elementem pakietu Adaptacja wyposażenia dla zimnych krajów. Czy jakoś tak.

grzana kierownica jest częscią pakietu zimowego (podgrzewane fotele i dysze spryskiwaczy), a wyposażenie dla zimnych krajów to jakieś mało znaczące niby szczegóły - nie wiem dokładnie co w Giulii to znaczy, ale zawsze to były rzeczy typu większy aku i/lub mocniejszy rozrusznik (w dieslu), nic więcej

zerknijcie na ceny w Belgii, wg mojej wiedzy większe firmy bez problemu dostają 15% od ceny cennikowej nie wiem jak mniejszy klient

Ta siatka jest od listopada, jest pełna błędów a AR Polska sama nie wie co jest standardem, opcją dla poszczególnych modeli. Przerabiam temat od grudnia, mój samochód zostanie wyprodukowany 14 lutego, do dzisiaj nie wiadomo ile będzie kosztować bo cena na dokumencie z AR ciągle się zmienia i nikt nie potrafi odpowiedzieć dlaczego. AR Polska to jest jakieś totalne średniowiecze. Cyrk.
Wg. tej siatki do Veloce TI nie można wziąć audio Harman Kardon, to jakiś nonsens...

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

No to odliczam czas do uruchomienia nowego konfiguratora, emocje jak oczekiwanie na Nowy Rok. Różnica jest taka, że Nowy Rok zawsze nadchodzi, a konfigurator AR - pewnie znowu nie. Pewnie znów AR Polska pokaże swoim klientom a więc OSOBOM JĄ UTRZYMUJĄCYM :fuck:

No mamy 1 lutego, konfigurator i cenniki stare, a może to będzie jednak 2 lutego bo w sumie luty ma 29 dni, a poza tym to chyba nie było konkretnego przekazu od dumnie zwiącym się Product Managerem człowieka, że będzie to w 2020 roku przecież:D

Ja mam najświeższe wiadomości, oficjalne uruchomienie konfiguratora w PL będzie 30 lutego 2020. Z tej okazji FCA przygotowuje szereg atrakcji i niespodzianek, np. właściciele samochodów AR będą mogli wziąć udział w loterii na 1% rabat na wersję BYZNES. Niestety ostatni punkt regulaminu upoważnia do udziału tylko uczestników będących w związku konkordatowym, o imionach Janusz i Karyna.
Dodatkowo FCA GWARANTUJE, że od 31 lutego 2020 żadna AR już nigdy się nie zepsuje - tu niestety też mały haczyk: dotyczy wersji z 2020r.

Ostatnia edycja:
No mamy 1 lutego, konfigurator i cenniki stare, a może to będzie jednak 2 lutego bo w sumie luty ma 29 dni, a poza tym to chyba nie było konkretnego przekazu od dumnie zwiącym się Product Managerem człowieka, że będzie to w 2020 roku przecież:D
daj spokój kto by chciał w weekend konfigurator oglądać .. ;)

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

- w moim rodzimym salonie jakoś rozmowa nam się nie klei, zarobieni czasu nie mają... Pozytywne wrażenie robi Kraków i Bydgoszcz zobaczymy jaki będzie finał ;)

Serio ?
ostatnio odstawiajac Q na serwis podszedlem do salonu zapytac o cenniki i konfigurator na stelvio2020
to mi "odburknięto" że od lutego...
wyszedlem z zalozenia ze z gburem gadał nie będę odwróciłem sie na pięcie i sobie poszedłem :)

w

Serio ?
ostatnio odstawiajac Q na serwis podszedlem do salonu zapytac o cenniki i konfigurator na stelvio2020
to mi "odburknięto" że od lutego...
wyszedlem z zalozenia ze z gburem gadał nie będę odwróciłem sie na pięcie i sobie poszedłem :)

w

Nie wnikając w szczegóły - na temat obsługi w salonach AF szkoda bić piany, tam się chyba długo nic nie zmieni, a trafienie na handlowca rzeczywiście zainteresowanego sprzedażą należny rozpatrywać w kategoriach wyjątku a nie reguły.

Poza tym, tam nikt nic nie wie, albo masz dwie sprzeczne informacje... dopóki rozmawiasz ogólnie - jeszcze jest OK, ale jak decydujesz się na zakup i przechodzisz do szczegółów to uzbrój się w cierpliwość bo do końca nie wiesz co kupujesz i za ile ;)

https://youtu.be/fu33sxY916o

Słucham sobie dla odprężenia :)

- - - Updated - - -

Piszesz o KR czy CB? Facet z Bydgoszczy opublikował tu konfigi MY2020. A konfigurator na stronie rzeczywiście w styczniu nie ruszył...

- - - Updated - - -

Ja mam najświeższe wiadomości, oficjalne uruchomienie konfiguratora w PL będzie 30 lutego 2020. Z tej okazji FCA przygotowuje szereg atrakcji i niespodzianek, np. właściciele samochodów AR będą mogli wziąć udział w loterii na 1% rabat na wersję BYZNES. Niestety ostatni punkt regulaminu upoważnia do udziału tylko uczestników będących w związku konkordatowym, o imionach Janusz i Karyna.
Dodatkowo FCA GWARANTUJE, że od 31 lutego 2020 żadna AR już nigdy się nie zepsuje - tu niestety też mały haczyk: dotyczy wersji z 2020r.

Hehe dobre. Ale nie wiem czy AR Polska zrozumie, pomyślą że to komplement i zapożyczą uznając to za dobry pomysł na marketing, bo lepszych jak widać nie mają :)

Amortyzatory
Powrót