Dziękuję bardzo za rzeczowe odpowiedzi![]()
Dziękuję bardzo za rzeczowe odpowiedzi![]()
Alfie już się takie rzeczy zdarzały, na przykład przy 156. Co prawda inne czasy oraz inna sytuacja marki, ale precedens jest.
Szczegóły, jeżeli ciekawią, w linku poniżej w sekcji "facelifts":
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_156
Pozdrawiam,
Arek
Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
A z drugiej strony w 159 liftingi ograniczały się głównie do zmiany kolorystyki wnętrza.
Tak jak pisałem, potencjalny lifting Giulii/Stelvio dopiero po Tonale. Tonale ma zapoczątkować nową linię stylistyczną i to jest info bezpośrednio od ludzi z Włoch. Więc jeśli się pojawi Tonale to pewnie nie wcześniej niż rok po nim można liczyć na zmiany w wyglądzie Giulii i Stelvio.
W zeszłym roku jeszcze pojawiały się opinie, że wdrożenie dwudrzwiowej Giulii też może być okazją do liftingu, ale z tych planów jak na razie nici.
W ubiegłym tygodniu odebrałem Stelvio Veloce MY2020 i dla zainteresowanych informuję, że opcja "7UW - Laminowana przednia szyba" to w rzeczywistości poza szybą przednią, laminowane (klejone warstwowo) dźwiękoszczelne szyby boczne, posiadające oznaczenie jak na fotografii w załączniku. Fajna rzecz a AR oficjalnie twierdzi, że ta opcja dotyczy jedynie szyby przedniej - zaryzykowałem dopłaciłem i nie żałuję.
Zamawiałem również hak holowniczy montowany w trakcie produkcji (kod 960) jest on tak zamontowany, że wpina się go od spodu pod zderzakiem a po wypięciu nie widać w ogóle montażu.
Z takich "wodotrysków" to polecam deskę rozdzielczą obszytą skórą (kod 4H0) robi super robotę we wnętrzu, no i fajne jest to dyskretne oświetlenie wnętrza i klamek na zewnątrz.
O wrażeniach z jazdy nie będę się rozpisywał bo to trzeba poczuć na własnej skórzejest moc!
Fajna, cenna informacja! A samochód piękny - warto mu założyć oddzielny temat w dziale "Nasze Belle"
Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
[MENTION=83701]Stacho[/MENTION] gratulacje. W końcu odebrałeś. Widzę że dach szklany wziąłeś, moim zdaniem warto. Masz rację deska w skórze wygląda o wiele wiele lepiej i warta jest każdej złotówki doplaty
Uuu wersja wyposażona po dach! Dosłownie. Gratulacje!
Też zamówiłem skórzaną deskę i laminowane szyby. Dobrze, że potwierdzasz że warto! Nie mogę się doczekać odbioru.
A Twoje Stelvio piękne!
Dziękuję za dobre słowo![]()
Faktycznie, pojazd udało mi się dość dobrze doposażyć, nie brałem aktywnego zawieszenia i szpery, dlatego jak ktoś będzie miał pytania odnośnie funkcjonalności którejś z opcji to służę pomocą.
Po niedzieli napiszę więcej w temacie "Nasze Belle".
Ostatnio edytowane przez Stacho ; 09-09-2020 o 21:17